اصولگرایی واژه ایست که امروزه بسیاری بانزدیک دانستن نگرشهای خود بدان به نوعی در صدد دفاع از ارزشهای والای انقلاب اسلامی اند . ارزشهایی که بیشتر آن ، حداقل دردو دهه ی گذشته مغفول مانده واحیای آن در دولت نهم و دهم شکل جدی به خود گرفته است.واقعیت این است که خیلی از اصولگرایان با تاسی از این اقدام دولت تلاش دارند در روند آتی اداره ی کشور نقش آفرینی کنند. به همین دلیل ایده ی اصولگرایی در ذهن آنان موجب می شود تا هر از گاهی نشست هایی را به دلایل مختلف و برای آگاه سازی طرفدارانشان بر پا دارند. نشست روز پنج شنبه ی اصولگرایان گیلان که با حضور آقای زاکانی یکی از نمایندگان اصولگرای مردم تهران در مسجد قدس میدان فرهنگ رشت برگزار شد، در همین راستا قابل تامل است. این مراسم که تا پیش از برگزاری آن ، با ارسال پیامکهای مختلف در قالب تبین نقش اصولگرایان در روند سیاسی کشور و حتی نقد عملکرد استاندار گیلان اطلاع رسانی می شد ، در عمل به اختلاف نظربین اصول گرایان استان منتهی گشت. به طوریکه مراسم با بروز اختلاف نظر جمعی از افراد اصولگرای استان مبنی بر نحوه قضاوت در خصوص عملکرد دولت آقای احمدی نژاد آغاز شد و در نهایت با نقد و بررسی تحولات سیاسی و اجتماعی جامعه در یک سال گذشته و هشدار نسبت به بروز فتنه های آتی در کشور پایان یافت. از ابتدای مراسم اینگونه برداشت می شد که جمعی از اصولگرایان طرفدار دولت نسبت به طرح انتقادات و ایرادات به شخص رئیس جمهور دلخورند. به همین دلیل در همان ابتدای مراسم به مشاجره با دیگر طیفهای اصولگرا در گیلان پرداختند. چهره ی شاخص این گروه آقای ( ر) یکی از مشاوران استاندار گیلان بود که حتی در حمایت از رئیس جمهور به انتقاد از آقای زاکانی نیزپرداخت.
این اختلافات ابتدا با تلاش برخی از چهره های شاخص به آرامش منتهی شد اما در پایان مراسم به گونه ای دیگر جلوه کرد و آن اینکه پس از سخنرانی آقای زاکانی که در جای خود قابل نقد و بررسی دارد ، مجری برنامه از آقای ( ر) خواست تا در پنج دقیقه نظرات انتقادی خود را بیان کند و پس از آن جلسه پایان یابد.
اما هنگامی که وی با قرار گرفتن پشت تریبون ، به تشریح منظور و سخن خود پرداخت و ظاهرا تلاش داشت کدورتهای احتمالی در دل هم فکرانش را به نوعی پاک کند با هو شدن از سوی نیمی از حضاردر مسجد مواجه شد و این هو کردنها در ادامه صحبت آقای (ر) به فریادهای الله اکبر انجامید و در مجموع مانع از سخن گفتن او شد. در لحظات اندکی که آقای (ر) سخن گفت وبه سختی میان هیاهوی حضار شنیده می شد جملاتی بکار رفت که ذهن هر بیننده ی بی طرفی را به خود معطوف میداشت و آن اینکه : برخورد توهین آمیز جمع نشانه ی مقدارظرفیت و تحمل آنان است . او در ادامه گفت یادمان نرود که آقای زاکانی که بارها از عملکرد دولت در جاهای مختلف انتقاد کرده خود از مسئولان ستاد آقای قالیباف بوده است !
به هر حال مراسم به گونه ای غیر قابل انتظار و با اختلاف نظر جمعی علیه جمع دیگر پایان یافت اما خود مراسم ، پایامهای مختلفی به همراه داشت . مهمترین پیامد، احتمال ایجاد تشتت بیشتر در میان اصولگرایان گیلان است . معضلی که کم کم جای تحکیم مواضع آنان را به خود اختصاص می دهد و احتمالا هدف اصلی آنان برای ایفای نقش در فضای سیاسی جامعه را منحرف می سازد. نکته ی دیگر وجود برداشتهای مختلف از نحوه ی انتقاد و عملکرد دولت اصولگراست؛ در حالی که برخی از اصولگرایان استان هر گونه انتقاد شدیدی را در فضای فعلی جامعه به نوعی تضعیف دولت می دانند برخی دیگر هستند که نسبت به نقد بررسی عملکرد رئیس جمهور و کابینه اش رغبت نشان می دهند و تمایل دارند انتقادات خود را به گوش رییس دولت و نمایندگانش برسانند.
این اختلافات به همراه عدم هماهنگی و توازن در مواضع اصولگرایان موجب می شود تا در آینده نشست عمومی اصولگرایان در گیلان به جای اینکه عاملی برای تحکیم مواضع شان شود تشتت واختلاف را بین آنان دامن بزند. به نظر می رسد این تهدیدات ریشه در اختلافات موجود در چهره های شاخص اصولگرا در کشور دارد. چرا که سخنان آقای زاکانی در همین مراسم با پارادوکسها و تضادهایی همراه بود . وی از یکسو حمایت و رضایت خود را از عملکرد دولت اعلام می داشت و از سوی دیگر فتنه ای را پیش بینی می کرد که در آینده از بخشی از پیکره ی دولت فعلی بر خواهد خواست. وی در ادامه ریشه ی بروز فتنه ی آتی را ناشی از عملکرد نا صحیح دولت درجریان خصوصی سازی دانست ونحوه ی واگذاری شرکتهای مهمی چون سایپا و ایران خودرو به بخش خصوصی را دلیلی بر مدعای خود برشمرد.
