گیلانیان : اداره مناسب، صحیح، روزآمد و مدبرانه یک کشور، موجب می شود که اموری مانند: شکوفایی استعدادها، رفاه اقتصادی، امنیت اجتماعی و ثبات سیاسی آن جامعهT به خوبی تحقق یابد .
امروزه ، دیگر کسی نیست که معتقد باشد با هرج و مرج و بی نظمی در سطوح مختلف یک جامعه ، می توان به موفقیت مدیریتی دست یافت و نیازهای اساسی مردم را برآورده ساخت .
بدین خاطر به افراد و گروههایی نیاز است که بتوانند کشور را بر اساس قانون ، اداره نمایند که یکی از آن ها ، « مجلس شورای اسلامی » و دیگری ؛ « مجلس خبرگان رهبری » است .
اصل ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ، می گوید : « امور کشور ، باید به اتکای آرای عمومی ، اداره شود » . بر این اساس ، تنها راه تکیه بر رای مردم ، برگزاری انتخابات است که به شهادت آمارها ، کشور ما در این مسیر ، پیشتاز تمام کشورهای دنیا می باشد که این آراستگی به این ویژگی برجسته ، موجب افتخار است .
فرآیند انتخابات ، نشانگر اراده و خواست مردم در جهت اداره کشور ، به دست منتخبان آن ها می باشد و مردم در مورد منتخبان زیر ، به طور غیرمستقیم و مستقیم ، دست به انتخاب می زنند :
رهبر ، رییس جمهور ، نمایندگان خبرگان ، نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر و روستا .
مردم با انتخاب خویش ، حق خود را به نمایندگان شان ، واگذار کرده و به آن ها وکالت می دهند تا به جای آنان در مجالس تصمیم گیری ، حضور یافته و به ساماندهی امور جامعه ، بپردازند .
انتخابات ، برگزیدن بهترین ، تواناترین و با تجربه ترین افراد است که بتوانند با دانش ، تجربه ، تخصص و تعهدی که دارند ، اوضاع کشور را به سامان کنند .
در این میان ، مسئولین برگزاری انتخابات نیز وظایف متعددی دارند که عبارتند از :
1ـ دور نگاه داشتن محیط انتخابات از هر نوع آلودگی .
2ـ جلوگیری از نفوذ افراد و گروه های دگراندیش و دست نشانده ی بیگانگان .
3ـ ممانعت از حضور صاحبان سرمایه های ناپاک و پیشگیری از تاثیرگذاری آنان بر دیدگاه های عمومی جامعه و فرستادن دست نشاندگان خود به خانه ملت با طرفندهای خاص و زیرکانه .
4ـ اجرای صحیح و بدون شائبه روند انتخابات .
نتیجه این کار آن است که مردم نیز با خیال راحت و اطمینان ، در انتخابات حضوری گسترده و پرشور داشته و به گزینش فرد شایسته ی مورد نظر خویش ، خواهند پرداخت .
وظایف منتخبان ملت
از سوی دیگر ، افراد انتخاب شده ، وظیفه دارند :
1ـ برآورده سازی اهداف نظام اسلامی را در رأس برنامه های کاری خود ، قرار دهند .
2ـ از برنامه های کاری مشخص که در مسیر اداره کشور ، تسهیل ایجاد نماید ، برخوردار باشند .
3ـ از شعارزدگی و فریب دادن مردم با روش های مختلف ، پرهیز نمایند .
انتظار مردم از نمایندگان
زیرا انتظار مردم از نمایندگان خویش ، این است که :
1ـ به حل مشکلات روزمره شان ، از طریق تصویب قوانین راهگشا ، کمک نمایند .
2ـ در راه رشد کشور در زمینه های گوناگون ، گام های سازنده و مفید بردارند .
3ـ لوازم عزت و بزرگی آنان در تعاملات جهانی ، را فراهم سازند .
در غیر این صورت ، بدبینی و سرخوردگی به سراغ « مردم » ـ که سرمایه اصلی کشور هستند ـ خواهد آمد و در دوره های بعدی انتخابات ، از مشارکت آنان کاسته خواهد شد ، امری که اکنون در کشورهای غربی ، به خوبی دیده می شود .
امتحان الهی
بدین خاطر مقام معظم رهبری در این باره ، فرمود : « نمایندگان مجلس ، باید به مسئولیت نمایندگی ، به چشم امتحان الهی نگاه کنند ، و مطمئن باشند که سعادت و فلاح آنان و جامعه اسلامی ، در برآمدن از عهده این امتحان بزرگ است » .