گیلانیان : رئیس پلیس فتای گیلان از شناسایی و دستگیری مدیر سایت اینترنتی فروش نرم افزار و فیلم های غیرمجاز در رشت خبر داد.
ایرج محمدخانی ظهر امروز در جلسه انتظامی گیلان با اشاره به شناسایی سایت اینترنتی عرضه و فروش نرم افزار و فیلم های غیرمجاز توسط گروه رصد کارشناسان پلیس فتای استان اظهار کرد: مدیر اصلی سایت مذکور با پیگیری های فنی پلیسی شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی دستگیر شده است.
وی ادامه داد: متهم با توجه به مستندات موجود به بزه انتسابی خود اعتراف کرد و با تشکیل پرونده برای سیر مراحل قضایی به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان رشت تحویل داده شده است.
*شناسایی عامل انتشار اکاذیب در اینستاگرام در رشت
رئیس پلیس فتای گیلان در ادامه به ارجاع یک فقره پرونده از دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان رشت به دادخواهی مدیر رستورانی مبنی بر انتشار اکاذیب علیه وی به قصد تشویش اذهان عمومی در اینستاگرام اشاره کرد و گفت: پلیس فتا موضوع مذکور را پیگیری کرد.
محمدخانی افزود: عامل انتشار اکاذیب علیه شاکی پرونده مذکور با پیگیری های فنی پلیسی شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی به پلیس فتا احضار شد.
وی با بیان اینکه متهم با توجه به وجود مستندات دیجیتالی کشف شده به بزه انتسابی خود اعتراف کرده است، تصریح کرد: متهم برای سیر مراحل قانونی تحویل دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان رشت شده است.
رئیس پلیس فتای گیلان متذکر شد: طبق ماده 18 فصل پنجم قانون جرایم رایانه ای هر فردی به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقام های رسمی به وسیله سامانه رایانه ای یا مخابراتی اکاذیبی را منتشر کند یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت در دسترس دیگران قرار دهد به حبس از 91 روز تا دو سال یا جزای نقدی پنج تا 40 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم می شود.
محمدخانی با اشاره به اینکه رایانه، اینترنت و تمام ابزارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات ابتدا در ذهن مبدعان و مخترعان با هدف خدمت به بشر و آسان سازی و افزایش کیفیت زندگی انسان تولید و طراحی شده است، خاطرنشان کرد: تمام ابزارهای مذکور در عمل تبدیل به چاقوی دولبه شده و سعادت و شقاوت را هم زمان به ارمغان می آورد.
وی به تاثیرگذاری فناوری اطلاعات و ارتباطات بر تمام جنبه ها و شئون زندگی اجتماعی بشر اشاره کرد و یادآور شد: بسیاری از جرایم قدیمی با استفاده از ابزارهای رایانه ای با سهولت، اثرگذاری و منافع بیشتری برای مجرمان انجام می شود ضمن اینکه بخش دیگری از جرایم جدید ویژه فضای مجازی است.
به گفته این مسئول، شبکه های اجتماعی نسل جدیدی از وب سایت های اینترنتی هستند که کاربران حول محور مشترکی به صورت مجازی دور همدیگر جمع می شوند و جماعت برخط را تشکیل می دهند.
رئیس پلیس فتای گیلان اضافه کرد: با شکل گیری شبکه های اجتماعی کاربران دسترسی به اطلاعات و اخبار دیگر خود را محدود به رسانه های سنتی رادیو، تلویزیون و روزنامه نکرده بلکه با استفاده از امکانات جدید و بهره گیری از قابلیت های آن نیازهای اطلاعاتی خود را برطرف می کنند.
محمدخانی سهولت به اشتراک گذاشتن نظر گروه های قومی، دینی، سیاسی و فکری فارغ از کنترل های مرسوم کنونی و همچنین تنوع و جذابیت شبکه های اجتماعی را مهم ترین دلیل گرایش جامعه به ویژه نسل جوان به شبکه های اجتماعی مجازی عنوان کرد.
وی در پایان تصریح کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک در فضای مجازی یا پیام رسان های موبایلی مراتب را از طریق سایت اینترنتی پلیس فتا به نشانی WWW.CYBERPOLICE.IR و پست الکترونیکی این پلیس به نشانی GFATA@POLICE.IR گزارش کنند.