Sunday، 15 June 2025 | یکشنبه، 25 خرداد 1404
1 2

اختصاصی گیلانیان : از تولد اینترنت در بیست و نهم اکتبر 1969 تا کنون، حدود چهل و پنج سال می گذرد.  گستره ی سیستم ارتباطی یاد شده در جهان به حدی است که امروزه، طبق برخی آمارها ـ از جمله مؤسسه تحقیقاتی بین المللی  IDCـ نزدیک به یک میلیارد و هفتصد میلیون نفر در جهان، به طور مستمر و دایم از آن استفاده می کنند.

آمارها، تذکر می دهند که طی چند سال آینده، تعدادشان به دو میلیارد خواهد رسید و حضور اینترنت در زندگی شخصی و اجتماعی، به شکل بسیار چشمگیری افزایش خواهد یافت تا جایی که ادامه ی زندگی بدون آن، تقریبا غیرممکن خواهد بود.

ارتباطات در لحظه

همین ارقام به ما می گویند: تعداد جمعیت در لحظه [= آنلاین] اینترنت، با شتاب فراوان، از 275 میلیون ، به سوی رقم 375 میلیون نفر، جهش می کند و بر اساس پیش بینی ها، تا سال 2012 میلادی، بیش از 80 درصد کارهای تجاری جهان از طریق ارتباطات آن لاین، صورت می گیرد.

در این میان، کشور هند، به دلیل جمعیت زیاد و برخورداری از استعدادهای فناوری خود، جهش بالایی در امر فناوری و اینترنت کسب می نماید و جایگاه ویژه ای به دست می آورد.

اکنون چینی ها، ژاپنی ها و کره ای ها، بیش از سایر ملل، به طور پیوسته در اینترنت حضور فعال دارند و بعد از آن ها ایتالیایی ها و اسپانیایی ها، در رتبه های بعدی قرار می گیرند.

ورود اینترنت به ایران

در سال 1372، اینترنت وارد ایران شد و برای اولین بار مرکز تحقیقات فیزیک نظری کشور ، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه گیلان به عضویت این سیستم درآمدند. اما چنان که باید ـ همانند ممالک مذکورـ به سرانجام مطلوبی نرسید و در همان مراحل ابتدایی و اندر خم کوچه اول باقی ماند و آمدن و رفتن دولت ها نیز نتوانست گره از این مشکل بزرگ بگشاید.

گرانی اینترنت در ایران

بر اساس بررسی های انجام شده، هزینه دسترسی به اینترنت در ایران، گران تر از سایر کشورها و حتی کشورهای همسایه است و از سوی دیگر، پایین ترین کیفیت را نیز دارد. این کاستی، موجب شده که اینترنت از ضریب نفوذ مناسبی در سطح کشور ـ نسبت به کشورهای دیگر ـ برخوردار نباشد و مردم نتوانند به راحتی و بدون دردسر از آن بهره ببرند.

اینترنت در گیلان

وقتی که سرنوشت اینترنت در کشور اینگونه است، وضعیت آن در استان گیلان، به طور طبیعی نامناسبتر خواهد بود. به ویژه آن که سرعت بسیار پایین ـ در مورد اینترنت پرسرعت ـ بیش از اندازه به چشم می آید، و قطعی های مکرر آن در طی شبانه روز به یک مشکل جدی تبدیل شده است، در حالی که هیچ مقام مسئول استانی در این باره چاره ای نمی اندیشد و به فکر کسب رضایت مردم نیست و این عزیزان، جا را برای ظلم و اجحاف شرکت های ارایه کننده ی اینترنت به کاربران بی پناه، کاملا خالی کرده اند.

یک پرسش

اکنون جای این پرسش است که آیا مسئولین محترم استان گیلان از اینترنت دیگری استفاده می کنند که مردم از آن بی خبر هستند یا این که اصلا با رایانه و فضای وب، بیگانه می باشند. چون به نظر می رسد که اگر قدری به طور فردی و شخصی با این فناوری، درگیر بودند، هرگز در مقابل سرعت پایین اینترنت، قطعی های مکرر و کلافه کننده، و سرعتی که میزان واقعی آن هرگز معلوم نمی شود، سکوت نکرده و کوتاه نمی آمدند.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان