گیلانیان : سردار ابراهیم قائد رحمتی عصر یکشنبه در گردهمایی بزرگ سالانه " پلیس، امنیت و اصناف " که به میزبانی اتاق اصناف مرکز گیلان و اداره نظارت بر اماکن عمومی و پلیس امنیت عمومی استان برگزار شد به نقش مهم اصناف در ماموریت اجتماعی نیروی انتظامی اشاره کرد و گفت: ایجاد امنیت در هر جامعه ای از جمله ایران نسبی است و قشرهای تاثیرگذار در امنیت از جمله اصناف و سایر قشرها که زمینه مشارکت آنان در ماموریت بزرگ اجتماعی پلیس فراهم می شود دارای اهمیت هستند.
وی با تاکید بر اینکه ماموریت مهم نیروی انتظامی تامین امنیت در جامعه است، افزود: امنیت یک تولید و یک فرآیند اجتماعی است و برای تحقق این محصول اجتماعی امنیت مشارکت گسترده جامعه ضروری است.
فرمانده پلیس گیلان به نقش بی بدیل اصناف در امنیت اقتصادی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: همان طور که نائب رئیس اول اتاق اصناف کشور امنیت اقتصادی و فرهنگی را رکن امنیت اجتماعی و تکمیل کننده یکدیگر دانسته اند به یقین اگر امور اقتصادی در جامعه در شرایط مطلوبی قرار گیرد مستلزم نهادینه کردن فرهنگ اقتصادی در سطح جامعه است.
وی همچنین افزود: دغدغه ها و منویات مقام معظم رهبری براساس هدایت جامعه به سمت ایجاد سبک زندگی جدید در مردم است.
قائد رحمتی تصریح کرد: اگر براساس آموزه های دینی که تاکید معظم له به مردم و مسئولان است جامعه حرکت کند به یقین بخش عمده ای از مشکلات رفع می شود.
وی گفت: بی نظمی، عدم رعایت حقوق خود و دیگران امروز مهم ترین آسیب جامعه است.
فرمانده پلیس گیلان با تاکید بر اینکه انضباط اجتماعی، امنیت اجتماعی پایدار را محقق می سازد، افزود: مشکلات امروز جامعه بی توجهی و دوری از معنویات است.
رئیس عقیدتی و سیاسی فرماندهی انتظامی گیلان نیز در این همایش با اشاره به اینکه اصناف در ایران دارای تاریخچه پاک و درخشانی هستند، گفت: نیروی انتظامی باید شرایط داد و ستد آرام و راحتی را برای اصناف ایجاد کند چرا که اصناف از گذشته تا به امروز دنبال کسب روزی حلال بوده اند.
حجت الاسلام هادی شکری با بیان اینکه 98 درصد جامعه اصناف را انسان های شریف، پاک و افرادی که دنبال کسب روزی حلال هستند تشکیل می دهد، افزود: نباید بازار را با نام افرادی که دنبال لقمه حرام هستند آلوده کرد چرا که بازاریان در شکل گیری انقلاب، دفاع مقدس و تا به امروز تاثیرات ماندگاری را از خود به جا گذاشته اند.
وی در ادامه قلب تپنده اقتصاد کشور را بازار دانست و تاکید کرد: بازار اسلامی ایران دارای تاریخچه بسیار غنی و ارزشمندی است و این بازار از رفتار و سیره اسلام الگو گرفته و فرهنگ جامعه از بازار و اصناف است.
وی به ثروتمندی حضرت خدیجه (س) همسر پیامبر اکرم (ص) اشاره کرد و گفت: در شعب ابی طالب که سه سال پیامبر و یاران وی در محاصره اقتصادی بودند حضرت خدیجه (س) به عنوان بانوی ثروتمند اسلام تمام دارایی خود را صرف جامعه کرد.
رئیس عقیدتی و سیاسی فرماندهی انتظامی گیلان در پایان رویکرد و تعصب ریاست اتاق اصناف گیلان را در شکل گیری الگوهای اسلامی تحسین کرد و یادآورشد: جمهوری اسلامی ایران دارای یک برجستگی بسیار مهم در مقابل سایر کشورهاست و آن وجود محبت، دوستی و مهربانی در میان آحاد ملت است.
نیروی انتظامی ماموریت خود را در قبال اصناف به درستی انجام داده است
نائب رئیس اول اتاق اصناف کشور در جمع فرماندهان انتظامی استان، اعضای هیئت رئیسه اتاق اصناف مرکز گیلان، روسای اتحادیه ها و بازاریان با طرح این سئوال که دستگاه های اجرایی چه کارنامه ای برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی داشته اند، گفت: وقتی یک واحد صنفی اشتغال خود را از یک نفر به سه نفر افزایش می دهد در نظام تامین اجتماعی چه تخفیف های انگیزشی برای این قشر ایجاد شده است.
