گیلانیان : رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت: با توجه به سرمایه گذاری های انجام شده، گیلان تا دو سال آینده تبدیل به قطب صنایع سلولزی کشور می شود.
علی منتظری عصر امروز در جریان بازدید از نمایشگاه و جشنواره کالای صنفی و صنعتی گیلان با اشاره به محدودیت صنعت قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در استان اظهار کرد: سال های قبل از انقلاب در عرصه صنایع غذایی، نساجی و تبدیلی به صورت محدود فعالیت هایی داشتیم و دامنه صنعت پس از انقلاب اسلامی در استان گسترده شده است.
وی به وجود رکود در صنایع نساجی در سال های گذشته اشاره کرد و افزود: صنایع نساجی گیلان در حال احیا است ضمن اینکه در صنایع داروسازی، قطعه سازی، معدن و فولاد پیشرفت هایی داشتیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه استان در دو سال آینده تبدیل به قطب صنایع سلولزی کشور می شود، تصریح کرد: صنایع سلولزی، غذایی، دارویی و محصولات تبدیلی کشاورزی در استان در حال رشد است.
منتظری افتتاح کارخانه تولید خمیر کاغذ از ضایعات کاه و کلش را از طرح های افتتاحی هم زمان با دهه فجر جاری برای نخستین بار در کشور خواند و بیان کرد: راه اندازی واحدهای تولیدی در زمینه مذکور مشکل ضایعات برنج را برطرف می کند.
وی، تولید محصولات «ام.دی.اف» و «اچ.دی.اف» را از دیگر واحدهای در حال احداث در گیلان ذکر کرد و گفت: کارخانه تولید کنسانتره کیوی در بخش صنایع تبدیلی و کشاورزی برای نخستین بار در کشور در رودسر راه اندازی شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان، خاطرنشان کرد: استان گیلان به لحاظ بهره مندی از مواهب طبیعی و وجود مرزهای زمینی و دریایی با کشورهای همجوار دریای کاسپین، نزدیکی به پایتخت و همسایگی با استان های صنعتی و کشاورزی و همچنین موقعیت ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک در منطقه از بستر مناسبی برای فعالیت های تولیدی و بازرگانی برخوردار است.
منتظری قدمت فعالیت های بازرگانی، نزدیکی به بازار مصرف 300 میلیون نفری کشورهای آسیای میانه و CIS، داشتن بنادر و گمرکات فعال و همجواری با بنادر کشورهای حاشیه دریای خزر را از شرایط ویژه گیلان برشمرد.
وی به وجود منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی در منطقه آزاد انزلی اشاره کرد و یادآور شد: وجود فرودگاه بین المللی و واقع شدن در مسیر حمل و نقل بین المللی، گیلان را از بعد ملی و فرا ملی حائز شرایط ویژه با توانمندی های بالا کرده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به اینکه قدمت احداث کارخانه ابریشم کشی در استان بیش از 120 سال است، اظهار کرد: واحدهای فرآوری با تکیه بر مزیت محصولات کشاورزی چای، کنف، برنج و زیتون مورد توجه واقع شده است.
منتظری از فعالیت 2 هزار و 600 واحد صنعتی در گیلان خبر داد و بیان کرد: تعداد 87 هزار نفر به طور مستقیم در واحدهای مذکور مشغول کار هستند.
دومین جشنواره و نمایشگاه کالای صنفی و صنعتی گیلان با 200 غرفه و مساحت 2 هزار و 600 متر مربع تا 23 بهمن ماه جاری از ساعت 15 تا 21 در محل نمایشگاه دائمی گیلان دایر است.