آقای زاکانی گفت : شرکت سایپا که سالانه حدود 250 هزار میلیارد ریال گردش مالی دارد به یکی از شرکتهای زیر مجموعه اش واگذار شده که کل سرمایه اش تنها 400 میلیارد ریال است. این نماینده ی اصولگرای مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد این انحراف اکنون در خصوص شرکت ایران خودرو هم در حال تکرار است اما مجلس تلاش دارد با تمام قدرت جلوی این اقدام را بگیرد و با تخلفات ناشی از آن برخورد کند.
اما نکته ی اصلی سخنان او ادعای وی مبنی بر اختصاص بخشی از این سرمایه های عظیم برای طرح ریزی فتنه ی آتی است .گویا این نماینده ی اصولگرای مجلس پیشاپیش می داند که به رغم فتنه ی سال گذشته این بار فتنه گران را باید از پیکره ی دولت فعلی شناسایی کرد!؟
آقای زاکانی همچنین گفت : این شرکتها هر یک به تنهایی سالانه هزاران میلیارد تومان سود دارند که در آینده بخش قابل توجهی از هزینه های فتنه پیش رو را تامین خواهد کرد. البته او به تبیین ریشه ها و عوامل فتنه سال گذشته هم پرداخت و سران اصلاح طلب وبخشی از جریان چپ و میانه رو را به عنوان عاملان فتنه ی سال 88 معرفی کرد ، اما ظاهرا بیشتر از فتنه ای نگران بود که در آینده احتمال وقوع دارد.
بنابراین چنین به نظر می رسد که آقای زاکانی با این سخنان دیگر نمی تواند حمایت خود را از دولت توجیح کند چون اگر فتنه ی آتی از پیکره ی دولت فعلی نشات خواهد گرفت پس چه لزومی دارد که به بهانه های چون هدفمند کردن یارانه ها حمایت لفظی و ظاهری خود را از دولت اعلام دارد .
این نکته را نباید از نظر دور داشت که اتخاذ مواضع دوگانه در عرصه ی سیاست گرچه در کوتاه مدت قابلیت استتار دارد اما در درازمدت تاثیرات خود را براذهان عمومی به ویژه طرفداران آقای زاکانی خواهد گذاشت. هر چند که آگاهان سیاسی از همان ابتدا منظور چنین سخنانی را درک می کنند. به هر حال چنین پیش بینی می شود که این موضع گیریها بستر ساز ایجاد تشتت و دو دستگی در میان اصولگرایان است و روز به روز به ایجاد فاصله بین آنها می افزاید. و اما برپا کنندگان چنین نشستها یعنی کسانیکه با گردآوردن اصولگرایان در مراسم های مختلف در صدد نقد عملکرد دولت در سطح ملی و استانی هستند باید بدانند که با توجه به موضع گیریهای چهره های شاخص اصولگراها ، دیگر نمی توانند نیات باطنی خود را در ظاهربا دفاع و حمایت از دولت دکتر احمدی نژاد پنهان کنند و از سوی دیگر به طرز مشکوکی در جهت عزل نماینده ی قانونی او که همان استاندار است گام بردارند !
خلاصه اینکه از این پس هرگونه موضع گیری منفی در خصوص اقدامات دولت بیان گر جدایی خطوط فکری چهره هایی است که تلاش دارند اختلافات عمیق خود با دولت را زیر لوای اصولگرایی استتار کنند. دولتی که در 6 سال گذشته تمام توان خود را مصروف اصلاح بنیان های تخریب شده ی انقلاب کرده و همواره تلاش می کند با بهبود اوضاع سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی کشور به معنی اخص کلمه عدالت اجتماعی را تحقق عینی ببخشد . بی شک اینگونه اهداف دولت است که منافع بسیاری از ظالمان مظلوم نما را با تهدید مواجه ساخته و رییس جمهور و مجموعه یارانش را بر آن داشته در اقدامی بی نظیر با منافقان و مخالفان مقابله کند و از سوی دیگر به حمایت از توده های ضعیف و آسیب پذیر جامعه نیز برخیزد .
اگر امروز اختلافات دنیای استکبار وایادیش با ما شدت گرفته ، اگر بسیاری از دستاوردهای علمی و فنی جوانان با استعداد این سرزمین به بهانه های مختلف از سوی مخالفان داخلی و خارجی جوسازی می شود و اگر تلاش آمریکا برای اعمال تحریمهای متعدد در مجامع بین المللی افزایش می یابد ، همگی بخاطر تلاشهای موفقیت آمیزاین دولت کریمه برای تحقق ارزشهای والای بشری ،حفظ و ارتقای کرامت انسانی، تحقق عدالت اجتماعی و احقاق حقوق حقه ی ملت بزرگ ایران است.تلاشی که ندای حق طلبی و برابری را در دنیای کنونی طنین انداخته و دلهای بیدار و حقیقت جوی انسان امروزی را در جای جای این کره ی خاکی امیدوار ساخته است.
افسوس که برخی دانسته و ندانسته ، خواسته و ناخواسته، و پنهان و آشکارا با مخالفان خارجی هم جهت می شوند و تلاش می کنند مسیر حرکت کشور را به سوی اهداف و منافع جناحی سوق دهند. اما با همتی که در دولت کریمه فعلی سراغ داریم هر گونه تلاش در این مورد مصداق بارز آب در هاونگ کوفتن است.