جلال الدین محمد شکریه با بیان اینکه امنیت اقتصادی موجب جذب و کشش سرمایه های اقتصادی می شود، اضافه کرد: سلیمانیه عراق زمانی یک منطقه مناسب برای فعالیت های بازرگانی و سرمایه گذاری بود ولی امروز داعش این امنیت را سلب کرده است.
وی تصریح کرد: امنیت در ایران اسلامی به برکت تلاش های جان برکفان در سپاه، نیروی انتظامی، ارتش و سایر نهادها به خوبی تامین شده است، اذعان داشت: در برخی از ایالت های آمریکا و نیز حتی در برخی از شهرهای آلمان از هفت غروب ناامنی و خطر هر شهروندی را تهدید می کند.
وی با اشاره به اینکه امنیت اقتصادی به امنیت فیزیکی جامعه گره خورده و این امنیت اقتصادی است که اشتغال پایدار را ایجاد می کند، تصریح کرد: با تحقیقات صورت گرفته در اتاق اصناف ایران و نگاهی کوچک به نظام تولید، خدمات، خدمات فنی جامعه صنفی قدرت جذب یک میلیون نفر اشتغال جدید را دارد. اشتغال پایدار که موجب کاهش بزهکاری های اجتماعی می شود و نیروی انتظامی اگر از این بزهکاری های اجتماعی که ترمز اشتغال و سرمایه گذاری است رها شود تفکر خود را به سمت و روند بهتری در کشور هدایت خواهد کرد.
این کارشناس اقتصادی کاهش نرخ تورم، خروج از دامپینگ و کوچک شدن اقتصاد 80 درصدی دولتی و اجرایی شدن اصل 44 قانون خصوصی سازی را به مثابه کندن سلول های رانت، فساد و دامپینگ از بدنه اقتصادی کشور دانست و گفت: در این راستاست که امنیت پایدار در گرو اشتغال پایدار و متوازن در کشور ایجاد خواهد شد.
وی افزود: نیروی انتظامی تمام و کمال ماموریت خود را در قبال اصناف انجام داده و امروز انتظار اصناف از دستگا ه های دولتی است.
شکریه با تاکید بر کاهش ترولانس ارز در یک سال اخیر که پیش از آن قیمت ارز تا چهار هزار و 200 تومان شعله ور شده بود به شائبه گران فروشی در بازار اشاره کرد و گفت: خط حائل باید بین گرانی و گران فروشی در بازار مشخص شود. نقش دولت در آرامش بازار تاثیرگذار است. بخش خصوصی نمی تواند در بازار آرامش ایجاد کند اگر دولت 80 درصد اقتصاد را نیز رها کند باز باید نقش نظارتی و حاکمیتی خود را داشته باشد.
وی همچنین فارغ شدن بانک ها از بنگاه داری، نگاه تمام تشکل های دولتی و خصوصی به منافع جمعی و فارغ از منافع درون سازمانی را موجب تامین امنیت اقتصادی دانست و افزود: کسی که تعهدات شرعی داشته باشد هیچ گاه به ناهنجاری دست نخواهد زد.
نائب رئیس اول اتاق اصناف کشور با اشاره به نقش مهم ( SME ها ) یا صنایع کوچک در زمان تحریم به صنعت کشور پرداخت و با بیان اینکه ماشین آلات کارگاه های کوچک از سوی صنوف تهیه و تامین می شد به تعامل و اتحاد 400 اتاق اصناف و هشت هزار و 700 اتحادیه کشور در کنار نظام در شرایط پیش روی تحریم اشاره کرد و افزود: صنعت موتور تولید و واحدهای کوچک موتور واحدهای صنفی هستند و در کشورهای اروپایی تا 70 درصد اشتغال در واحدهای صنفی، 50 درصد تولید ناخالص داخلی و 40 درصد صادرات کشورهای پیشرفته از سوی اصناف صورت می گیرد.
وی اذعان داشت: در کشورهای توسعه یافته به ازای هر هزار و 500 تا دو هزار نفر یک واحد صنفی فعالیت دارد در حالی که در کشور ایران به ازای هر 25 نفر یک واحد صنفی مشغول فعالیت است.
