Saturday، 14 December 2024 | شنبه، 24 آذر 1403
1 2

اختصاصی گیلانیان : از آنجائی که رسانه ها پل ارتباطی بین مسئولین و دستگاههای قضائی با مردم هستند که نقاط قوت و ضعف و موانع و مشکلات عملکردها را منعکس می کند و همچنین از عملکرد خادمان مردم در ادارات و سازمان ها و مجموعه قضائی قدردانی می کند بنده به سهم خود از این تعامل سپاسگزاری می کنم .

احمد سیاوش پور ، رئیس دادگستری کل گیلان در نشست مطبوعاتی خود بمناسبت دهه مبارک فجر با بیان این مطلب افزود : طی چهارماهی که در استان هستم برداشت من این است مردم گیلان به لحاظ قدمت و بافت فرهنگی از یک نخبگی خاصی برخوردار هستند و در عالم رسانه و مطبوعات نیز افراد نخبه و صاحب نظر دارد که از حیث امانت داری در گفتار و شنیده ها و انعکاس آن برای بنده قابل باور است و گیلان بعد از تهران اولین استان پیشرو در تعداد مطبوعات است .

وی پس از تشریح اهمیت انقلاب و منحصر به فرد بودن آن در انقلابات دنیا به لحاظ خاستگاه اسلامی و رهبری الهی و وحدت و انسجام مردم گفت : مردم و مسئولان باید ارزش نعمت های انقلاب را بدانند و سپاسگزار کسی باشد که این عزت را به مردم ما بخشید .

وی ادامه داد : انقلاب برای ما عزت استقلال ، عزت آزادی و سربلندی ، عزت پایدار ، شکوفائی اقتصاد آورده و عزت امنیت ما در قیاس با کشورهای همسایه بسیار مهم است و همه این نعمت ها با عنایت خدا و رهبریت انسان بزرگی به دست ما رسیده است .

سیاوش پور در ادامه گفت : با توجه به اینکه بحث ما باید پیرامون قضا باشد فرصت استدلال در این زمینه وجود ندارد ولی باید به این نکته بسنده کنم که حق این است هر کس به اندازه اطلاعات و آگاهی و مشاهدات خود از عظمت ، بزرگی و نعمت های حاصله انقلاب بگوید

وی در بخش دیگر سخنان خود گفت : یکی از نعمت های انقلاب وجود نهادهای قانونی در نظام جمهوری اسلامی است ، زیرا بسیاری از انقلاب ها نتوانستند نهاد های قانونی خود را در آغاز و یا بعدها ایجاد نمایند و سال ها با حکومت های موقت زندگی کردند ولی حکومت اسلامی در همان آغاز پیروزی با درایت و هدایت امام عزیز همه نهاد های حقوقی خود را ایجاد نمود .

مدیر کل دادگستری گفت : یکی از اقدامات نظام جمهوری اسلامی ایجاد یک نظام قضائی منطبق با موازین شرع اسلام و تمدن و ملیت این مردم عزیز است و از لحاظ ساختاری ، هم از لحاظ نوع مدیریت ، هم از لحاظ ماهیت و قوانین موضوعه در حقیقت الگوئی برای کشورهای اسلامی است .

نظام قضائی جمهوری اسلامی دو شان دارد : یک شان قضائی در حوزه عدالت و رسیدگی به دعاوی ، اختلافات ، شکایات مردم و اصلاح مجرمین ، دستگیری و تعقیب مجرمین که نظم وامنیت جامعه را برهم می زنند و دیگری نظارت بر حسن اجرای قوانین و نظارت بر رفتار قوه مجریه از طریق دستگاههای وابسته به قوه قضائیه مثل : سازمان بازرسی ، دیوان عدالت اداری ، دیوان عالی کشور

شعار دادگستری گیلان

سیاوش پور گفت : ما در استان گیلان یک شعاری را سرلوحه کار خود قرار دادیم که مقام معظم رهبری در اکثر سخنرانی های خود در دیدارهای با مسئولان قوه قضائیه به بیان و تعبیرهای مختلف به آن اشاره فرمودند که ما سه مسیر آن را به عنوان نقشه راه خود انتخاب کرده ایم :

1 شعار کار که در تمام امور هست . 2 – سلامت که دامنه بسیار وسیعی دارد و تقوی را در بر می گیرد ، سلامت دستگاه ، نیروهای دستگاه ، قاضی دستگاه ، ضابطین دستگاه و همه کسانی که مرتبط با دستگاه قضائی هستند . 3 – نظم که سرلوحه هر حرکتی است ، کار سلامت ، نظم .

