گیلانیان : معاون آبزی پروری شیلات گیلان گفت: بیش از 60 درصد خاویار و 30 درصد گوشت ماهیان خاویاری تولیدی کشور از آن گیلان است.
ابراهیم بیگتن با اشاره به اینکه کشورهای حاشیه خزر برای حفظ ذخایر ماهیان خاویاری، از سال 2011 به مدت 5 سال صید این گونه را ممنوع کرده اند گفت: در مزارع پرورشی ماهیان خاویاری ایران سالانه 600 تن گوشت ماهی خاویاری تولید می شود که ارزش آن 30 میلیارد تومان است.
وی افزود: علاوه بر گوشت ماهی، هزار و 200 کیلوگرم خاویار هم به ارزش10 میلیارد تومان استحصال می شود.
بیگتن با اشاره به اینکه همه خاویار تولیدی ایران صادر و 3 میلیون دلار ارز عاید کشورمان می شود گفت: بیش از 60 درصد خاویار و 30 درصد گوشت ماهیان خاویاری تولیدی کشور از آن گیلان است.
وی با اشاره به اینکه حدود 30 درصد ماهیان خاویاری تولیدی کشور به صورت ضایعات دور ریخته می شود گفت: این درحالیست که با فرآوری این ضایعات و تبدیل آنها به محصولات جانبی تا 9 میلیارد تومان به درآمدهای حاصل از پرورش و فروش ماهیان خاویاری اضافه می شود.
معاون آبزی پروری شیلات گیلان با اشاره به ضرورت تجاری سازی دانش فنی صنایع فرآوری ضایعات ماهیان خاویاری گفت: براساس سند چشم انداز توسعه تا سال 1404 تولید ماهیان خاویاری باید به 20 هزار تن افزایش یابد که در صورت تحقق این امر از این مقدار 6 هزار تن ضایعات بر جا می ماند که فرآوری آن با در نظر گرفتن قیمت فعلی، بیش از 90 میلیارد تومان درآمد در پی دارد.
ابراهیم بیگتن خاطرنشان کرد: اگرچه تجاری سازی این دانش بومی به علت کمبود ماده اولیه - ضایعات این ماهیان - برای سرمایه گذاران مقرون به صرفه نیست اما با جمع آوری ضایعات ماهیان پرورشی خاویاری کشورهای حاشیه خزر، می توان فرآورده های ضایعات این گونه خزری را به مرحله تولید انبوه رساند