Wednesday، 23 April 2025 | چهارشنبه، 03 اردیبهشت 1404
1 2

گیلانیان : رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان گفت: رفع موانع موجود در بخش تولید و تجارت مقدمه تحقق اقتصاد مقاومتی است.

کیوان محمدی روز یکشنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان گیلان اظهار داشت: برنامه های اقتصاد مقاومتی با همکاری بخش دولتی و خصوصی می تواند نتیجه بخش باشد.

وی افزود: در سال 92 سیاست های اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری حول 24 محور ابلاغ و راهکارهای ایشان در شورای عالی اقتصاد هشت ماه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی اضافه کرد: راهکار ها و سیاست های اقتصاد مقاومتی در نهایت در قالب 12 برنامه حول پنج بسته به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.

وی اظهار کرد: ارتقای کیفیت تولیدات داخلی ، گسترش بحث علم و فناوری در نظام اجتماعی ، سیاسی ، فرهنگی ، اقتصادی و محیط زیست ، تقویت فعالیت های اقتصادی در قالب برندها ، نظارت و ارزشیابی سیستم اقتصادی از جمله مباحث مورد تاکید در بسته های ابلاغی به دستکاه های اجرایی است.

وی با اشاره به اینکه روند اجرایی اقتصاد مقاومتی در استان کمتر از یک ماه بعد از ابلاغ سیاست ها آغاز شد ، گفت: تبیین هدف های اجرایی ، بررسی مقدماتی سند اقتصاد مقاومتی و پیگیری جنبه تئوریک اقتصاد مقاومتی از جمله اموری بود که در استان عملیاتی شد.

وی به برگزاری کارگاه های آموزشی در خصوص تبیین اقتصاد مقاومتی و جایگاه آن در برنامه ششم توسعه در استان گیلان اشاره کرد و افزود: سازمان مدیریت استان برای جلوگیری از تعدد مراکز تصمیم گیری در باب اقتصاد مقاومتی ، ستاد راهبردی و مدیریت را تشکیل داد.

محمدی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی صرفا یک بحث تاکتیکی یک ساله نیست ، گفت: اقتصاد مقاومتی بحث دائمی است چرا که در این راستا کشور با استفاده از منابع داخلی حرکت هایی را ساماندهی می کند.

وی تعداد کمیته های ضروری زیر نظر ستاد راهبردی استان گیلان را 9 کمیته برشمرد و گفت: این کمیته ها باید برنامه ها و طرح های خود را به ستاد مذکور در جهت پویایی اقتصاد مقاومتی ارائه دهند.

فرماندار آستارا نیز در این نشست ایجاد پایانه محصولات کشاورزی را ضروری خواند و گفت: پایانه صادراتی گل و گیاه می تواند نقش قانونمند و موثری را در صادرات داشته باشد و سرمایه های بسیاری را به این منطقه از کشورمان سوق دهد.

سیروس شفقی افزود: این مقوله علاوه بر افزایش کیفیت ، دلالی ها را از بین برده و به توسعه اقتصادی کمک می کند.

وی با بیان اینکه لازمه راه اندازی پایانه صادرات گل و گیاه و محصولات کشاورزی در نظر گرفتن سه بخش است، اضافه کرد: زمین ، سرمایه گذاری و همکاری نهادهای مرتبط در راستای برون سپاری به بخش خصوصی می تواند راهگشای این مسئله باشد.

فرماندار بندر آستارا در ادامه سهم این شهرستان در تولید محصولات کشاورزی را قابل توجه دانست و خاطرنشان کرد: وجود یک پایانه منسجم در این شهرستان یک ضرورت است.

وی گفت: به دلیل وجود بازار مناسب در کشور روسیه و در راستای جلوگیری از ورود سایر کشورها می توان با ایجاد امکاناتی نظیر کانتینرهای یخچال دار و کشتی های مخصوص نقش تأثیر گذاری را در این زمینه ایفا کرد.

وی یادآور شد: در سال گذشته 232 هزار و 258 تن محصولات کشاورزی به ارزش 188 میلیون و 354 هزار و 750 دلار از طریق مرز گمرک این شهرستان به خارج از کشور صادر شد.

شهرستان بندری آستارا با 86 هزار نفر جمعیت در شمال غربی استان گیلان واقع شده و به علت قرار گرفتن در نوار مرزی جمهوری آذربایجان ، از مبادی مهم صادرات و واردات کشور و نیز تردد اتباع خارجی محسوب می شود./ منبع : ایرنا

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان