Saturday، 14 June 2025 | شنبه، 24 خرداد 1404
1 2

اختصاصی گیلانیان : مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت شهید بهشتی و 72 تن از یاران وی بویژه چهار شهید گیلانی با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید رضا اکرمی ، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در مصلای رشت برگزار می شود .

به گزارش ستاد بزرگداشت شهدای هفت تیر این مراسم از ساعت 10 صبح با شرکت اقشار مختلف آغاز خواهد شد .

Beheshti

شهید سیف الله عبدالکریمی

شهید عبدالکریمی در سال 1321 در یک خانواده کشاورز در قریه کومله متولد شد. از ابتدای زندگی با مشکلات روربرو بود بعد از پایان دوره ابتدائی به علت اشتیاق به علوم دینی زادگاهش را به قصد قم ترک کرد و در محضر اساتید چون: آیت الله محمدی گیلانی ، آیت الله منتظری و انصاری ،  شیرازی و شهید بزرگوار مطهری و دکتر مفتح کسب فیض نمود.عبدالکریمی

وی که به زبان های عربی و انگلیسی تسلط داشت در سال 1342 جهت امتحانات ورودی دانشگاه تلاش و در دانشکده الهیات دانشگاه تهران پذیرفته شد و دوران تحصیلات دانشگاهی را با نمرات عالی پشت سر گذاشت و در رشته فوق لیسانس فلسفه و حکمت شاگرد ممتاز دانشگاه شناخته و معرفی شد .

در سال 1350 به استخدام آموزش و پرورش در آمد در شهرستان لاهیجان مشغول خدمت شد و مبارزات خود را از همان سال ها گسترش داد و در جلسات و انجمن های مذهبی شرکت می نمود و مترتب زیر ذره بین ساواک بود.

عبدالکریمی در مدرسه عالی گیلان (لاهیجان) درسهای معارف اسلامی و تاریخ تمدن ایران را تدریس می نمود.

در سال های 50 تا 54 با کوشش و زحمات شبانه روزی توانست به آرزوی خود که آگاهی دادن بود برسد در سال 54 به دانشگاه مشهد انتقال یافت و در مدت کوتاهی در جلسات و انجمنها شرکت می کرد و بعد از یک سال او را اخراج نموده و روانه لاهیجان شد.

یک سال قبل از انقلاب جهت رساندن پیام امام فعالانه کوشش کرد و پس از پیروزی انقلاب مسئول کمیته انقلاب اسلامی لنگرود شد و مجدداً جهت تدریس به دانشگاه مشهد رفت و در گروه مبانی و تشیع و ادیان مذاهب دانشگاه الهیات و معارف اسلامی مشهد مشغول شد و شهید عبدالکریمی با خواست و دعوت مردم شهرستان لنگرود به عنوان نماینده آنها به مجلس راه یافت.

شهید کم حرف می زد و بیشتر اهل عمل بود اقدامات شهید در جهت رفاه حال مردم شهر و روستا قدم های مثبت برداشت از جمله قیمت برگ سبز چای و حفر چاه های آب جهت آبیاری مزارع برنج ، پیگیری احداث و اتمام جاده لنگرود به کومله ، برقراری تلفن خودکار بین بخش های کومله با سایر شهرهای ایران ، برق رسانی روستاهای شهرستان لنگرود . سرانجام در فاجعه جانگداز دفتر حزب جمهوری اسلامی به همراه 72 تن از یاران با وفای خود به شهادت رسید.

از آثار علمی شهید می توان به آثاری چون: تحقیق و بررسی درباره اشکال چهارگانه قیاس منطق نظری ، ترجمه بخشی(یک سوم) از کتاب کشف المراد فی شرح تجدیدالاغتهار نام برد.

شهید دکتر حسن عضدیعضدی

دکتر عضدی در سال 1325 در یک خانواده مذهبی در شهر رشت به دنیا آمد. تحصیلات دوره متوسطه را در همانجا به پایان رساند و سپس به تهران آمد و در رشته علوم ارتباطات 

ارتباطات اجتماعی موفق به اخذ لیسانس در دو رشته روزنامه نگاری و روابط عمومی گردید.

پس از آن بعلت علاقه به مسائل سیاسی وارد دانشکده علوم سیاسی و با اخذ مدرک فوق لیسانس رشته مدیریت بازرگانی با تخصص مدیریت بین اللملی راهی آمریکا شد و موفق به اخذ دکترا در رشته اقتصاد سیاسی دانشگاه دالاس (تگزاس) گردید.شته علوم ارتباطات اجتماعی موفق به اخذ لیسانس در دو رشته روزنامه نگاری و روابط عمومی گردید.

فعالیت های سیاسی خود را در انجمنهای اسلامی آمریکا و کانادا دنبال نمود و با بازگشت به ایران تحت رهبری امام (ره) برای نشر عقاید اسلامی در دانشگاه گیلان پرداخت و با آغاز فعالیت حزب جمهوری گیلان را پایه ریزی نمود .

او در نوشته هایش صریحاً بیان داشته که خواهان شهادت است و می خواهد در زندگانی ابدی بصورت شهید و شاهد باشد و سرانجام در 7/4/60 به آرزوی خود که همان شهادت بود رسید.

 شهید محمدصادق اسلامی

وی از مبارزین علیه حکومت پهلوی، عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی و معاون پارلمانی و هماهنگی وزارت بازرگانی بود .Aslami

در سال ۱۳۱۱ در تهران در خانواده ای مذهبی به دنیا آمد. او از همان دوران کودکی ضمن تحصیل در تهران و لنگرود به کار در بازار پرداخت و شب ها نیز به فراگیری علوم اسلامی در مساجد همت گماشت.

اسلامی در سال ۱۳۲۹ ه. ش به استخدام شرکت تلفن درآمد و پس از مدتی به عنوان سرپرست بخش منصوب شد. با دولتی شدن شرکت تلفن، وی از آیت الله بروجردی برای ادامه همکاری استفتاء نمود و با دریافت پاسخ از ایشان از ادامه همکاری صرف نظر کرد . با تاسیس سازمان آب در آنجا مشغول شد.

در سال ۱۳۴۰ به خاطر اختلاس مدیرعامل فراماسونر سازمان آب علیه او دست به افشاگری زد و به همین علت اخراج شد. چندی بعد مدیرعامل شرکت پارس متال و مدتی نیز مدیرعامل شرکت قائمیان (لعاب قائم) و مدیرعامل شرکت مرغ دانه شد .

وی به همراه صادق امانی گروه شیعیان را برای مبارزه با حکومت پهلوی تاسیس کرد و عضو موثر نهضت آزادی و همچنین از اعضای شورای مرکزی هیاتهای موتلفه اسلامی بود که پس از ترور منصور، دو سال زندانی شد. او در سال ۵۰ تا ۵۴ با سازمان مجاهدین خلق همکاری داشت. با انحراف سازمان از آن جدا شد.

حدود سال ۱۳۵۵به همراه سید علی اندرزگو به تشکیل یک گروه ضربت علیه شاه دست زد و با کشته شدن اندرزگو دستگیر شد .

 وی اولین کسی بود که بعد از کشته شدن مصطفی خمینی و در صحن حضرت عبدالعظیم طی یک سخنرانی از روح الله خمینی به عنوان امام خمینی یاد کرد. وی پس از پیروزی انقلاب با تاسیس حزب جمهوری اسلامی به عضویت در شورای مرکزی حزب درآمد و در زمان ریاست جمهوری محمدعلی رجائی بعنوان معاون هماهنگی و پارلمانی وزارت بازرگانی مشغول بود .

شهید جواد سرافراز

در سال 1332 در تهران متولد شد. پدرش موسس دبستان اسلامی ولی عصر و دبیرستان جهان آراء و از روحانیون مبارزی بود که سال ها در زندان رژیم شکنجه و مورد اهانت واقع شده بود.سرافراز

شهید سرافراز در دانشگاه های انگلیس و هند در رشته جامعه شناسی ادامه تحصیل داد و انجمن های اسلامی را در آنجا پایه گذاری کرد و به عنوان نماینده انجمن های اسلامی مقیم بنگلور هند در سال 57 به خدمت امام در پاریس رسید و همدوش با ملت ایران درنبردهای خیابانی شرکت کرد و در تسخیر کلانتری ها نقش برجسته ای داشت.

بعد از پیروزی انقلاب عضو حزب جمهوری اسلامی شد و همچون بازوئی برای شهید بهشتی بود، او سرپرستی منطقه 11، ریاست دفتر و مسئولیت آموزش و عضویت شورای مرکزی حزب جمهوری را بر عهده داشت. بعلاوه ایشان به عنوان مدیر مسئول شرکت رایانه و مسئول روابط عمومی شرکت ایزایران وابسته به وزارت دفاع خدمت می کرد. 

همرسانی کنید:
برچسب‎ها : تیتر اول 4

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان