گیلانیان : معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از صدور 40 مجوز آموزشگاه آزاد فنی حرفه ای مهارت آموزی در کشورهای مختلف خبر داد.
کوروش پرند در جلسه کارگروه اشتغال گیلان بیان داشت: رویکرد دو سال گذشته در حوزه بین المللی در این سازمان، ارایه آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی در کشورهای مختلف بوده است.
وی افزود: به همین منظور، مجوزهایی برای تاسیس آموزشگاه های آزاد در کشورهایی همچون کانادا، آلمان ، مالزی، امارات، عراق و کویت صادر شده است.
پرند تصریح کرد: کشورمان در حوزه های بین المللی حرف برای گفتن دارد و وضعیت فنی و حرفه ای نسبت به سایر کشورها، وضعیت قابل قبولی است.
وی سند راهبردی سازمان را حضور موثر در عرصه های بین المللی با شعار دیپلماسی مهارت عنوان و اضافه کرد: در این زمینه، برای سال های 2015 و 2016 جهت برگزاری آزمون های بین المللی برنامه ریزی شده است.
** توانمندسازی روستاییان و دانشجویان فارغ التحصیل برای توسعه اشتغال پایدار
رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور در ادامه از اجرای طرح توانمندسازی و مهارت آموزی روستاییان و فارغ التحصیلان دانشگاهی در جهت ایجاد اشتغال پایدار خبر داد.
پرند با بیان اینکه سه مدل برای اشتغالزایی در کشور از سوی این سازمان در نظر گرفته شده، گفت: سه طرح بازاریابی فروش شامل آموزش و اشتغال، توانمندسازی روستاییان با رویکرد آموزش های مهارتی عشایر، مناطق مرزی و محروم و توانمندسازی و آموزش مهارت برای فارغ التحصیلان بیکار اجرا می شود.
وی یکی از معضلات و آسیب های اجتماعی را حاشیه نشینی شهرها و سکونت گاه های غیررسمی ذکر و اظهار کرد: براساس آمار حداقل هشت میلیون نفر در کشور، در حاشیه شهرها و سکونت گاه های غیررسمی ساکن هستند.
پرند با بیان این که این مناطق را وزارت کشور شناسایی کرده، افزود: در همین راستا ، از دو سال و نیم گذشته آموزش های فنی حرفه ای را در این مناطق شروع کرده ایم.
وی یکی از علت های شهرنشینی را مهاجرت روستاییان به شهرها و حاشیه نشینی عنوان و با اشاره به افزایش مهاجرتی روستاییان به شهرها خاطرنشان کرد: این مهاجرت، معضلات و آسیب هایی را به همراه دارد.
وی یکی از راه های جلوگیری از مهاجرت روستاییان را توانمند سازی و آموزش مهارتی آنان برای اشتغالزایی و ایجاد رفاه در روستاها ذکر کرد.
پرند افزود: بر همین اساس؛ سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور هفته گذشته طرحی را به عنوان آموزش های مهارتی روستاییان ، عشایر مناطق مرزی و مناطق محروم با رویکرد اشتغال پایدار به تصویب رساند.
وی همچنین با اشاره به طرح توانمندکردن فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: در حال حاضر از بیش از چهار و نیم میلیون دانشجو در کشور، دو هزار و 157 رشته گرایش شناسایی شده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دانشجویان بیکار متاسفانه مهارت لازم را برای اشتغال ندارند، تصریح کرد: سازمان فنی و حرفه ای برای رفع این مشکل، 10 بسته آموزشی برای توانمندسازی این افراد پیش بینی کرده است.
وی کارآموزی، کارورزی، طرح مهارت آموزی، آموزش های اشتغالزا و بازارمحور، تجاری سازی ایده و ایجاد کسب و کار دانش بنیان را از جمله این بسته سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برشمرد.
استاندار گیلان نیز در این نشست گفت: گیلان با وجود موفقیت در کسب و کارهای کوچک، آمار خوبی در زمینه بیکاری ندارد و استعدادهای بالقوه آن خیلی به فعل تبدیل نشده است.
'محمدعلی نجفی' افزود: برغم تلاش های یکساله و اندی که انجام شده، بهبود نسبی در فضای اشتغال استان بوجود آمده که جایگاه گیلان را از نظر بیکاری از رتبه دوم به هشتم ارتقا داده است.
وی با اشاره به پتانسیل های استان در بخش های کشاورزی، گردشگری و صنایع دریایی اظهار کرد: با وجود این ظرفیت ها و نخبگان و فارغ التحصیلان دانشگاه که از این حیث در کشور جزو 10 استان برتر هستیم،
مشکلات اساسی در این پتانسیل ها داریم.
نجفی خاطر نشان کرد: می خواهیم صنعت دریا محور را در استان حرکت جدی بدهیم و اگر نتوانیم از ظرفیت های بالقوه استفاده کنیم، آهنگ خطر افزایش بیکاری را داریم.
در این جلسه، همچنین تفاهمنامه ای با موضوع اجرای طرح توانمندسازی مهارتی با رویکرد اشتغال پایدار بویژه در بخش مشاغل خانگی و به خصوص در مناطق روستایی با استفاده از ظرفیت های بخش های غیردولتی با هماهنگی و حمایت دستگاه های اجرایی استان، بین استانداری گیلان و سازمان فنی و حرفه ای منعقد شد.