گیلانیان : مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان تاکید کرد: هنرمندان فعال هنرهای سنتی و صنایع دستی در استان بیمه می شوند.
رضا علیزاده افزود: با توجه به بروز مشکلاتی در زمینه بیمه هنرمندان، تفاهمنامه های متعددی با سازمان های ذیربط منعقد شد که موجب رفع نگرانی هنرمندان استان می شود.
وی اظهار کرد: بر اساس تفاهمنامه صورت گرفته با بیمه تامین اجتماعی استان، بناست لیست جدیدی از هنرمندان فعال استان از سوی این اداره کل تایید و در اختیار تامین اجتماعی قرار گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان تصریح کرد: تاکنون حدود 16 هزار نفر فعال در حوزه صنایع دستی شناسایی شده اند که پنج هزار و 26 نفر تحت پوشش بیمه هستند.
علیزاده ادامه داد: مشکلات ایجاد شده در خصوص بیمه هنرمندان، باعث شده تا فعالان صنایع دستی با نگرانی فعالیت خود را دنبال کنند و این موضوع باید بطور ویژه دیده شود.
وی همچنین کارمزد بانکی تسهیلات را بالا دانست و گفت: هنرمندان توان بازپرداخت تسهیلات با سود بانکی بالا را ندارند.
وی با اشاره به تفاهم نامه بین ادارات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و رفاه، تعاون و امور اجتماعی استان برای راه اندازی بازارچه های جدید صنایع دستی بویژه فرش گفت: راه اندازی این بازارچه ها می تواند در رونق این صنایع موثر باشد.
علیزاده با بیان اینکه هم اکنون مجوز راه اندازی بازارچه صنایع دستی در شهرهای کوچصفهان و آستارا صادرشده، گفت: برگزاری برنامه ها و جشنواره ها در محل این بازارچه ها ، می تواند تاثیر مهمی در رونق صنایع دستی استان داشته باشد.
وی بیان کرد: در سال های اخیر در زمینه تولید محصولات صنایع دستی تلاش های بسیار خوبی صورت گرفته اما در زمینه عرضه ، هنوز به شیوه سنتی عمل می شود که می بایست در این خصوص بصورت حرفه ای تر عمل شود.
وی صنایع دستی گیلان را فاخر و در بازار بین المللی قابل رقابت دانست و اظهار کرد: در حال حاضر 63 رشته صنایع دستی در استان فعال است؛ تنوع محصولات به گونه ای است که می توان همپای دیگر کشورهای رقیب، بازار بین المللی را تحت نفوذ خود قرار داد.
علیزاده بر کیفی سازی و ملحوظ داشتن وجه هنری محصولات صنایع دستی گیلان تاکید کرد و گفت: هنرمندان صنایع دستی استان باید اعتماد مشتریان را با کیفی سازی محصولات جلب نمایند چراکه صرف تولید انبوه هم ارزش هنری صنایع دستی را کاهش می دهد و هم سطح تقاضا را تنزل می دهد.
وی برندسازی صنایع دستی گیلان را با اهمیت دانست و بیان کرد: بازاریابی حرفه ای به توجیه اقتصادی صنایع دستی کمک می کند، بر همین اساس زنجیره فعالیت باید به گونه ای تعریف شود که از مرحله تولید تا عرضه گروه های مختلفی در کنار هم قرار گرفته تا اختلالی در این روند صورت نگیرد.