گیلانیان : رضا علیزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان عصر امروز(18بهمن) در حاشیه افتتاح کارگاه سفال و سرامیک وارزا در شهرک صنعتی این شهرستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از فرصت های اقتصادی بحث صنایع دستی است که به پیشینه و تامین معیشت مردم بر می گردد.
وی با بیان اینکه تمرکز بر صنایع دستی اشتغالزایی را به همراه دارد، افزود: در اقتصاد صنایع داری به دنبال درآمدهای ارزی صنایع دستی هستیم که این کارگاه چنین فرصتی را مهیا کرده و تولیداتش به کشورهای اروپایی و به خصوص هلند صادر می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: تسریع و توسعه این موضوع با توجه به تنوع محصولاتی که دراستان گیلان در حوزه بافندگی، سفال، بامبو و دیگر محصولات که 60 رشته را در بر می گیرد می تواند به ما کمک کند صنایع دستی که مورد نظر است ارتقا پیدا کند.
علیزاده با اشاره به امکانات ظرفیت سازی حمایتی، تصریح کرد: صندوق کارآفرین امید با کم بهره ترین نرخ سود سعی دارد از هنرمندان صنایع دستی حمایت کند که در واقع امسال حدود سه میلیارد تومان تسهیلات که بخشی در قالب مشاغل خانگی و بخشی در قالب طرح پشتیبان است حمایت می شود.
وی خاطرنشان کرد: بانک ملی و بانک رفاه در بحث مشاغل خانگی به متقاضیان تسهیلات ارائه می دهد که به واسطه مکانیزم های حمایتی هنرمندان تقویت شوند و فعایت هایشان را فعالیت های کارگاه محور کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که کارگاه محوری به توسعه اشتغال کمک و سازمان یافتگی را در صنایع دستی حاکم می کند و منجر به تولید انبوه می شود.
علیزاده با بیان اینکه 19 هزار هنرمند صنایع دستی در سطح استان گیلان فعالیت می کنند که 6 هزار نفر از این تعداد تحت پوشش بیمه هستند، افزود: اگر تلاش جدی و هم افزایی بین همه مجموعه ها اعم از فنی و حرفه ای، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و.. داشته باشیم رونق صنایع دستی و ایجاد اشتغال خواهیم داشت.
وی گفت: با تعاملی که بین اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فنی وحرفه ای، صندوق کارآفرینی امید، بانک ملی و رفاه حاکم شده فضا و افق آینده را رو به توسعه می بینیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان تصریح کرد: با توجه به تنوع صنایع دستی در بحث تولید در وضعیت خوبی قرار داریم و بخشی از کار باید بر روی کاربردی کردن با توجه به ذائقه بازار باشد تا بازارهای اروپایی جذب شوند.
علیزاده با بیان اینکه طبع و ذائقه بازار محصولی را می پسندد که در زندگی ساری و جاری است، خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک با سیاست دولت تدبیر و امید در بحث مناسبات اقتصادی که با دنیا برقرار می کند و دیپلماسی فعال در بازرگانی صنایع دستی افق روشنی را خواهیم داشت.
وی اظهار کرد: برای هر محصولی در بازار، رقابت وجود دارد، موفق ترین انسان ها کسانی هستند که بتوانند بهترین نوع و باکیفیت ترین محصول را با قیمت مناسب تهیه و در عین حال بتوانند بازار را به خرید محصول خود ترغیب کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان انیکه بیش از 40 کارگاه فعال در سطح استان گیلان فعالیت می کنند که ما در تلاشیم افزایش کارگاه های صنایع دستی را داشته باشیم، افزود: این امر مستلزم صندوق کارآفین امید است که با اعطای تسهیلات پشتیبان خود به توسعه کارگاه های صنایع دستی کمک کند.
کارگاه سفال و سرامیک وارزا با زیربنای 800 متر مربع و با اعتبار 100میلیون تومان مورد بهره برداری قرار گرفت که برای پنج نفر اشتغالزایی شده که این کارگاه ظرفیت اشتغالزایی برای 15 نفر را داراست.
این کارگاه سفال ظرفیت تولید روزانه چهار هزار قطعه سفال را دارد.