گیلانیان : مدیرکل پارک علم و فن آوری استان گیلان گفت: با توجه به نقش تعیین کننده پروژه های خلاقانه و دارای توجیه اقتصادی و در راستای تجاری سازی ایده های علمی، مجموعه کارگاه های پارک علم و فناوری گیلان در فضایی به وسعت ۴ هکتار احداث شد.
حسین متقی طلب درباره مجموعه های کارگاهی پارک علم و فن آوری گیلان، اظهار داشت: با توجه به نقش تعیین کننده پروژه های خلاقانه و دارای توجیه اقتصادی و در راستای تجاری سازی ایده های علمی و به روز پارک علم و فناوری استان، تصمیم به احداث این مجموعه از کارگاه ها در فضایی به وسعت چهارهکتار گرفت و اکنون 13 کارگاه در حال فعالیت هستند.
وی افزود: یکی از طرح های صنعتی این مجموعه کارگاه پروبیوتیک دام و طیور تولید کننده آنتی بیوتیک های طبیعی و استاندارد برای دام و طیور در راستای سلامت سازی خوراک دام و به همین نسبت تغذیه سالم است.
مدیرکل پارک علم و فن آوری گیلان اظهار کرد: یکی از طرح های اجرا شده در سطح استان و کشور کارگاه تولید دستگاه انشعابی تمام هیدرولیک برای آب رسانی سریع و آسان و لوله گذاری سریع برای عدم قطعی آب هنگام لوله کشی است که با حمایت پارک علم و فناوری چهار قرارداد با شرکت های خصوصی و چندین قرارداد با سازمان آب منطقه ای بسته شد که بسیار در هزینه های این شرکت ها با استفاده از این قطعه صرفه جویی می شود.
متقی طلب تصریح کرد: تولید بسته های پلیمری طبیعی آنتی باکتریال برای بسته بندی مواد غذایی که فساد در آن بسیار دیر اتفاق می افتد و در هزینه انبارداری و جابه جایی صرفه جویی می کند یکی دیگر از طرح های کاربردی در این مجموعه است.
وی افزود:کارگاه بیوتکنولوژی تولید ریز جلبک ها یا فیتوپلانکتون ها با کاربرد دارویی آرایشی و غذایی یکی از مهم ترین کارگاه ها است که در این مجموعه قرار دارد و اولین قرارداد این کارگاه علمی صنعتی با مزارع ماهیان گرمابی استان بسته شد.
مدیرکل پارک علم و فن آوری گیلان تصریح کرد: سال های قبل به دلیل استفاده از کودهای شیمیایی تا 70 درصد ماهیان گرمابی استان تلفات داشتند اما بعد از بستن قرارداد با این شرکت و استفاده از این جلبک هیچ گونه تلفاتی نداشتند و کود شیمیایی از مزارع گرمابی حذف شد.
در این بازدید خبرنگاران از کارخانه تولید خمیر کاغذ در فومن که در نوع خود تنها کارخانه تولید خمیر کاغذ از ضایعات ساقه برنج و گندم است، بازدید کردند.