Thursday، 05 December 2024 | پنجشنبه، 15 آذر 1403
1 2

گیلانیان : مدیرکل گمرکات آستارا اعلام کرد: از ابتدای امسال تا پایان مهرماه، ارزش صادرات در قالب تجارت چمدانی از گمرک زمینی آستارا به بیش از 13 میلیون دلار رسید.

حمیدرضا محمدی افزود: در این مدت هشت هزار تن کالا از طریق گمرک آستارا به خارج از کشور صادر شده است.

وی مواد غذایی ، مواد پلاستیکی و محصولات کشاورزی را عمده کالاهای صادراتی به روش تجارت چمدانی از گمرک مرزی آستارا ذکر کرد و ادامه داد: جمهوری آذربایجان مهمترین مقصد نهایی این کالاهاست.

محمدی با تأکید بر اینکه گمرک آستارا همچنان رتبه نخست صادرات چمدانی کشور را در اختیار دارد ، اضافه کرد: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزن 12 درصد و از حیث ارزش 22 درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه گمرک آستارا بالغ بر 29 درصد از ارزش تجارت چمدانی کل کشور را به خود اختصاص داده، اظهار کرد: گمرک بیله سوار و گمرک سرو پس از گمرک آستارا در مکان های بعدی قرار دارند.

وی از تردد 410 هزار و 700 نفر مسافر از طریق مرز گمرک آستارا در مدت زمان ذکرشده خبر داد و بیان کرد: این میزان تردد مسافر نسبت به مدت مشابه سال گذشته بالغ بر پنج درصد افزایش داشته است.

محمدی اتباع ایران ، جمهوری آذربایجان ، روسیه ، ترکیه، گرجستان ، بلاروس ، آلمان ، عراق ، قزاقستان ، اوکراین ، پاکستان و افغانستان را از جمله اتباع تردد کننده از دروازه مرزی آستارا ذکر کرد.

در کنار مبادلات تجاری ایران با کشورهای عضو CIS ، نوعی تجارت در گمرکات مرزی مستقر در شمال شرق و شمال غرب کشور توسط مرزنشینان این مناطق با مرزنشینان سایر کشورها صورت می گیرد که محدود به اقلام کالایی خاص بوده که به آن 'تجارت چمدانی' اطلاق می شود.

گمرک زمینی آستارا با بیش از 200 سال قدمت ، رتبه اول تجارت چمدانی در میان گمرکات کشور ، عنوان سوم صادرات و واردات در حمل و نقل جاده ای کشور و رتبه نخست صادرات در میان مرزهای شمالی کشور را دارد.

این واحد گمرکی به عنوان یک اداره کل در امور واردات و صادرات قطعی ، ورود و خروج موقت ، تعاونی مرزنشینان ، ترانزیت داخلی و خارجی ، کارنه تیر بین المللی ، مبدا و مقصد کارنه تیر ، کاپوتاژ ، امور مسافری ، مرجوعی ، امانت های پستی و قضایی فعالیت می کند.

شهرستان بندری آستارا با 85 هزار نفر جمعیت در شمال غربی استان گیلان واقع شده و به علت قرار گرفتن در نوار مرزی جمهوری آذربایجان ، سومین مرز پرتردد کشور محسوب می شود به طوری که سالانه نزدیک 700 هزار نفر مسافر داخلی و خارجی از این مرز تردد می کنند.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان