گیلانیان : رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: سند جامع راهبردی ایجاد و توسعه سیستم ترومای ایران در مرکز تحقیقات ترومای جاده ای گیلان تهیه و تدوین شد.
پروفسور انوش برزیگر ظهر امروز در شورای ترافیک گیلان با بیان اینکه همکاری دستگاه های دولتی و موسسات مردم نهاد در کاهش تلفات رانندگی اثرگذار است، اظهار کرد: تصادفات سنین مولد جامعه را هدف قرار داده است.
وی با اشاره به فعالیت مرکز تحقیقات ترومای جاده ای گیلان در دانشگاه علوم پزشکی این استان، افزود: در طول یک دهه تلفات رانندگی در جاده های کشور از 30هزار کشته به 18هزار کشته در سال کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تأکید بر اصلاح وضعیت نقاط حادثه خیز این استان، گفت: محورهای فرعی سهم زیادی از تلفات رانندگی این استان را به خود اختصاص داده اند.
برزیگر با بیان اینکه طراحی و تولید سامانه نرم افزاری ثبت اطلاعات بیماران ترومایی در علوم پزشکی گیلان اجرایی شد، تصریح کرد: پرتال سیستم تروما در ایران راه اندازی می شود.
وی آموزش و بالابردن سطح آگاهی مردم برای کاهش تلفات رانندگی را امری ضروری عنوان و اظهار کرد: در شش ماهه نخست امسال 290نفر در تصادفات رانندگی گیلان جان خود را از دست داده اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به پیشتازی این استان در تحقیقات علمی تروما، گفت: سند جامع راهبردی ایجاد و توسعه سیستم ترومای ایران در مرکز تحقیقات ترومای جاده ای گیلان تهیه و تدوین شد.
برزیگر با بیان اینکه هزینه اقتصادی سوانح جاده ای و تصادفات رانندگی باید ارزیابی شود، افزود: تلفات رانندگی دارای آسیب های بسیار اجتماعی است که باید برای عموم مردم تبیین شود.
وی با اشاره به اینکه 70 درصد تصادفات جاده ای براساس آمارها عوامل انسانی است، گفت: فرهنگ سازی نقش مهم و پیشگیرنده در کاهش تصادفات و تلفات رانندگی دارد./منبع : تسنیم