گیلانیان : رئیس مرکز توسعه نوغانداری از تولید یک هزار و 300 جعبه تخم نوغان اجداد به عنوان ذخیره راهبردی تولید تخم نوغان هیبرید و تجاری در کشور خبر داد.
علی اصغر داداش پور بعدازظهر امروز در جریان بازدید از توتستان های این شهرستان با اشاره به اینکه مرکز توسعه نوغانداری موظف به حفظ اندوخته های ژنتیکی تخم نوغان در کشور است، گفت: 110 واریته کرم ابریشم در کشور وجود دارد.
وی به پرورش واریته های تخم نوغان به طور سالانه در کشور اشاره کرد و افزود: واریته های مذکور به عنوان بانک ژن با تعامل مرکز تحقیقات ابریشم کشور تولید و نگهداری می شود.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری با بیان اینکه تولید تخم نوغان اجداد به عنوان نژاد مادر در دستور کار این مرکز است، تصریح کرد: امسال یک هزار و 300 جعبه تخم نوغان اجداد را پرورش دادیم و به عنوان نژاد مادر استخراج شده است.
داداش پور از آزمایش روی تخم نوغان اجداد تولیدی در کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: تخم های تولیدی در مراحل پایانی شست وشو و پروانه گیری است و به عنوان ذخیره راهبردی تخم نوغان هیبرید و تجاری محسوب می شود.
وی تخم نوغان اجداد تولیدی را به عنوان والد تخم نوغان هیبرید و تجاری در کشور عنوان کرد و افزود: سال آینده از تخم نوغان اجداد برای تولید تخم نوغان هیبرید و نژاد مادر در کشور استفاده می شود.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری با اشاره به هماهنگی های انجام شده به منظور تولید تخم نوغان هیبرید در کشور اضافه کرد: امسال برای نخستین بار در سرفصل یارانه های کشاورزی به تولید تخم نوغان یارانه اختصاص داده شده است. داداش پور به تولید 33 هزار جعبه تخم نوغان هیبرید در کشور اشاره کرد و یادآور شد: تولید تخم نوغان مذکور در مراحل پایانی است و بهار سال آینده دغدغه ای برای توزیع تخم نوغان بین نوغانداران در کشور نداریم. وی با بیان اینکه اگر نیاز نوغانداران بیش از تخم نوغان تولیدی باشد در این مقطع با نگاه به واردات عمل می کنیم، اظهار کرد: ایجاد اقبال بیشتر بین نوغانداران برای پرورش کرم ابریشم از برنامه های مرکز توسعه نوغانداری است. رئیس مرکز توسعه نوغانداری بر حفظ و ماندگاری صنعت نوغانداری به عنوان یکی از مشاغل قدیمی به ویژه در گیلان تاکید کرد و گفت: تلاش می شود با روش های حمایتی انگیزه لازم بین نوغانداران ایجاد شود و کشاورزان در این مسیر حرکت کنند.