گیلانیان : مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان گفت: حفظ و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی و جلوگیری از تغییر کاربری این خاک های ارزشمند از اهداف طرح هادی است.
محمد اکبرزاده در نشست خبری این بنیاد که به مناسبت گرامیداشت دهه روستا برگزار شد،گفت:توجه به روستاها در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، به همین دلیل اقدامات گسترده ای در جهت رفاه حال روستاییان و توسعه روستاها در کشور در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح هادی منجر به توسعه روستاها در کشور می شود، اضافه کرد: اجرای طرح هادی به منظور اجازه و صدور مجوز برای تغییرکاربری ها نیست بلکه یکی از مهمترین اهداف اجرای طرح هادی در روستاها حفظ اراضی حاصلخیز کشاورزی و یکپارچه سازی آنهاست.
وی ادامه داد:تیمی قوی برای جلوگیری از تغییر کاربری ها در گیلان فعالیت دارد و انسجام در حفظ و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی یکی از وظایف مهم بنیاد مسکن گیلان محسوب می شود.
اکبرزاده با بیان اینکه راه مناسب روستایی،موجب ارتقای رفاه زندگی روستاییان می شود،از اعطای قیر رایگان پس از ده سال به روستاها خبر داد و گفت:تخصیص قیر رایگان به روستاها جهش قابل ملاحظه ای در انسجام و تقویت بافت روستایی در گیلان ایجاد می کند.
مدیر بنیاد مسکن گیلان از اعطای زمین به روستایی زادگان از سوی بنیاد مسکن خبر داد و تصریح کرد: در همه روستاهای 16شهرستان گیلان زمین های مناسب به روستایی زادگان جهت ساخت مسکن در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه توجه به زیرساخت ها و امکانات روستایی موجب می شود که روستایی در روستا بماند،گفت:مردم روستا مهمترین ثروت روستا محسوب می شوند و ارتقای رفاه در روستاها منجر به ارتقای جاذبه های گردشکری در این مناطق می شود.
محمد اکبرزاده با بیان اینکه حفظ محیط زیست در روستاها یکی از مهمترین برنامه های بنیاد برای حفظ و ارتقای وضعیت روستاها است،خاطر نشان کرد: فاضلاب ها روستایی در نهایت منجر به آلودگی سفره های آب زیرزمینی می شود، برای کاهش مخاطرات زیست محیطی روستاها بنا داریم فاضلاب های روستایی را در گیلان توسعه دهیم.
وی با اشاره به اینکه به غیر روستایی زادگان به شرط تعهد و سکونت و اشتغال به کار کشاورزی در روستاها تسهیلات روستایی داده می شود،گفت:در نهایت همه تلاش ما در این جهت است که روستا،روستا باقی بماند.
وی با بیان اینکه یکی از معضلاتی که اخیرا در روستا زیاد به چشم می خورد ساماندهی زباله های روستایی است که متاسفانه به دلیل ضعیف شدن روستاییان در مدیریت پسماندشان است،اضافه کرد: در گذشته ای نه چندان دور هرگز کسیه زباله ای از روستاها به مکان های دفن زباله پسماند حمل نمی شد و روستاییان به نوعی صحیح زباله ایشان را بازیافت می کردند،این در حالیست که اخیرا این کار از بین رفته است و باید دوباره آموزش داده شود.
وی افزود: 600 روستا در گیلان از طرح هادی برخوردار شده اند و در مجموع همه مسئولین استان می خواهند طوری خدمات رسانی به روستاها انجام شود که زندگی روستایی برهم زده نشود.