Sunday، 08 December 2024 | یکشنبه، 18 آذر 1403
1 2

گیلانیان : معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پیش بینی می شود تا پایان امسال حدود 70 هزار عنوان کتاب در کشور تولید و به چاپ برسد.

سید عباس صالحی روز شنبه در مراسم گشایش دهمین نمایشگاه بزرگ کتاب گیلان افزود: از ابتدای امسال تا پایان مهرماه گذشته، حدود 35هزار عنوان کتاب تولید شده که به چاپ یا چاپ مجدد رسیده اند.

وی اظهار کرد: دسترسی به کتاب به صورت تجمیعی، اقتصاد نشر و کمک به خرید کتاب از اهداف برپایی نمایشگاه های کتاب استانی است و مهم تر از این موارد ، این نمایشگاه ها فرصتی برای ترویج گفتمان کتاب و کتابخوانی ایجاد می کنند.

معاون وزیر ارشاد ادامه داد: کتاب مادر فرهنگ است و هفته های کتاب می توانند به هفته فرهنگی تبدیل شده و جشن فرهنگی بر مبنای کتاب، جامعه را به سمت کتابخوانی سوق خواهد داد.

به گفته صالحی؛ ارتقای سرانه مطالعه در هر جامعه موجب رونق اقتصاد نشر و سهل تر شدن دسترسی به کتاب می شود.

وی گیلان را سرزمینی توصیف کرد که اسلام علوی در آن تعمیق یافته و فرهنگ از سطح نخبگان به بدنه جامعه راه یافته است.

وی با بیان موارد فوق افزود: وجهه فرهنگی گیلان نیاز به تبلیغ ندارد و بر همین اساس ایجاب می کند تا نگاه مضاعفی به مسوولیت متولیان عرصه فرهنگ در این استان رخ دهد.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه های کشور نیز در این مراسم بر ضرورت ارتقاء سطح کیفی نمایشگاه های استانی تاکید کرد.

'حمید مسعود شهرام نیا ' افزود: این آمادگی را داریم که انتشارات ناشران استان ها چه بصورت مستقیم و چه در قالب اتحادیه و تعاونی در نمایشگاه های دیگر استان ها و حتی پایتخت ارایه شود.

وی اظهار داشت: بن کتاب یکی از موارد حمایتی است که در برگزاری نمایشگاه های استانی صورت می گیرد و در نمایشگاه گیلان نیز 30 درصد و در مواردی 50 درصد تخفیف در نظر گرفته شده است.

وی همچنین بیان کرد: یکی از موارد جنبی که از این پس در نمایشگاه های کتاب صورت می گیرد، جستجوی کتاب و ناشر از طریق سایت نمایشگاه های فرهنگی کشور است.

شهرام نیا این اقدام را در راستای تسهیل کار مخاطبان عنوان و نمایشگاه کتاب گیلان را از نمایشگاه هایی توصیف کرد که بدلیل وجهه فرهنگی و استقبال مردم از این نمایشگاه، ناشران بسیاری متقاضی حضور در آن هستند.

استاندار گیلان نیز در آیین گشایش دهمین نمایشگاه کتاب گیلان گفت: می بایست در سالی که به نام اقتصاد و فرهنگ از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده، از تمامی ظرفیت ها بهره گرفت و نمایشگاه کتاب، فرصتی برای ارج گذاری به فرهنگ است.

'محمدعلی نجفی' افزود: امروز معتقدیم می بایست با اندیشه مردم حرکت کرد و اندیشه فرهنگ این مسیر را پی می گیرد.

وی اظهار کرد: متاسفانه کتاب، ناشران و اهل قلم امروز در غربت هستند و برای خروج کتاب از غربت باید کوشید این قشر از جامعه را از غربت خارج کرد.

وی نمایشگاه کتاب گیلان را در اندازه کنونی آن در شأن مردم استان ندانست و تاکید کرد : ارج گذاری به اهالی قلم و اندیشه، بایستی مورد قدردانی قرار بگیرد.

یکی از نمایندگان مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم بر نگاه ملی در تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی رشت تاکید کرد.

'غلامعلی جعفرزاده ' افزود: امیدواریم با نگاهی ویژه، روند تکمیل کتابخانه یادشده تا پایان امسال به نتیجه برسد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز در این مراسم ضمن بیان شاخصه های فرهنگی استان عنوان کرد: ناشران استان با مشکلات بسیاری همچون افزایش هزینه های چاپ ، توزیع کتاب ، طولانی بودن مراحل ثبت ، نگاه درجه دومی به ناشران استانی در پایتخت و ...رو به رو هستند.

' فیروز فاضلی ' افزود: 130 ناشر در گیلان دارای مجوز هستند که تنها 30 ناشر از این تعداد فعال هستند.

وی با بیان اینکه 166نشریه ،62موسسه فرهنگی هنری ،31آموزشگاه موسیقی و 125آموزشگاه تجسمی در استان فعال است، افزود: گیلان نیاز به حمایت های فرهنگی ویژه دارد.

وی بر محتوای کیفی دهمین نمایشگاه کتاب گیلان تاکید و اضافه کرد: 850 ناشر متقاضی حضور در نمایشگاه بودند که متاسفانه بدلیل محدودیت، تنها 350 ناشر امکان حضور در این نمایشگاه را یافتند.

دهمین نمایشگاه کتاب گیلان با حدود 400ناشر و 197غرفه، روز شنبه با حضور جمعی از مدیران کشوری و استانی ، جمعی از مفاخر ، پژوهشگران و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی گشایش یافت.

این نمایشگاه تا 23 آبان ماه جاری از ساعت 10 تا 20 برای بازدید علاقه مندان در محل دایمی نمایشگاه های استان دایر است.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان