گیلانیان : معاون برنامه ریزی استاندار گیلان گفت: فعالیت های بانک های استان به ویژه بانک های خصوصی همسو با سیاست های دولت نیست.
محمدحسین اصغریان ظهر پنجشنبه در هفتمین نشست شورای برنامه ریزی که با حضور مسئولان استانی در استانداری گیلان برگزار شد، افزود: تا پایان شش ماهه نخست امسال منابع بانک های گیلان نسبت به سال گذشته به هشت هزار و 438 میلیارد تومان معادل 25 درصد افزایش یافته که از میانگین کشوری پایین تر است.
وی با بیان اینکه در پایان سال گذشته میزان سپرده های بانکی استان نسبت به سال 91 با 23 درصد رشد هفت هزار و 660 میلیارد تومان بوده است، اظهار داشت: بیشترین نوع سپرده گذاری در گیلان به ترتیب مربوط به سپرده های بلند مدت، سپرده های کوتاه مدت و سپرده های جاری است.
معاون برنامه ریزی استاندار گیلان روند جذب سپرده های قرض الحسنه در استان را روبه کاهش دانست و ادامه داد: این میزان کاهش به دلیل تاسیس بانک قرض الحسنه و عدم اعطای جوایز بزرگ به سپرده گذاران قرض الحسنه است.
وی با اشاره به اینکه بانک های گیلان در سال گذشته 11 هزار و 668 میلیارد تومان مصرف کرده اند که نسبت به سال 91 با 30 درصد رشد روبرو است، گفت: شش ماهه نخست امسال نیز منابع مصرفی بانک های استان با 450 میلیارد تومان افزایش به 12 هزار و 100 میلیارد تومان رسیده که 19 درصد افزایش یافته است.
بسته سیاستی و نظارتی بانک مرکزی در استان اجرا نمی شود
اصغریان افزود: بسته سیاستی و نظارتی بانک مرکزی در گیلان به هیچ عنوان اعمال نمی شود در حالی که لازمه شکوفایی در اقتصاد استان هم افزایی و همسویی بانک ها اقدام های دولت در اشتغال زایی و توسعه است.
وی اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی ها بانک صنعت و معدن باید 32 درصد از منابع خود را در بخش صنعت و معدن صرف می کرد به طوری که این میزان در گیلان تنها 12 درصد است.
معاون برنامه ریزی استاندار گیلان ادامه داد: بانک کشاورزی نیز باید در بخش کشاورزی 25 درصد مشارکت می کرد اما تنها 12 درصد از منابع خود را در عرصه کشاورزی صرف کرده و این در حالیست که بخش بازرگانی و خدمات بیشترین بهره را از منابع بانکی استان برده اند.
وی با بیان اینکه سیستم بانکی گیلان به بخش بازار به صورت کلان تمایل دارد، گفت: سیستم بانکی در استان در جذب منابع مردمی موفق عمل نکرده اما طی سه سال گذشته میزان مصرف منابع بانک ها افزایش یافته است.
اصغریان افزود: بانک های مسکن و صنعت و معدن به ترتیب سه هزار میلیارد تومان و 300 میلیارد تومان از منابع ملی بهره برده اند و بانک کشاورزی هم به میزان مورد نیاز از خط اعتباری ملی نیز استفاده کرده است.
وی همگرایی بانک های رفاه کارگران، سپه و ملی با دولت را در گیلان مطلوب دانست و یادآور شد: بانک های خصوصی با جذب منابع استان و آنها را به خارج از گیلان انتقال می دهند و به سیاست های دولتی توجهی ندارند.