Thursday، 05 December 2024 | پنجشنبه، 15 آذر 1403
1 2

گیلانیان : معاون ستاد سرشماری کشاورزی غرب گیلان با بیان اینکه اراضی کشاورزی غرب گیلان کاهش یافته است، گفت: برآوردهای انجام شده میزان مساحت اراضی به یک دوم، یک چهارم و یا یک هشتم اطلاعاتی که وجود داشته رسیده و این امر بسیار نگران کننده است.

سیده حبیبه میرعبدالعظمی ظهر امروز در جمع مسئولان این شهرستان، اظهار کرد: امید است بعد از همایش اطلاعات کیفی سرشماری کشاورزی در این شهرستان بالا برود و سرشماری عمومی کشاورزی مانند همه سرشماری هایی که تاکنون انجام گرفته جامعه هدف آن، خانوارها هستند.

وی افزود: در ابتدای امر فعالیت و شرح وظیفه تعیین شده برای دهیاران این بود که وقتی مامور آمارگیر وارد آبادی می شود، دهیاران باید با اشراف به ان آبادی محدوده ای را برای آمارگیر مشخص و اطلاع رسانی اولیه به خانوارهای روستا می کردند.

معاون ستاد سرشماری کشاورزی غرب گیلان با بیان اینکه تاکنون در 35 روستا و 3 شهر این شهرستان آمارگیری به اتمام رسیده است، گفت: در بخش بهره برداران غیر ساکن که اطلاعات ان دست دهیاران و شوراهای اسلامی است توسط آمارگیران فرم ان تکمیل می شود.

میرعبدالعظیمی خاطرنشان کرد: وقتی وارد کار میدانی سرشماری در صومعه سرا شدند و نتیجه اولیه بعضی از آبادی ها به دست آمد متاسفانه در این شهرستان اطلاعات پایین تر از حد توقع است.

وی تاکید کرد: از برآوردهای انجام شده میزان مساحت اراضی به یک دوم، یک چهارم و یا یک هشتم اطلاعاتی که وجود داشته رسیده و این امر بسیار نگران کننده است، البته برخی خانوارها اطلاعات درست را بیان نمی کنند و آمار کمتری را برای آمارگیران بیان می کند.

میرعبدالعظیمی با بیان اینکه برای حل این مشکل دهیاران باید  همکاری صمیمانه با ماموران سرشماری داشته باشند، افزود: مطلع تر و مشرف تر از دهیاران در سطح ابادی ها وجود ندارد و با کمک آنها می توان مشکل درست پاسخ ندادن خانوارها به آمارگیران حل می شود.

وی با تأکید بر ضرورت ارائه آمار صحیح توسط کشاورزان به آمارگیران,گفت: اطلاعات نادرست به هیچ  عنوان بعد از پایان سرشماری قابل تغییر نیست و اطلاعات نادرست به ضرر شهرستان تمام می شود.

عضو ستاد سرشماری کشاورزی گیلان با بیان اینکه دادن اطلاعات کشاورزی ربطی به حذف یارانه و افزایش مالیات ندارد، تصریح کرد: تمام اطلاعات به صورت محرمانه در مرکز آمارایران برای رشد و توسعه  کشور به کارگرفته می شود.

میرعبدالعظیمی تصریح کرد: نخستین سرشماری کشاورزی در سال 67 و به ترتیب در سال 72، 82 و امسال چهارمین سرشماری عمومی کشاورزی است که در سراسر کشور انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: در این سرشماری 9 رشته فعالیت از جمله زراعت، باغداری، پرورش طیور سنتی، دام سبک و سنگین، پرورش زنبور عسل، ماهی، کرم ابریشم و گلخانه در سرشماری کشاورزی مورد توجه قرار می گیرند.

عضو ستاد سرشماری کشاورزی گیلان با اشاره به ضرورت برنامه ریزی کشاورزی، تأکید کرد: استان گیلان از این جهت حائز اهمیت است که رتبه پنجم را در حجم کاری دارا است.

میرعبدالعظیمی با بیان اینکه در سال 82 بر اساس سرشماری کشاورزی 317 هزار خانوار بهره بردار کشاورزی در گیلان داشتند، اظهار کرد: در سرشماری 90 که سرشماری نفوس و مسکن بود، شغل اصلی 212 هزار نفر در این استان کشاورزی است.

وی با بیان اینکه گیلان از نظر وسعت کوچک است و نه دهم درصد از وسعت کشور را اختصاص دارد، افزود: تراکم فعالیت کشاورزی در استان گیلان زیاد است.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان