گیلانیان : فیروز فاضلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی در گیلان اظهارکرد: منشور توسعه فرهنگ قرآنی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در جهت تقویت ایمان و اعتقاد به قرآن کریم و تمسک به تعالیم آن و تعمیق معرفت و تعمیم فهم و درک قرآن کریم تدوین شده است.
وی، دستیابی به جامعه ای متمسک به قرآن و عترت و برخوردار از ایمان و عمل صالح، تحقق اندیشه های معمار بزرگ انقلاب اسلامی(ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری در گسترش فرهنگ حیات بخش قرآن کریم و ارتقای ایران به کشوری توسعه یافته با هویتی اسلامی- انقلابی از دیگر اهداف تدوین منشور توسعه فرهنگ قرآنی است.
فاضلی با بیان اینکه اجرای این منشور نیازمند عزم مدیران ارشد استان در توسعه فرهنگ قرآنی است تصریح کرد: در جامعه اسلامی، فرهنگ نیز باید متاثر از آموزه های اسلامی و قرآنی بوده و در تمامی رفتارهای فردی و اجتماعی حاکم باشد.
توسعه فرهنگ قرآنی اولویت مهندسی فرهنگی باشد
وی اجرای منشور قرآنی در استان را موجب ارتقاء فعالیت های قرآنی و مذهبی دانست و تصریح کرد: منشور توسعه فرهنگ قرآنی مبین منویات نظام مقدس جمهوری اسلامی در مواجهه با تعالیم قرآن است که در مقام علم، اعتقاد و عمل در سطح ملی و بین المللی به تصویب رسیده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه در کلیه فعالیت های قرآنی باید توجه جدی به اصل جدایی ناپذیری قرآن کریم و اهل بیت(علیهم السلام ) کرد، افزود: در مهندسی فرهنگی و مدیریت فرهنگی کشور باید توسعه فرهنگ قرآنی در اولویت باشد.
وی اذعان کرد: اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی زمینه ساز تحقق رهنمودها و مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه قرآن کریم است و موجب شناسایی نیازها، محدودیت ها و موانع توسعه فرهنگ قرآنی می شود.
فاضلی با بیان اینکه این منشور توسط موسسات قرآنی استان در حال اجراست تصریح کرد: بیشتر فعالیت های قرآنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بر اساست این منشور قرآنی صورت می گیرد زیرا سند توسعه راهبردی امور قرآنی کشور در حوزه تبلیغ و ترویج فعالیت های قرآنی است.
وی ادامه داد: 25 موسسه قرآن و عترت زیر نظر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان فعالیت دارند که تأسیس این مؤسسات در راستای منشور قرآنی است که حوزه آموزش عمومی، آموزش تخصصی علوم و معارف قرآنی، آموزش تخصصی هنری قرانی، آموزش تخصصی مدیریت قرآن را دنبال می کند.
آموزش و پژوهش قرآنی در دستور کار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان
فاضلی با اشاره به برنامه های قرآنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اذعان کرد: برگزاری مراسم 30 روز با قرآن، محافل انس با قرآن کریم، 60 ختم قرآن کریم، 30 تئاتر قرآنی و 17 مراسم شعرخوانی و قصه گویی، هفت کارگاه آموزشی و 37 نمایشگاه هنرهای تجسمی با موضوعات قرآنی از برنامه های قرآنی در راستای توسعه فرهنگ قرآنی در استان است.
وی از سطح بندی فعالیت های قرآنی در استان خبر داد و اظهار کرد: پرداختن به آموزش و پژوهش قرآنی در دستور کار این اداره کل است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به فعالیت 32 موسسه قرآنی دارای مجوز خاطرنشان کرد: حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد از موسسات قرآنی منوط به انعقاد تفاهم نامه و اجرای مفاد آن توسط موسسات است.
وی با اشاره به حمایت وزارت ارشاد از تولیدات قرآنی اذعان کرد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با موسسات مکتب قرآن محمدی( صلی الله علیه و آله وسلم)، مهد قرآن و شعبات جامعه القرآن همکاری ویژه ای دارد./ منبع : شبستان