گیلانیان : ناظر گمرکات گیلان گفت : به سر انجام رسیدن برجام بزرگترین خدمت را به تجارت ایران کرده است.
محمد شهبازی به مناسبت روز جهانی گمرک طی مصاحبه اظهار کرد: تاریخ در خصوص نقش برجام بر رونق تجارت و اقتصاد کشور قضاوت خواهد کرد .
وی متذکر شد: بعد از برجام شاهد فعالیت کشتی های ایرانی با پرچم جمهوری اسلامی ،فعالیت بانکهای خارجی ، حذف واسطه ها و تسهیل تجارت خواهیم بود.
شهبازی با بیان این که وظیفه گمرک پس از برجام سنگین تر و حجم کارها بیشتر می شود افزود: گمرک با اجرای سیستم جامع و الکترونیکی کردن کل روند امور گمرکی خود را برای انجام بهینه وظایف محوله آماده کرده است .
وی یادآور شد: مهمترین کاری که گمرک در سال گذشته انجام داد پیاده کردن سیستم جامع گمرکات کشور بود .
به گفته وی با اجرای این سیستم کالا از محل دفتر ، شرکت یا کارخانه تولیدی اظهار شده و کلیه مراحل صدور پروانه ،مجوزهای استاندارد و قرنطینه به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به حضور فیزیکی صاحب کالا صورت می پذیرد.
شهبازی با اشاره به پیشرو بودن گیلان در اجرای سیستم الکترونیکی گمرکی تصریح کرد ؛ اکنون کلیه خدمات گمرکی در گمرکات انزلی ،آستارا و حسن رود به صورت الکترونیکی صورت می پذیرد.
ناظر گمرکات گیلان و مدیرکل گمرک انزلی متذکر شد: مزیت اجرای سیستم الکترونیکی به حداقل رساندن تشریفات گمرکی است .
وی خاطرنشان کرد : کار بزرگ دیگر گمرکات گیلان زیر کلید بردن انبارهای اختصاصی و نصب سیستم جامع در انبارها به منظور حل مشکل کمبود انبار ،سیلو و مخازن سوخت بود .
وی گفت : اکنون امکان اتصال انبارها و مخازن سوخت به سیستم جامع گمرک مهیا است و با این کار توانستیم کالاهای وارداتی را به بندر انزلی جذب کنیم .
ناظر گمرکات گیلان تصریح کرد : برای کمک به صادرات کالا ، پس از دریافت درخواست ،ارزیاب گمرک به محل مراجعه کرده و پروانه گمرکی صادر می نماید .
شهبازی در ادامه تحریم میوه و تره بار ترکیه از سوی روسیه را فرصت مغتنمی برای تجار و تولیدکنندگان داخلی بخصوص گیلان خواند و تولیدکنندگان و بازرگانها را دعوت به استفاده از این موقعیت مناسب کرد.
وی متذکر شد: تحت کلید رفتن انبارها از سوی گمرکات ما را مکلف به نظارت کامل بر این انبارها نموده است .
شهبازی ، حمل یک سره سوخت را از دیگر کارهای مهم صورت گرفته در گمرکات گیلان عنوان کرد .
وی ابراز امیدواری کرد ، با رفع مشکلات گریبانگیر تجارت نظیر حذف عوارض خاص و تکمیل زیرساختهای مختلف بندری و حمل و نقل شرایط برای واردات و صادرات در گیلان بهینه شود.
ناظر گمرکات گیلان خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیت خوب ایجاد شده نسبت به رشد فعالیتهای تجاری و گمرکی و بهبود اقتصاد بسیار خوشبین هستیم
وی یادآور شد: طی 10 ماه امسال حدود 222 میلیون و 295 هزار دلار کالای غیرنفتی شامل محصولات نباتی ، معدنی ، صنایع غذایی و نساجی به خارج از کشور صادر شد .
به گفته وی مقصد کالاهای صادراتی عمدتا روسیه ،آذربایجان، قزاقستان عراق و ترکیه بوده است. وی افزود: همچنین در این مدت 787 میلیون و 760 هزار دلار کالا شامل آهن آلات، ماشین آلات صنعتی ، لوازم برقی ، چوب و تخته ، گندم و جو و محصولات شیمیایی از گمرکات گیلان وارد کشور شده است.
شهبازی خاطرنشان کرد : عمده واردات گمرکات گیلان از روسیه ،آذربایجان ، قزاقستان و ترکیه است. ناظر گمرکات گیلان گفت : این گمرکات طی 10 ماه امسال چهار هزار و 500 میلیارد ریال درآمد به خزانه دولت واریز نموده است.
گمرکات گیلان شامل انزلی ، آستارا و حسن رود از با سابقه ترین و در عین حال مجهزترین و به روزترین گمرکات کشور محسوب می شود.
26 ژانویه مصادف با ششم بهمن روز جهانی گمرک نامگذاری شده است.