وی گفت : ما در مسیر کار خود چهار محور را مد نظر داریم . 1 اخلاق محوری ؛ 2 قانون محوری ؛ 3 برنامه محوری ؛ 4 مردم محوری . یعنی تمام اموراتی که ما در دستگاه قضایی باید انجام دهیم و در روز مرتب با آن سر و کار داریم باید حول این چهار محور باشد .

وی سپس افزود : اخلاق برای همه کسانی که در این بخش مشغول خدمت هستند باید یک اخلاق اسلامی ، یک اخلاق تکریم و احترام به مردم و ارباب رجوع باشد .

وی در خصوص قانون محوری ادامه داد : در واقع در دستگاه قضایی قانون پررنگ تر ، درخشان تر و در واقع عملیاتی تر است و در نهایت اگر برنامه نباشد ما هیچ مسیری را نمی توانیم طی نماییم . برنامه باید باید مسیر ما تعریف کند ، ظرفیت ما را مشخص کند ؛ سنجه ای در کار باشد تا بتوانیم خودمان را ارزیابی بکنیم که ما اگر امروز در سال 92 کاری را شروع کردیم  و یک سری اهدافی را پیش بینی کردیم ٰ باید در پایان سال 92 ببینیم به کجا رسیدیم

سیاوش پور گفت : ما باید به خبرنگار ، به اصحاب رسانه ، به صدا و سیما و به مردم از زبان شما گزارش بدهیم که کجا بودیم و به کجا ریسدیم که مردم هم بدانند ما امروز اوقات دادرسی مان مثلا چقدر است و در پایان سال 93 میخواهیم به چه مقصدی برسیم . این باید در برنامه مشخص بشود . این می شود برنامه محوری .

مدیر کل دادگستری در خصوص مردم محوری نیز گفت : همه این امورات و این دستگاه ها ، همه این پرسنل ، همه این تشکیلات برای خدمت به مردم ایجاد شده ، برای این که نیازمندی های مردم بر طرف بشود ؛ در واقع مردم ولینعمت هستند ؛ مردم اصل هستند . این باید به عنوان محور حرکت ما انجام شو .

کارهایی که انجام شده است

مدیر کل دادگستری در مورد کارهای انجام شده گفت : کارهائی که حول این چهار محور عرض می کنم اصلی ترین کارهاست و الا اگر بخواهم به متفرعات و کارهای ریز بپردازیم چون کارها بسیار متنوع و گسترده هست شاید سه ، چهار روز زمان برای تشریح نیاز باشد .

وی گفت : مجموعه قضات و کارکنان ما بدون احتساب دستگاه های تابعه از قبیل : سازمان ثبت اسناد و املاک ، سازمان بازرسی ، سازمان پزشک قانونی ، سازمان زندان ها حدودا 1500 نفر است که شامل 300 قاضی و تقریبا 1200 نفر کارکنان اداری است .

وی افزود : هر کدام از سازمان های تابعه مدیران جداگانه دارند ولی کار هر کدام مکمل همدیگر هستند ؛ مثلا سازمان پزشک قانونی کارش مکمل کار یک پرونده قضایی هست ؛ سازمان ثبت به همین نحو ؛ سازمان بازرسی همین بحث نظارتی اش را عرض کردم . سازمان زندانی ها کارش نگهداری زندانی ها که خروجی کار دستگاه قضایی است به عهده دارد .

سیاوش پور گفت : برنامه ریزی های ما در واقع با خرد جمعی انجام می گیرد و از افکار و اندیشه های همه دوستان استفاده می شود و من به تنهایی تصمیم نمی گیرم .

وی ادامه داد : در کار قضایی قاضی باید خودش تصمیم بگیرد ولی کار مدیریتی یک بخشش کار اجرایی هم محسوب می شود با استفاده از خرد جمعی ااجرائی می شود .

وی افزود : در کار قضایی دو نوع مدیریت شامل مدیریت قضایی و مدیریت اجرایی داریم که در مدیریت اجرائی مشورت کردن و جلب نظرات سایر عزیزان یقینا جامع تر و کامل تر است که ما این را در برنامه ریزی ما ن به کار می بریم .

تشکیل شوراهای مختلف در دادگستری

مدیر کل دادگستری گفت : بر این اساس ما شوراهای مختلف تشکیل دادیم . یکی شورای قضایی استان است که شامل رئیس دادگستری ، معاونین و دادستان و مدیران سازمان های تابعه هستند و هر ماهی یک جلسه تشکیل می دهد .

وی ادامه داد : دومین شورا ،  شورای برنامه ریزی است که هر بعد از ظهر شنبه در همین اتاق تشکیل می شود و رئیس کل و معاونین و دادستان محترم و رئیس دادگاه عمومی انقلاب مرکز استان است و کمیته های : رفع اطاله دادرسی ، شورای سیاستگذاری ، شورای رفع اختلاف ، شورای پیشگیری از بروز جرم و حفظ حقوق بیت المال،  شورای کمیسیون آموزش و شورای امور شهروندی .

