اختصاصی گیلانیان : یک فرد دانا و حسابگر، به خوبی می داند که چگونه از وقت و پول خویش، به طور عاقلانه استفاده کند. اما بهتر آن است که این دانایی، از زمان جوانی در ذهن آدمی وجود داشته باشد. جوان شایسته و عاقل، کسی است که اجازه نمی دهد حتی مقدار کمی از پول یا وقتش به هدر رود.
جوان دوراندیش
جوان دوراندیش، فردی است که برای ساماندهی هر ریالی که به دستش می آید، برنامه منظمی دارد. بر جوانان لازم است که از همان آغاز جوانی، برخورد صحیح و واقعی نسبت به پول داشته باشند.
پول، به تنهایی نه خوب است و نه بد. بلکه نحوه ی استفاده از آن، نقش و جایگاه پول را مشخص می کند. پول، بایستی در جایی که نیاز به آن است استفاده شود تا فایده داشته باشد. یعنی برای صاحبش و هم سایرین، سودمند باشد.
مصرف پول در جهت تحصیل، معالجه و یا برای کسی که نیاز صحیح مالی دارد، عاقلانه است و هیچ لزومی ندارد که شما در این گونه موارد، خسیس باشید. مخصوصا هنگامی که پول را در راه خشنودی خداوند، ساخت مسجد، راه، بیمارستان، مراکز آموزشی مختلف هزینه می نمایید، هیچگونه نگرانی به خود راه ندهید. زیرا بخش بسیار کوچکی از امکاناتی را که پروردگار به شما داده، به او برمی گردانید.
یک سئوال
تنها چیزی که لازم این است که از خود سؤال کنید: «آیا پول برای شما و یا سایرین به طور مفید و با آینده نگری، خرج می شود یا خیر؟».
با توجه به مطالب بالا، حتی یک ریال از پولتان را بیهوده از بین نبرید. پول را با نادانی خرج ننمایید. مثلا چیزی را که اصلا لازم ندارید، هرگز خریداری نکنید.
بعضی افراد کالاهایی را می خرند، صرفا به این دلیل که ارزان است، در حالی که واقعا احتیاجی بدان ندارند. یا بدون توجه به قیمت آن، صرفا از روی چشم و هم چشمی اقدام به خرید می کنند که این کار، کاملا احمقانه است.
روش صحیح
اگر از همان ایام جوانی، در فکر پس انداز باشید، آغاز و ادامه بسیار خوبی در زندگی خواهید داشت. البته بسیار هم ابلهانه است اگر هر آنچه دارید خرج کنید. روش صحیح این است که از
آنچه امروز دارید، مقداری را هم برای فردا پس انداز نمایید.
نگاه اسلام به پول
براساس آموزه های دین مقدس اسلام، برای بدست آوردن پول، زحمت بکشید و پس انداز کنید. آنگاه از بهترین بخش آن، در راه خداوند و نیازمندان مصرف کنید. اما با این همه، دقت فراوان داشته باشید و حتی یک ریالش را هدر ندهید.