گیلانیان : رئیس دادگستری گیلان ارتقای سطح فهم مردم از قانون را مورد تأکید قرار داد و گفت: مواد مخدر،سرقت، درگیری فیزیکی، تصادفات، چک بلا محل و تخریب و تجاوز به اراضی دولتی و خصوصی در ردیف نخست جرایم گیلان قراردارند.
احمد سیاوش پور ظهر امروز در نشست با خبرنگاران باعنوان رسانه مطبوعات و آگاهی حقوقی، با بیان اینکه انعکاس عملکردها ،دیدگاه ها و سبک زندگی از طریق رسانه ها می تواند به دستگاه قضایی گیلان کمک کند، اظهار کرد:با توجه به پیشرفت های علمی، فناوری، سیاسی و اجتماعی در جهان متأسفانه جامعه ما در بخش اجتماعی و روش های زندگی دارای ایراداتی است.
وی نظم پذیری، قانون پذیری، تکریم دیگران و رعایت حقوق شهروندان را از مواردی دانست که جامعه در آن با مشکل رو به رو است.
رئیس دادگستری گیلان گفت: تعداد پرونده های قضایی که در محاکم دادگستری کشور است با کشوری با جمعیت میلیاردی هم خوانی دارد.
سیاوش پور با تأکید بر اینکه دستگاه قضایی،سیاسیون، مذهبیون و خبرنگاران باید آگاه باشند،افزود:جامعه ما در رفتارهای اجتماعی دارای نقص هایی است که باید به آن اعتراف کنیم.
وی رونق بی صداقتی و ریاکاری در جامعه را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: یکی از نتایج به دست آمده از این صفات افزایش جرم و جنایت است.
فراخوان بسیج عمومی در واکسینه کردن جامعه از وقوع جرم
رئیس دادگستری گیلان با تأکید بر پیشگیری از وقوع جرم ، خاطرنشان کرد: فراخوان برای بسیج عمومی در راستای واکسینه کردن جامعه از وقوع جرم باید فرهنگ سازی شود.
سیاوش پور با بیان اینکه مدارس و دانشگاه ها باید احساس مسئولیت کنند، تصریح کرد: این نهادها باید در همه آحاد جامعه حساسیت ایجاد کنند که پیشگیری راه حل اصلی معضلات و مشکلات در جامعه است.
وی پیشگیری را یک امر عقلانی و کم هزینه عنوان کرد و گفت:اجتماع و اتفاق نظر کارشناسا ن بر این است که پیشگیری جامعه را از آلودگی مصون می دارد.
رئیس دادگستری گیلان با اشاره به راهکارهای جلوگیری از وقوع جرم افزود: تبیین راهکارهای درست و ایجاد کارگروه هایی برای بررسی علل و عوامل بزه می تواند راهگشا باشد.
سیاوش پور با اشاره به فضاسازی برای اثرگذاری امر به معروف و نهی از منکر، خاطرنشان کرد: امر به معرف و نهی از منکر بدون موقعیت سنجی و انجام در زمان و مکان درست اثری ندارد و گاهی هم مضر است.
ترویج اخلاق اسلامی یکی از راه های کاهش وقوع جرم در جامعه است
وی با بیان اینکه باید مساجد اخلاق محور باشند،تصریح کرد: ترویج اخلاق اسلامی یکی از راه های کاهش جرم در جامعه است.
رئیس دادگستری گیلان، دومین راه پیشگیری را شناخت قانون عنوان کرد و افزود: باید فرهنگ بهره گیری از مشاور اهل فن در زندگی مردم ترویج یابد و این خود به کاهش جرم کمک می کند.
مواد مخدر و سرقت در ردیف نخست جرایم گیلان قرار دارد
سیاوش پور ارتقای سطح فهم مردم از قانون را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: مواد مخدر،سرقت، درگیری فیزیکی، تصادفات، چک بلا محل و تخریب و تجاوز به اراضی دولتی و خصوصی در ردیف نخست جرایم گیلان قراردارند.
وی با تأکید بر اینکه در پیشگیری از وقوع جرم باید بر روی اعتقادات مردم کار شود،گفت:پیشگیری وضعی یعنی مراقبت از شرایط و فضای فیزیکی مستعد جرم یکی از راه های کاهش جرایم است.
اجرای نظارت بیشتر بر قلیان سراهای گیلان
رئیس دادگستری گیلان، پیشگیری قضایی را در رسیدگی به موقع به پرونده ها و صدور حکم قاطع و اجرای به موقع دانست و افزود: این امر اثر مثبتی در کاهش جرم دارد.
وی فقر و بیکاری را عامل بروز جرم در جامعه عنوان کرد و گفت:باید نظارت بیشتری بر قلیان سرا های استان انجام گیرد.