وی افزود : این ها اهم شوراهایی هستند که هر کدامش با یک فلسفه خاصی در کنار مدیریت تشکیل شدند با همفکری شوراها می شود برنامه ریزی مدون طول سال را پیش ببریم .

وی ادامه داد : دومین عمل ما شناخت آسیب ها و مشکلات در بخش های مختلف و ارائه راهکار هاست زیرا تا آسیب ها و مشکلات و تنگناها را نشناسیم نمی توانیم در جهت رفعش ارائه طریق نماییم.

سیاوش پور گفت : سومین اقدام ما رفع اطاله دادرسی و کاهش اوقات دادرسی است . در واقع یکی از خواسته های مردم از ما کیفیت یعنی دقت و سرعت است که در بعد سرعت باید اوقات دادرسی را کاهش بدهیم که این ها خودشان برنامه های زیادی دارد که چه کنیم اوقات دادرسی ما از 40 روز به 30 روز تقلیل پیدا کند .

وی گفت : ما برای تک تک این موارد نشستیم مصوبه ایجاد کردم و اینها را ابلاغ کردیم و مسئول اجرا و نظارت تعیین کردیم .

وی ادامه داد : چهارمین موضوع برخورداری از مشارکت مردمی است . مشارکت مردمی در هر جایی صورت بگیرد بهره بسیار خوبی به همراه دارد یکی از مشارکت های مردمی در قوه قضاییه استفاده از اعضای معتبر شورای حل اختلاف است که واقعا یک کار تجربه شده بسیار موفقی بوده .

وی افزود : شورای حل اختلاف در واقع از افراد نخبه با تجربه صاحب نظر حدود ده سال قبل از 81 و در زمان آیت الله شاهرودی شروع شده و از افرادی که داوطلب این موضوع بودند آمدند ، آموزش دیدند ، گزینش شدند ، همه کارهایی که لازم بود برای تشکیل و تثبیت و آموزش انجام شد الان در حدود ده سال است که با یک تجربه خوبی در حوزه صلح و سازش دارند کار می کنند .

وی همچنین گفت : یکی دیگر از مشارکت مردمی در حوزه پیشگیری است که از ظرفیت های خود مردم در بحث پیش گیری از وقوع جرم و پیشگیری از تخلفات که از معضلات اجتماعی و فرهنگی است استفاده می شود که این هم از کارهای ما است و خود پیش گیری به عنوان پنجمین کار ما است که در ابعاد مختلف امروز همراه با عقلانیت است .

مدیر کل دادگستری گیلان گفت : ما باور داریم و به دوستان خودمان هم باورانیدیم که اگر پیش گیری بکنیم در بخش های مختلف در حوزه های مختلف فرهنگی اجتماعی اقتصادی می تواتینم جرایم را کاهش دهیم و اختلافات مردم را کاهش دهیم .

وی تاکید کرد : ما از شما توقعات زیادی داریم که می طلبد جناب آقای آقایی که متولی این کار است در استان یک برنامه ویژه ای را در رابطه با موضوعات مختلف پیش گیری با شما عزیزان در فرصت مناسب تری داشته باشد تا ابعاد پیش گیری را بتوانید بین مردم گسترش داده و در واقع فرهنگ سازی بکنید .

وی در خصوص ششمین کار دادگستری استان گفت : چیزی که در کارمان تاکید داریم اجرای احکام است . تسریع در اجرای احکامی که قطعیت یافته به ویژه در جرایمی که امنیت مردم ، نظم جامعه را برهم می زند و با جان ومال و نوامیس مردم سروکار دارد مردم انتظار دارند با این گونه مجرمین برخورد شدید شود که این مهم در دستور کار ما هست.

پرونده های مهم

وی افزود : موضوع بعد مدیریت پرونده های مهم هست که ما پرونده های مهم را تعریف کردیم مثل جرایم : قتل عمد ، آدم ربایی ، تجاوز به عنف و سرفت های مسلحانه ، جرایم کلان اقتصادی و بعضی از موضوعاتی که تبعات اجتماعی وسیع دارد که می تواند هر چیزی باشد . ما این ها را مدیریت می کنیم .

وی توضیح داد : ولی مدیریت کردن یعنی در نوع تعیین قاضی ویژه ، سرعت بخشیدن ، تمهیدات لازم برای فراهم کردم زمینه رسیدگی سریع و هماهنگ کردن با دستگاه های مرتبط با این پرونده مثل ضابطین سازمان های امنیتی.

