گیلانیان : مدیر حوزه های علمیه کشور عالمان دین و مومنان را دارای درجات و مقامات بالا نزد خداوند دانست و متذکر شد: عالمان مکتب تشیع و پیروان پیامبر(ص) در روز قیامت مورد تکریم قرار می گیرند.
آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه کشور امروز، 13 خرداد در سیزدهمین سالگرد ارتحال جانباز شهید آیت الله احسانبخش، نماینده فقید ولی فقیه در استان گیلان که در مصلی رشت برگزار شد، مرحوم آیت الله احسانبخش را عالمی خدمت گزار، مجاهدی خستگی ناپذیر، مبلغ و پژوهشگری سخت کوش و تاثیرگذار دانست که به امام خمینی(ره) اقتدا کرد.
وی با تاکید بر تکریم علم و عالم، افزود: شخصیت هایی همچون آیت الله احسانبخش با تمام اخلاص و از خود گذشتگی عمرشان را در راه انجام وظیفه و مسئولیت پذیری سپری کردند لذا مجلس امروز برای تکریم این جایگاه است و پیامبر(ص) فرمود «هرکه عالمی را گرامی بدارد مرا گرامی داشته و هرکه مرا گرامی بدارد خدا را تکریم کرده و هرکه خدا را تکریم کند مسیرش به بهشت ختم می شود».
مدیر حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه در شکل گیری شخصیت افراد عناصر گوناگونی تاثیرگذار است، تصریح کرد: قرآن و روایات نورانی اهل بیت(ع) ویژگی هایی برای شخصیت های نمونه و کامل بیان کرده است که هر کدام به تنهایی می تواند معرف آن شخصیت باشد؛ در واقع این ویژگی هاست که به این شخصیت ها نعمت های گرانبهای الهی را عنایت می کند و نه تنها در زمان حیاتشان بلکه سال ها پس از مرگشان همچنان تاریخ از آنها به نیکی یاد خواهد کرد.
این کارشناس دینی با تصریح بر اینکه زندگی، رفتار، کردار و منش چنین شخصیت هایی برای نسل های آینده جنبه الگویی دارد، گفت: علم و ایمان، عمل صالح، آگاهی و بصیرت، زمان شناسی و خدمت گزاری بی منت و خالصانه به مردم از عناصر کلیدی مورد تاکید قرآن و روایات بعنوان معیار شناخت افراد است؛ بیش از 80 آیه قرآن از علم و عالم سخن می گوید و عدم تساوی نور و ظلمت و اعما و بصیر را همانند عدم تساوی دانا و نادان مطرح می کند.
وی عالمان دین و مومنان را دارای درجات و مقامات بالا نزد خداوند دانست و متذکر شد: عالمان مکتب تشیع و پیروان پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) در روز قیامت مورد تکریم قرار می گیرند، زیرا به اندازه علم و دانش شان در هدایت خلق خدا کوشیدند؛ دین خدا در عصر غیبت کبری توسط علمای دین به دست مردم ما رسیده و اگر عالمان دین نبودند، دین خدا از بین می رفت؛ لذا علم و عالم چنین جایگاهی دارد.
آیت الله حسینی بوشهری علم و ایمان را بزرگترین تجارت و گرانبهاترین سرمایه خواند و ادامه داد: قلب سلیم آن چیزی است که می تواند ما را حفظ کند و قلب سلیم از رهگذر اهمیت به عالمان دین بدست می آید؛ آیت الله احسانبخش 40 سال با مردم بود و به مردم خدمت کرد؛ عالمان دین با عمل صالح تمام وجودشان را برای خدا و برای مردم وقف می کنند؛ فردای قیامت از ما عمل صالح می خواهند با هر جایگاهی که در دنیا داشتیم و ذره ذره اعمال نیک و بد ما محاسب می شود و لذا فقیه(دارای فهم عمیق از دین) کسی است که دنبال عمل صالح برود.
مدیر حوزه های علمیه کشور ایمان، عمل صالح و تسلیم برابر رضا و اراده الهی را سه مشخصه شخصیت های نمونه و کامل دانست و گفت: برخی ادعای اعتقاد به وعده های خداوند و تسلیم دارند و از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کنند؛ عده ای نیز تا پای منافعشان در خطر نباشد مطیع امر الهی هستند در صحنه آزمایش پا پس می کشند، اما مومنان حقیقی و شخصیت های تاثیرگذار تسلیم بی چون و چرای رضای الهی هستند و همه چیز را به خدا می سپارند، مانند سیدالشهدا(ع) که تابع اراده خدا بود؛ لذا ما به چنین تربیتی نیازمندیم.
وی شناخت امام خمینی(ره) را هنر آیت الله احسانبخش دانست و بیان کرد: مرحوم احسانبخش دلداده و شیفته امام شد و در بحران ها و کوران ها و شرایط سخت دوران انقلاب در کنار امام(ره) ماند و مبلغ مرجعیت ایشان بعد از آیت الله بروجردی بود؛ مرحوم احسانبخش ولایت پذیر بود و شعار ولایت پذیری سر نداد؛ وی با ساختن مدرسه علمیه در عرصه درس و بحث به مردم گیلان خدمت کرد؛ همچنین در بعد مبارزاتی چهره فوق العاده ای داشت و در کنار روحانیت با همراهی مردم در مقابل تاخت و تاز گروهک ها ایستاد.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه عالمان سه دسته اند و آن دسته ای برترین است که هم خودشان و هم مردم را از علمشان بهره مند می کنند، گفت: روحانیت همیشه با مردم بوده و مردم نیز آنها را تکریم می کنند؛ مرحوم احسانبخش گاهی بدون لباس روحانیت در بین توده های مردم قرار می گرفت و حرف هایشان را می شنید؛ چنین اعمالی مردم را نسبت به دین و نسبت به عالمان دینی خوش بین می کند.
وی با اشاره به اعزام هزار و 500 کاروان از گیلان به جبهه جهاد، خاطرنشان کرد: آیت الله احسانبخش مردم را بسیج و به جبهه اعزام می کرد؛ مرحوم تا توان داشت کار و تلاش کرد و اکنون نیز آثارش با ما سخن می گوید؛ کتاب «آثارالصادقین» ایشان نشان دهنده اشراف مرحوم به مکتب اهل بیت(ع) است؛ لذا نام او در خاطره ها می ماند و وظیفه ماست مدیون علمای فعلی باشیم.
مدیر حوزه های علمیه کشور بقای دین را در گرو رابطه مردم با روحانیت دانست و ادامه داد: دولت باید فضا را برای روحانیت باز کند، زیرا تهاجم دشمن به سمت کشور ماست؛ دیروز جوانان ما در جبهه با دشمن مبارزه می کردند، اما امروز دشمن به خانه های ما راه پیدا کرده؛ فرهنگ، نگاه و اخلاق جوانان ما در اوایل انقلاب دینی بود، نکند دشمن با تهدید، تخریب و تسلیم فرهنگ، فکر دینی و دین داری را از جوانان ما بگیرند.