اختصاصی گیلانیان : همانطور که پیش تر در گیلانیان خوانده اید محمد باقر نوبخت نماینده اسبق رشت در دوره های سوم ، چهارم ، پنجم وششم مجلس شورای اسلامی درگفتگویی کوتاه با خبرنگار همین پایگاه تحلیلی - خبری ، در پاسخ به این سوال که در انتخابات شرکت می کنید یا خیر؟ خیلی کوتاه گفت :«دانشگاه وتدریس را ترجیح میدهم» پس از انتشار این خبر« اختصاصی گیلانیان» عموما دو دسته تحلیل در فضای سیاسی استان مطرح گردید: عده ای از تصمیم راسخ وی برای عدم شرکت در انتخابات می گفتند و برخی نیز این حرکت را نوعی تاکتیک انتخاباتی تفسیر می نمودند.
دسته اول که بیشتر از رقبای این نامزد احتمالی هستند معتقدند؛ این پاسخ کوتاه قطعا نشانه شرکت نکردن دبیرکل حزب اعتدال وتوسعه در انتخابات آینده است. بخاطر اینکه وی نتوانسته بدلیل حمایت از میرحسین موسوی در انتخابات گذشته و سکوت در برابر وقایع فتنه سال 88 مشکل تائید صلاحیتش را حل کند از اینرو عطای شرکت در کارزار دوازدهم اسفند را به لقایش بخشیده است.
این دسته افراد که اغلب از حامیان دولت دکتر احمدی نژاد هستند دلیل دیگری را در کم میل بودن معاون پژوهش های اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح میکنند و آن دلیل؛ این است که پس از مناظره اقتصادی نوبخت به نمایندگی از آیت الله هاشمی رفسنجانی با خوش چهره نماینده دکتر احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری؛ وی تا مدتها پس از این مناظره با واکنش های تند برخی اصولگرایان و طرفداران دو آتشه رئیس جمهور در گیلان روبرو شده و حتی در یک مراسم عمومی در زادگاهش شرکت نکرده است چه برسد به اینکه بخواهد در میتینگ های انتخاباتی حضور یابد.
اما پیش از آنکه به تحلیل دسته دوم که معتقدند دکتر نوبخت در انتخابات شرکت می کند بپردازیم بد نیست این موضوع را بررسی کنیم که بحث حضور وی از چه زمانی بصورت جدی مطرح شد؟ این گمانه زنی ها پس از آن اوج گرفت که در برخی پایگاه های خبری از محمد باقر نوبخت به عنوان یکی از نامزدهای لیست انتخاباتی پیشنهادی هاشمی رفسنجانی به اصلاح طلبان در حوزه انتخابیه تهران نام بردند. پس از انتشاراین لیست بود که در پایگاه های خبری و وبلاگ های محلی پیشنهاد شد محمدباقر نوبخت بهتر است از رشت در انتخابات شرکت کند و اینگونه بود که بحث آمدن ونیامدن نماینده چهاردوره مجلس شورای اسلامی و حضور وی از رشت یا تهران بر سر زبان ها افتاد .
حال برگردیم به تحلیل دسته دوم که به حضور نوبخت از رشت در انتخابات آینده خوشبین هستند.این دسته از افراد معتقدند شایعه مشکل رد صلاحیت این تحصیل کرده دکترای اقتصاد از انگلستان پس از رایزنی های انجام شده وفراهم کردن زمینه انتخابات پرشور با حضور علایق وسلایق مختلف؛ برطرف شده است و نباید از خاطر ببریم که هنوز هیچ نامزدی نتوانسته در رشت رکورد آرای خواهر زاده آیت الله حجتی را در دورهای سوم تا ششم بشکند.
دلیل دیگری که این افراد بر آن تاکید دارند این است که محمد باقر نوبخت با توجه به حضوراحتمالی روح الله قهرمانی چابک در انتخابات آینده ومحبوبیت بی نظریش در نزد گیلانیان که حتی درنظرسنجی های برخی نهادها نیز بر آن صحه گذاشته شده است با یکدیگر ائتلاف کرده و با ارائه لیست مشترک به انتخابات پا می نهند واین رسم بزرگان است که تا آخرین لحظه شرایط جوی سپهر سیاست را بسنجند
گروه خوشبین ها به حضور نوبخت معتقدند : دکتر محمود احمدی نژاد مدتی است که بخشی از حمایت اصولگرایان را از دست داده است ونباید دیگر منتظر واکنش تند و آنچنانی بخاطر انتقاد از رئیس جمهور باشیم. در کنار ارائه تحلیل های دو دسته افراد بدبین وخوشبین به حضور محمد باقر نوبخت درانتخابات ؛ نگارنده پاسخ کوتاه «دانشگاه وتدریس را ترجیح میدهم» نشانه ای از بی تفاوتی وی به شرایط کنونی گیلان وبدتر از آن شرایط شهر رشت میداند.
گیلان با همه ظرفیت هایی که برای پیشرفت وتوسعه دارد بویژه با فراهم شدن فرصت های جبران این عقب ماندگی ها در سالهای اخیر متاسفانه هنوز در جایگاه حقیقی اش قرار نگرفته است . وبررسی شرایط واوضاع گیلان نشان می دهد عدم انسجام مناسب نخبگان سیاسی استان و گوشه نشینی برخی از آنها از طیف های مختلف سبب به میدان آمدن افراد کم تجربه در بعضی مناصب شده که به این عقب ماندگی ها کمک کرده است.
در کنار عقب ماندگی گیلان بر خلاف تصورات رایج رشت به عنوان مرکز استان که به تنهایی 900هزار نفر جمعیت ثابت دارد دربسیاری از شاخص ها از شهرستانهای دیگر عقب تراست .به گفته فرماندار رشت که هفته پیش در صداوسیما حضور یافته بود بسیاری از ادرات کل در این شهر شعبه ندارند . در گازرسانی رشت رتبه نهم استان را دارد.به عبارت دیگر از 294 روستا فقط 114 روستا از نعمت گاز برخوردار است.درحالیکه میانگین آسفالت روستایی در استان 60درصد است این آمار در رشت 38درصد است .تازه عظمتی این وضعیت را در سه وچهارسال پیش بدتر می دانست که با اقدامات انجام شده مقداری از شاخص ها بهبود یافته است .
آیا یکی از دلایل این عقب ماندگی ها این نبود که بیشتر توان دو تن از نمایندگان محترم رشت صرف دعواهای سیاسی شده بود.در حالیکه نمایندگان سایر شهرستانها بی سروصدا وبا چراغ خاموش به دنبال جذب اعتبارات بیشتر برای شهرستان حوزه نمایندگی خود بودند.
در چنین شرایطی که گیلان ورشت از آن برخورداراست ونیاز مند ورود افراد سرشناس وباتجربه است آیا جایز است منافع خود را برمنافع استان ترجیح دهیم ؟ آقای نوبخت ویا هر فرد سرشناسی از طیفهای مختلف که توانمندی لازم را دارند و مراجع ذی صلاح صلاحیت آنان را تایید می کنند باید وارد عرصه انتخابات شوند ونسبت به شرایط کنونی استان بی تفاوت نباشد.در اردوگاه اصولگرایان استان اگرچه برخی افراد سرشناس با احساس تکلیفی که داشتند وارد انتخابات شدند .امابازهم شاهد گوشه نشینی اصولگرایان توانمندهستیم. آنهاهم باید به صحنه بیایند. گیلان به همه فرزندان توانمند خود با کاستیها وتوانمندیشان وباهر گرایشی که در چهارچوب قانون اساسی پذیرفته شده باشد نیازمند است.
نخبگان سیاسی نباید بین خود ومردم فاصله ایجاد کنند متاسفانه فقدان ارتباط دو سویه موثر ونهادینه سبب می شود که مشکلات جناح ها و گروههای سیاسی از جنس مشکلات حقیقی وملموس مردم نباشد واینگونه می شود که تدریس در دانشگاه به عنوان ارزش اساسی تر از حضور در انتخابات سرنوشت ساز آینده وکمک به پیشرفت و توسعه گیلان تلقی میگردد.
آنتونی رابینز می گوید: «هرگاه گرفتن تصمیم مهمی را دشوار یافتید بدانید که علتش فقط یک چیز است و آن اینکه تصور روشنی از ارزشهای خود ندارید »