ملاقات عمومی

مدیر کل دادگستری گیلان ادامه داد : موضوع بعد ارتباط با مردم هست . ما علاوه بر دیدار ها طول ایام هفته با مسئولان پرونده ها و قضات و دادستان ها و روسای دادگستری روزهای سه شنبه هر هفته به دیدار مردم اختصاص دادیم که همه ما از بنده ، جناب قائم مقام ، معاونین در یک سالن بزرگ می نشینیم و بدون هیچ محدودیت زمانی می نشینیم و به تقاضاهای مردم رسیدگی می کنیم .

وی ادامه داد : روزهای چهارشنبه هم در یکی از شهرستان ها با جمع شورای قضایی دیدار داریم ؛ از صبح تا شب با شورای تامین ان شهرستان ، با شورای حل اختلاف و امام جمعه دیدار می کنیم و از زندان و شعب مختلف دادگستری ان شهرستان بازدید می کنیم و همه مشکلات و کمبود هایش را بررسی میکنیم .

وی افزود موضوع بعد تعامل هست . دستگاه قضایی تلاشش بر این است در مسیر توسعه استان با تمام دستگاه های اجرایی و مسئولین اجرایی ، بویژه آقای استاندار ، دستگا های امنیتی و انتظامی و نظامی و اجرایی یک تعامل ضابطه مند قانونی را برقررا کند و همه را در یک مجموعه یک حکومت بدانیم .

وی ادامه داد : اگر بحث توسعه اقتصادی و تکنولوژی و صنایع هست ما خودمان را نباید کنار بکشیم باشد زمینه و بستر مناسب از جمله امنیت که از دست قوه قضاییه برخاسته است فراهم شود و سرمایه گذار بتواند با خیال راحت و امنیت قابل قبول در استان سرمایه گذاری کند .

سیاوش پور گفت : موضوع بعد نظارت هست . نظارت هم یک بحث جدی ما است که ما بالاخره دستگاهی هستیم با آسب ها مواجه هستیم . با افرادی که دارای مشکل هستند مواجه هستیم . با مجرمین و افراد مشکل دار برای جامعه مواجه هستیم . اگر مجموعه ما دائم نظارت نشود ممکن است خود دستگاه ما آسیب پذیری پیدا کند . باید بطور مستمر نظارتمان را بر دستگاه قضاییه داشته باشیم از طریق سیسیتم های نظارتی که داریم مثل حفاظت اطلاعات ، ارزشیابی قضات ، حوزه مدیریت روسای دادگستری ها ، دادستان ها به اشکال مختلف این نظارت در سطوح مختلف با حساسیت برقرار است .

وی گفت : موضوع آخر تعامل با رسانه ها هست . اعتراف می کنم این مدت 4.5 ماهی که در استان هستیم این ارتباط کمتر بوده . عذرمرا بپذیرید که در این مدت دنبال شناخت استان و مشکلات استان هستم . ممکن است این ور سال شاید ارتباط ما زیاد نباشد ولی توقع داریم در سال 93 انشالله این نشست ها بیشتر شود .

در پایان جلسه در خصوص پرونده های وارده و مختومه دادگستری ، متهمان شورای شهر رشت و دانه درشت های بانکی سوال شد که رئیس دادگستری استان گیلان با بیان اینکه در ۱۰ ماه گذشته ۳۲۸ هزار و ۸۳۵ هزار فقره پرونده وارد دادگستری گیلان شده است و ۳۳۷ هزار پرونده شامل ۵۲ فقره پرونده از سال قبل مختومه شده است.

توضیحات دادستان

حجت الاسلام علی مصطفوی نیا نیز با اشاره به حائز اهمیت بودن پرونده اعضای شورای دوره سوم شهر رشت و دلیل آزادی متهمان پرونده گف : چون پرونده دارای نقص شد متهمان پرونده اختلاس شورای شهر رشت با قرار های سنگین چند میلیاردی آزاد هستند.

دادستان رشت با بیان اینکه در این پرونده جز دونفر از اعضا ی شورای دوره سوم بقیه متهم هستند گفت : پرونده در حال سیر مراحل قانونی است که پس از رفع نقص و تکمیل مراحل نهائیش اعلام خواهد شد .

دادستان رشت به اختلاس شهردار سابق آستانه اشرفیه اشاره کرد و افزود: چون این فرد ۳۰۰ میلیون تومان از پولی که اختلاس کرده بود برگشت داد با این کار تبرئه نمی شود، اما حبس آن تعلیق و از خدمات دولتی منع شده است.

وی پرونده برخی مدیران کل گیلان را در دست بررسی دانست و تصریح کرد: در این زمینه نیز اظهارنظر قطعی وجود ندارد.

مصطفوی نیا همچنین در باره ی پرونده اختلاس ۶۰۰ میلیارد ریالی آموزش و پرورش  گفت : این پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت و به قطعیت رسید و همه عوامل موثر آن اکنون در زندان به سر می برند .

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان