گیلانیان : ناظر گمرکات گیلان و مدیرکل گمرک انزلی از واریز بالغ بر 731 میلیارد ریال درآمد این نهاد به حساب خزانه دولت در دو ماه اول امسال با 107 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد .
به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی ستاد نظارت گمرکات گیلان پرویز تقویˈ اظهار کرد : در دو ماهه نخست امسال 70 میلیون دلار کالای غیرنفتی با وزن 273 هزار تن از گمرکات گیلان (انزلی ، آستارا و حسن رود ) صادر شده که این میزان از نظر وزنی 25 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می دهد .
وی تصریح کرد : 110هزار و 916 تن از کالاهای فوق از گمرک انزلی ، 162 هزار 630 تن از گمرک آستارا و مابقی از گمرک حسن رود صادر شده است .
تقوی ، عمده کالاهای صادر شده از گمرکات گیلان را محصولات نباتی ، محصولات معدنی و مصنوعات آن ، محصولات صنایع شیمیایی عنوان و اضافه کرد : این کالاها به بیش از 30 کشور دنیا صادر شده است .
ناظر گمرکات گیلان و مدیر کل گمرک انزلی یادآور شد : صادرات گمرکات استان عمدتاً به کشورهای روسیه ، آذربایجان و عراق انجام می شود .
تقوی ادامه داد : ما همچنین با کشورهای گرجستان ، قزاقستان ، هند ، اوکراین ، آلمان ، بلاروس ، ارمنستان ، فرانسه ، ترکیه ، جمهوری مولداوی ، انگلستان ، امارات متحده عربی ، مالزی ، اندونزی ، افغانستان ، کنیا و ... مبادلات تجاری داشته ایم و کشورهایی همچون آفریقای جنوبی ، اندونزی ، مالزی ، استونی ، جمهوری چک ، کنیا و جزیره استوک از جمله کشورهایی هستند که به مقصد کالاهای صادراتی ما افزوده شده اند .
ناظر گمرکات گیلان یادآور شد : در دو ماه امسال بالغ بر 330 هزار و 277 تن کالا به ارزش 203 میلیون دلار از طریق گمرکات استان گیلان به کشور واردات قطعی شده است .
تقوی تصریح کرد : 66 درصد از حجم وزنی و 71 درصد از میزان ارزشی کالاهای وارداتی از استان گیلان را فلزات معمولی و مصنوعات از آن تشکیل می دهند .
وی ادامه داد : عمده واردات گمرکات گیلان از کشورهای فدراسیون روسیه ، قبرس ، امارات متحده عربی و اتریش است.
روابط عمومی گمرکات گیلان همچنین در گزارشی آورده است که در جلسه بررسی مسائل و مشکلات فی مابین گمرک و پایانه با مدیرکل حمل و نقل و پایانه های استان اظهار کرد: سالانه به طور میانگین 600هزار مسافر داخلی و خارجی از پایانه مرزی آستارا تردد می کنند .
ˈپرویز تقوی ˈ بیان کرد: شایسته است این منطقه برابر با توانمندی های اقتصادی و فرهنگی کشورمان بهسازی شده و توسعه یابد.
وی انجام اقداماتی در راستای کاهش زمان تشریفات اداری تردد از مرز و روان سازی امور حمل و نقل بین المللی را در پایانه مرزی آستارا مورد تأکید قرار داد.
وی تصریح کرد: شهرستان مرزی بندر آستارا پیشانی نظام و تنها نقطه مرز خشکی استان گیلان است و با توجه به اینکه آستارا در مرز آسیا و اروپا قرار دارد، ورودی پایانه مرزی در هنگام ورود گردشگران خارجی باید در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد.
ناظر گمرکات گیلان این بندر ترانزیتی را دریچه ای برای اتصال به اروپا، روسیه و کشورهای آسیای میانه و نیز مرز زمینی بین ایران و آذربایجان عنوان و تصریح کرد: پایانه مرزی آستارا به عنوان محل ورود کالای حمل شده با ترانزیت کالا و ورود گردشگران از طرف اروپا و کشورهای آسیای میانه محسوب شده و به لحاظ تردد مسافر و ناوگان جاده ای یکی از مهم ترین پایانه های کشور است.
تقوی با اشاره به همکاری نهادهایی نظیر نیروی انتظامی و پایانه با گمرک در امر جابه جایی مسافر و کالا در پایانه مرزی آستارا افزود: پایانه مرزی آستارا به دلیل موقعیت اقتصادی و راهبردی بی نظیر و قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال - جنوب از مهم ترین پایانه های مرزی کشور و پیشانی نظام است.
در این نشست ناظر گمرکات گیلان و مدیرکل پایانه های استان به تشکیل کارگروه مشترک گمرک و پایانه تاکید کرد و مقرر شد در این کارگروه مسائلی مانند ساماندهی حوزه مسافری آستارا، ایجاد پنجره واحد در گمرک ، احیای نرم افزارهای مشترک بین گمرک و پایانه، ساماندهی باک های سوخت اضافی کامیون های ترانزیتی و نصب GPS مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
گمرکات گیلان بعلت واقع شدن در موقعیت استراتژیک و ژئوپلتیک همواره از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده است.
این گمرک در طول تاریخ همواره بعنوان دروازه ورود به اروپا و شاهرگ اتصال شمال به جنوب شناخته می شده، در حال حاضر نیز جایگاه مهم و حساس خود را بعنوان یکی از مراکز مهم ورود کالا به کشور و نقطه اتصال کریدور شمال و جنوب حفظ کرده است.