Sunday، 15 December 2024 | یکشنبه، 25 آذر 1403
1 2

گیلانیان : دومین جلسه شورای زکات استان به ریاست آیت الله قربانی، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت و با شرکت حجت الاسلام دهقان، مدیرکل اجرایی زکات کشور، جهان پهلوان غلامی، مشاور فرهنگی ورزشی زکات کشور و نمایندگان زکات پنج منظقه کشور تشکیل شد .

آیت الله قربانی در این جلسه که مسئولان زکات 16 شهرستان گیلان شرکت داشتند گفت : نظام هستی اگرچه از لحاظ نظم و چینش نظم خاصی دارد ولی از لحاظ فکر و اندیشه، رزق و روزی و استعداد مخلوقات از هم متفاوت است .

وی افزود: یکی در سن هفت سالگی نابغه و صاحب اختراعات می شود و دیگری در هشتاد سالگی با هزار بار تکرار نمازش را نمی تواند خوب بخواند .

نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه این تفاوت در زندگی مادی و معنوی آن ها موثر است، گفت: بوعلی سینا ها در تاریخ بودند و ولی الله اعظم حضرت مهدی (عج) که در سن پنج سالگی امام شدند زیرا از فکر عالی و ساختار مخصوص برخوردار است  .

آیت الله قربانی با اشاره به اینکه در گیلان مردم روی دیوار خانه های خود بوته های گل و در زمین هایشان درختان میوه دارند ولی این امکانات در مناطق کویری دیده نمی شود، اضافه کرد: فقرا در رفتن به مدرسه با مشکلات زیادی مواجه هستند من مصاحبه دانشجویان با رتبه های اول را گوش کردم که از سختی تحصیل در ده و روستای خود می گفت ولی سخت کوشی آنان را در دانشگاه شاگرد اول و دوم کرد و برخی ها همت و تلاش دارند و زندگی خوب دارند و برخی با زندگی بخور و نمیر می سازند .

نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به اینکه مردم جامعه شرایط یکسان ندارند، گفت: دیگران که امکانات دارند و دستشان به دهانشان می رسد طبق فرمایش دین باید در راستای حمایت از فقرا زکات پرداخت کنند و در رفع نیاز آن ها تاثیرگذار باشند.

وی ابراز کرد: برای این امر اسلام خمس و زکات که مایه رشد جامعه است را وضع کرد .

وی با بیان اینکه علما زکات را در ۹ چیز بیان کرده اند و آیا با این می توان فقر را مهار کرد، اظهار کرد: یک دکتر کمونیستی به اسلام معترض بود که با زکات شتر داری مملکت را نمی توان اداره کرد زیرا او ظاهر اسلام را دیده بود .

نماینده ولی فقیه در گیلان با تاکید براینکه در کتاب کافی روایاتی در باره زکات آمده است، تصریح کرد: در دنیای امروز محصولی قیمتی ای مانند فندق و بادام زمینی و گردو و زعفران و امثال آن در کشور تولید می شود که محصولات گران قیمتی است و در صدر اسلام شاید بسیاری از این محصولات از جمله برنج وجود نداشته  تا زکات بر آن تعلق بگیرد از این رو چون محصولات غالب و و گرانقیمت امروز تولید می شود بر آن زکات تعلق می گیرد .

وی ادامه داد: اسب ها زکات ندارند ولی علی (ع) در برهه ای برای اسبان نیز زکات قرار داد و برحسب نیازمندی زمان از ثروتمندان زکات گرفت و خلا را پر کردند بنابراین این وظیفه شرعی است که برای کمک به فقرا و مستضعفان از این نوع محصولات نیز زکات اخذ شود.

آیت الله قربانی اضافه کرد: حاج اقا قرائتی دو کار بزرگی انجام داد یکی اینکه در نماز کار کرد و اقامه نماز را تقویت کرد تا جاییکه مقام معظم رهبری برای ستاد اقامه نماز قزوین پیام فرستادند و دیگر اینکه مسئله زکات را در کشور احیاء کردند .

نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه مقدار زکات به ۵۰۰ میلیارد تومان در کشور رسیده است، خاطرنشان کرد: با پرداخت زکات های واجب و مستحب دیگر فقیری وجود نخواهد داشت .

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان