گیلانیان : یونس رنجکش، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان امروز(7 دی) در همایش هفته سوادآموزی که در دهکده ساحلی بندرانزلی برگزار شد، گفت: حدود 40 هزار نفر در استان گیلان بی سوادهستند.
وی با بیان اینکه باید با برنامه ریزی دقیق فرصت تحصیل را برای افراد بی سواد فراهم کنیم، افزود: افراد بیسواد بیشتر در معرض تهدیدات اجتماعی هستند.
رنجکش بیان کرد: بیسوادی نه تنها افراد را با تهدیدات اجتماعی روبرو می کند بلکه در وضعیت اقتصادی افراد تاثیر سوء برجای می گذارد.
وی به حداقل رسیدن میزان گرایش افراد به سوادآموزی در سنین بالا اشاره و تصریح کرد: بخشی از بی سوادان استان افراد جامانده از تحصیل در سنین 12سال هستند که به دلایل شرایط زندگی و نبود امکان از تحصیل بازمانده اند.
رنجکش خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه متولی اصلی مبارزه با بی سوادی آموزش و پرورش است ولی تشکل های مردم نهاد نیز می توانند مکمل و یاریگر آموزش و پرورش باشند.
مهدی حاجتی، مدیرکل آموزش و پرورش گیلان نیز در این همایش با بیان اینکه بیش از شش هزار نفر در گیلان تحت پوشش برنامه های سوادآموزی هستند، اظهار کرد: از این تعداد دو هزار و 316 نفر در مرحله سوادآموزی، دو هزار و500 نفر در مرحله انتقال و یکهزار و586 نفر در مرحله تحکیم قرار دارند.
وی با اشاره به سرشماری سال 90 نرخ باسوادی استان گیلان را از سن 6 سال به بالا 86 درصد و در جامعه هدف 10 تا 49 سال، بیش از 95 درصد عنوان کرد و افزود: باید تلاش مضاعف انجام شود تا این رقم به بالاترین حد ممکن برسد.
حاجتی یکی از راه های کاهش آمار بی سوادی را شناسایی اولیای بیسواد دانش آموزان دانست و بیان کرد: مدیران مناطق آموزش و پرورش باید تلاش بیشتری در انجام این رسالت خطیر داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه این همایش در راستای آسیب شناسی و بررسی فعالیت نهضت سوادآموزی برگزار شده است، گفت: این همایش ها تا زمانی که به یک نتیجه عملی منتهی نشود تاثیر چندانی در حل مشکل بی سوادی ندارد.
حاجتی به تاثیر مثبت ادغام نهضت سوادآموزی با آموزش و پرورش اشاره و اذعان کرد: مسئولان آموزشی باید پای کار باشند و از این ظرفیت فراهم شده بیشتر استفاده کنند.
وی در ادامه تعداد بیشتر سوادآموزان را در یک جامعه، جزو شاخص های توسعه دانست و بر حساس بودن برای عدم حضور افراد لازم التعلیم در مدارس، تاکید کرد.
محمدرضا ده نمکی، رئیس اداره سنجش و ارزشیابی معاونت سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش گیلان هم در این همایش طی ارایه گزارشی از عملکرد سواد آموزی در سال 93، گفت: برای ریشه کن کردن بی سوادی باید از قابلیت های مساجد، ائمه جمعه و جماعات به بهترین شکل استفاده کنیم.
وی گفت: بیسوادی باید به عنوان یک عیب بزرگ و سوادآموزی یک فضیلت برتر محسوب شود.
گفتنی است، در این همایش از روسای ادارات 7 شهرستان چابکسر، لاهیجان، لنگرود، اطاقور، کومله، سیاهکل و شفت که بیشترین جذب سوادآموزان را در سال جاری داشتند و نیز چابکسر که کمترین بی سواد را از نظر آماری دارد، تجلیل به عمل آمد.
پنجم الی 11 دی ماه هفته نهضت سوادآموزی است.