شکریه در ادامه اتاق اصناف مرکز گیلان را پیشقدم در بخش آموزش در حین صدور پروانه دانست و یادآورشد: اتاق اصناف مرکز این استان در زمینه برگزاری کلاس های امنیت اخلاقی و مکاسب با همکاری بسیج اصناف اقدامات قابل توجهی را دنبال کرده که در بحث پیش کارشناسی برای حمایت از سرمایه گذار با همکاری ویژه اداره نظارت بر اماکن عمومی و ریاست و کارکنان این اداره و نیز مباحث مبارزه با سرقت و غیره اقدامات شایانی را در کارنامه اجرایی خود دارد.
400 هزار تماس تلفنی با پلیس 110 در سال گذشته
رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی گیلان نیز در این همایش به تماس 400 هزار شهروند گیلانی طی سال 92 با پلیس 110 اشاره کرد و گفت: اصناف پرخطر در گیلان با اجرایی کردن شرایط و ضوابط انتظامی سرقت در استان در حوزه خود را به صفر رسانده اند.
سرهنگ وحید خوش خلق با اشاره به اینکه استان گیلان با داشتن کارنامه بالا در بیکاری و بحث مهاجرت شرایط برون سپاری ماموریت نیروی انتظامی را ضروری کرده است، افزود: هم اکنون هشت موسسه و 800 نگهبان در قالب 133 قرارداد در 176 نقطه ماموریت پلیس را به صورت همیار پلیس در حال اجرا دارند.
وی با اشاره به ساز و کارهای جدید در بحث مبارزه با سرقت که در حال اجرا است، تاکید کرد: برون سپاری و واگذاری بخشی از ماموریت ها به موسسات تحت پوشش نیروی انتظامی ضمن ایجاد اشتغال برای جوانان موجب امنیت و آرامش خاطر در جامعه نیز شده است.
رئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی فرماندهی نیروی انتظامی گیلان هم به رویکرد پیش کارشناسی از سوی این اداره در راستای حمایت از سرمایه گذاری و کارآفرینی و کمک به بنگاه های اقتصادی در بخش اصناف اشاره کرد و گفت: آموزش متصدیان در زمان اخذ پروانه کسب یکی از اقداماتی که در اتاق اصناف مرکز استان با همکاری اداره نظارت بر اماکن و ناجا برای نخستین بار در شهرستان رشت صورت گرفته که این مهم در اتاق اصناف کشور مورد توجه و تجلیل قرار گرفته است.
سرهنگ رضا محمدزاده از جامعه اصناف به عنوان بزرگ ترین لایه کشور نام برد و با بیان این که فعالیت 3.5 میلیون واحد صنفی و 25 میلیون نفر دراین بخش نشان از اهمیت و جایگاه حساس و غیرقابل انکار این بخش در اقتصاد کشور دارد، افزود: اصناف در گیلان دارای ریشه عمیقی در حمایت از نظام هستند، حمایت اصناف در زمان شکل گیری انقلاب، حمایت آنان با ارسال دو هزار کامیون برای جبهه و دلسوزی آنان از نظام و رهبری نشان دهنده باور عمیق بازاریان گیلانی به کشور عزیز است.
وی در ادامه به حفظ ارزش ها در بازار اشاره کرد و با تاکید بر اینکه بند (4 ) ماده (14 ) در حوزه اصناف وظیفه و ماموریت ذاتی نیروی انتظامی را به عنوان حفظ ارزش ها در صنوف مشخص کرده است، اظهارداشت: در صنوف امروز حفظ ارزش ها و پاسداری از خون شهدا بسیار مهم است.
رئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی فرماندهی پلیس گیلان راه اندازی قرارگاه سرقت که تاکنون 30 جلسه از این قرارگاه برگزار شده است و نیز ساماندهی و تجهیز هتل ها و مهمان پذیرها به سیستم ورود و خروج و اطلاعات فردی افراد و نیز ساماندهی مسافرخانه ها را از دیگر ماموریت های انجام گرفته اداره نظارت دانست.
وی در ادامه از همکاری همکاران خود در نیروی انتظامی و نیز همکاری اعضای هیئت رئیسه اتاق اصناف مرکز گیلان قدردانی کرد.
در این مراسم که به طور نمادین از چند واحد صنفی نمونه تجلیل شد جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت، حجت الاسلام مصطفوی نیا دادستان مرکز گیلان، منتظری ریاست سازمان صنعت، معدن و تجارت، سرهنگ مهرداد مهرگان رئیس پلیس امنیت عمومی، مسئولان ارشد ناجا و اعضای هیئت رئیسه اتاق اصناف از جمله حمید انزانی، مهدی مایه، علی حامی احمدی و سیروس لیاقت جو و مدیر اجرایی اتاق اصناف مرکز گیلان محمدرضا شهبازی حضور داشتند./منبع : مهر