Friday، 18 April 2025 | جمعه، 29 فروردین 1404
1 2

گیلانیان : برخی بانکها متاسفانه به شرایط و اوضاع واحوال حاکم بر فضای اقتصادی کشور توجه کافی ندارند.

در راستای اجرای دستورالعملهای ابلاغی از سوی سازمان بازرسی کل کشور و به منظور تقویت نظارتها از طریق بهره گیری نظرات نخبگان علمی و پژوهشی استان ،کمیته علمی - تخصصی متشکّل از تعدادی از صاحبنظران در عرصه های مختلف در محل بازرسی کل گیلان تشکیل شد.

در این نشست سیف الله مسرور بازرس کل گیلان با اشاره به ساختار تشکیلاتی سازمان بازرسی کل کشور به تشریح دو مقوله نظارت و بازرسی پرداخته و گفت : در بحث نظارت ، سازمان بازرسی مکلف است آسیب ها و گلوگاه های فساد را شناسائی کرده و متناسب با وضعیت موجود راهکارهای مناسب و اقدامات لازم جهت رفع این مشکلات پیشنهاد و یا در دستور کار خود قرار دهد.

لذا بدین منظور و با هدف علمی تر و تخصصی تر نمودن محورهای بازرسی از دستگاه ها و باتوجه به توان و ظرفیت موجود در نخبگان علمی استان ، این کاراز طریق بازشناسی وضعیت موجود ، آسیب شناسی حوزه ای که مورد مطالعه قرار می گیرد و ارائه طریق پیرامون دستیابی به اهداف و رفع معضلات و مشکلات ، با مجوز بهره گیری از افراد خارج از مجموعه به بازرسی استانها اعطاء شد.

وی در ادامه با اشاره به میزان فساد موجود در بدنه دستگاه های اجرائی کشور گفت : این میزان فساد در مقایسه با آمارهای موجود در دنیا از میزان کمتری برخوردار بوده ولی باید توجه داشت همین مقدار فساد نیز زیبنده نظام و مردم ایران اسلامی نیست و می بایست در جهت رفع این آسیب ها اقدامات جدی و قاطع صورت پذیرد و تشکیل این کمیسیون ها که در حقیقت اتاق فکر بازرسی به عنوان اصلی ترین و مهم ترین دستگاه نظارتی تلقی می شود در راستای تحقق همین اهداف تلقی می شود.

این مسئول با تشریح وظایف این کمیسیون ها و لزوم تشکیل کمیته های فرعی افزود: امیدواریم حوزه فعالیت این کمیسیون ها صرفاً به ارائه انتقاد محدود نشده ، بلکه ضمن شناسائی و تحلیل وضع موجود به ارائه راهکارهای لازم جهت رفع آسیب های موجود بپردازند.

مسرور در بحش دوم صحبتهای خود نیز به اهمیت و ضرورت حضور پررنگ و مستمر این کمیسیون ها در تعیین خط مشی بازرسی ها اشاره کرده و خاظرنشان کرد : ممانعت از شتاب مفاسد اداری یکی از عمده اهداف تشکیل این کمیسیون ها محسوب می شود و باتوجه به جایگاه و ساختار قانونی تعریف شده برای سازمان بازرسی در امر مبارزه با فساد و با تقویت نگاه علمی و تخصصی در محورهای بازرسی می توان به اهداف و چشم اندازهای مهم مدّنظر دست پیدا کرد.

وی با اشاره به برخی اظهارنظرهای غیر کارشناسی درخصوص افزایش تولید برنج در استان گیلان گفت : باتوجه به تغییروسیع کاربری اراضی کشاورزی و کم توجهی به اصلاح ساختار کشت و تسطیح اراضی این محصول استراتژیک در استان به نظر می رسد این آمار مقرون به صحت نمی باشد.

این مسئول با تاکید بر واکاوی و دقت نظر به موضوع خشکاندن گلوگاه ها و علل و ریشه های فساد در بدنه دستگاه های اجرائی گفت : براساس یافته های بازرسی بسیاری از فسادهای رایج در دستگاه های اجرائی ناشی از بروزتخلف از طریق تبانی ، رشوه ، رانت و تضییع حقوق دولت و یا مردم و ... در معاملات اعم ازمزایده ها مناقصه ها می باشد و بازرسی در حال حاضر 30 درصد از توان خود را مصروف مقابله با همین اتفاقات می نماید.

مسرورباانتقاد از برخی از واگذاری های اراضی ملی و منابع طبیعی به اشخاص حقیقی و حقوقی وبیان لزوم نظارت وبازرسی از فرایند این واگذاری ها و همچنین نگاه صرفا" اقتصادی حاکم بر بانکهای عامل  که به دنبال منافع وعواید خود ومجموعه خود در اعطای تسهیلات به متقاضیان هستند گفت : برخی بانکها متاسفانه به شرایط و اوضاع واحوال حاکم بر فضای اقتصادی کشور توجه کافی ندارند وبدون در نظر گرفتن این شرایط و فارغ از هیچ ملاحظه ای وبا مطالبه همه منافع از قبیل بهره ، جریمه تاخیر، دیرکرد و .... از گیرندگان تسهیلات به دنبال اخذ بدون کم وکاست همه مطالبات خود هستند ودر این مسیر از هیچ اقدامی فرو گذار نمی کنند.

وی با بیان اهمیت تحلیل درست و طبقه بندی منطقی و صحیح بدهکاران بانکی این افراد را به سه گروه تقسیم کرده و خاطر نشان کرد:  عده ای از بدهکاران تحت تاثیر شوک به وجود آمده در اقتصاد کشور و با بروز نوسانات نرخ ارز و کالا با وجود قابلیت ها وتوانمندی های علمی وانسانی با مشکلاتی مواجه اند ولی بانکها از کمک ومساعدت این واحد های اشتغالزا برای رفع این مشکلات امتناع می ورزند ویا عده ای نیز پس از پشت سر گذاشتن این فضای پر مخاطره توانستند دوباره به چرخه اقتصادی کشور برگردند ولی واحد های صنعتی و تولیدی در این موضوع اخیر نیز از سوی بانکها مورد کم لطفی قرار گرفتند و بانکها حاضر به تقویت بنیه اقتصادی و اشتغالزایی این واحد ها نیستند ودر گروه سوم نیز شاهد ورود افرادی سوء استفاده گربا قصد و نیت متقلبانه هستیم که اقدام به اخذ تسهیلات کلان و بدون توجیه قانونی برای این تقاضا نمودند و بعضا" با سرمایه گزاری های خارجی قصد خروج سرمایه های ملی را دارند ولی متاسفانه عزم و اراده جدی در بانکها برای دریافت این مطالبات یا وجود نداشته و یا با تاخیر معنا داری همراه است و در برخی موارد نیز شاهد عدم اخذ تضامین کافی از سوی بانکها نسبت به این تسهیلات هستیم

لذا تفکیک و غربال این سه دسته از بدهکاران بانکی بسیار ضروری و اجتناب نا پذیر است و همین عدم توجه لازم بروز فساد و اثرات سوء اجتماعی را در بر دارد.

در انتهای این نشست هر یک از اعضای این کمیسیون های تخصصی ضمن دریافت احکام مسئولیتی خود به بیان نقطه نظرات وپیشنهادات خود پرداختند./منبع : روابط عمومی بازرسی کل گیلان

بازرس 1

بازرس 2

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان