Saturday، 25 January 2025 | شنبه، 06 بهمن 1403
1 2

گیلانیان : رئیس سازمان چای کشور با اشاره به کاهش ۲۵ میلیون دلاری واردات چای در سال گذشته خبر داد که امسال هیچ چای تولید داخلی در انبار انباشت نشده و همه در سبد مصرف کننده قرار گرفته است.

محمدولی روزبهان در نشست با فرماندار فومن که عصر سه شنبه در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه با انجام فعالیت های مناسب در حوزه چای روند تولید منفی تغییر کرده است.

وی با بیان اینکه در سال ۹۲ حدود ۹۰ هزار تن و سال ۹۳ حدود ۶۵ هزار تن برگ سبز چای تولید شده است، افزود: با توجه به اقدامات انجام شده سال گذشته تولید برگ سبز چای به ۸۷ هزار تن رسید.

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به اینکه پیش بینی می شود امسال این رقم به ۱۰۰ هزارتن برسد، گفت: یکی از مهم ترین اتفاقات این بوده که امسال هیچ تولیدی در انبار انباشت نشده و در سبد مصرف کننده بوده است.

وی با بیان اینکه کارخانجات به خوبی توانستند محصولات خود را به فروش برسانند، خاطرنشان کرد: امسال برای اولین بار در پانزده سال گذشته کارخانجات قدر سهم خود را پیش ازموعد مقرر پرداخت کرده اند.

کاهش ۲۵ میلیون دلاری واردات چای در سال گذشته

روزبهان قدر سهم کارخانجات را در سال گذشته حدود ۴۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان عنوان و تصریح کرد: خوشبختانه از این میزان ۴۵ میلیارد تومان پرداخت شده که سبب شد سال گذشته پرداخت نسبتا مناسبی داشته باشیم .

رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه مساعدت های نیز در این زمینه با کارخانجات صورت گرفته است، تصریح کرد: اقدامات انجام شده موجب شد که در سال قبل شاهد کاهش ۲۵ میلیون دلاری واردات چای به کشور شویم.

بازگشت ۴ هزار هکتار باغات چای به چرخه تولید

روزبهان با اشاره به اینکه هشت هزار هکتار از باغات چای در سال  های گذشته رها سازی شده بود، افزود: از این میزان ۶۸ هکتار مربوط به شهرستان فومن بوده که خوشبختانه با اقدامات مثبت صورت گرفته این چهار هزار هکتار به چرخه تولید بازگردانده شد.

وی بازگشت این چهار هزار هکتار ایجاد شغل برای چهار هزار بهره بردار چای دانست و گفت: این مهم در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی و تقویت اقتصاد بومی و منطقه ای صورت گرفت.

رئیس سازمان چای کشور در ادامه به تولید ۱۹ هزار و ۶۰۰ تن چای خشک در سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: پیش بینی شده که امسال این میزان به ۲۳ هزار تن برسد.

وی با اشاره به وجود برخی از مشکلات جدی در این حوزه با توجه به اقدامات انجام شده، یادآور شد: متاسفانه برخی از مشکلات توسط من به عنوان رئیس سازمان چای نیز حل نمی شود.

روزبهان ادامه داد: یک چایکار برای تأمین امورات زندگی خود به طور استاندارد نیاز به دو  و نیم هکتار معادل ۲۵ هزار متر مربع زمین داشته که متاسفانه این میزان در بین چایکاران ما چیزی حدود سه هزار و ۵۰۰ متر مربع که درآمد حاصل ناچیز است.

تغییرکاربری بلای جان باغات چای

وی با اشاره به اینکه امروز دغدغه اصلی سازمان چای تغییرکاربری باغات چای است، تصریح کرد: متاسفانه در مناطی از لاهیجان، رودسر، تنکابن و ... شاهد اینگونه اقدامات بوده که خوشبختانه با توجه ویژه مسئولان در سطح کلان کشور تاحدودی جلوی این عمل گرفته شده است.

رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه طی نامه ای اجازه تغییرکاربری از همه روسای ادارات چای کشور گرفته شد، تأکید کرد: تنها رئیس سازمان چای کشور اجازه صدور تغییر کاربری باغات چای را داشته که بنده تمام قد جلوی هرگونه تغییر کاربری ایستادگی می کنم.

وی افزود: متاسفانه تغییرکاربری سود موقت نصیب چایکار کرده و وی را از بهره مندی سود مستمر محروم می کند.

روزبهان به راه اندازی اولین صندوق بخش کشاورزی در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در سال گذشته از همین صندوق یک میلیارد و ۳۰ میلیون تومان تسهیلات با سود چهار درصد به باغداران چای در شهرستان فومن پرداخت شده و جمعا یازده و نیم میلیارد تومان تسهیلات با بهره چهار درصد به چایکاران پرداخت شد.

به گفته این مسئول در حال حاضر این صندوق دارای ۴۲ هزار عضو بوده که با توجه به امکاناتی که در اختیار چایکاران قرار می دهد موجب ایجاد امید و رغبت در بین بهره برداران شده است.

وی یکی دیگر از پیامدهای مثبت اقدامات انجام شده سازمان چای را آشتی دوباره مصرف کننده با چای ایرانی اعلام کرد.

ممانعت از ورود چای سنواتی به بازار

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به اینکه برخی افراد سودجو در پی این بوده که چای سنواتی را همزمان با چای بهاره وارد بازار استان کنند، افزود: این چای تولید سال ۸۸ و ماقبل آن بوده که بر اساس اعلام سازمان ملی استاندارد و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قابلیت مصرف انسانی ندارد.

وی عمرحداکثر چای های تولید شده را فقط تا سه سال عنوان کرد و گفت: این چای ها فاسد و برای سلامت مردم بسیار خطرناک است.

روزبهان با بیان اینکه استاندار گیلان با تمام قدرت برای مقابله با این سودجویان پای کار است، تصریح کرد: این افراد براساس قانون باید این چای های خریداری شده را برای کمپوست، تهیه عطر و اسانس به خارج از کشور استفاده کرده و حق فروش آن در بازارهای داخلی را ندارند.

وی در ادامه ضمن تشکر و قدرانی از تلاش استاندار، سازمان استاندارد، نیروی انتظامی و اطلاعات و دادگستری در زمینه مقابله با این موضوع تصریح کرد: در سال گذشته از فروش چای ۲۵۰ میلیارد تومان در آمد برای استان به ارمغان آمده است.

توجه ویژه به حوزه چای موجب افزایش زمینه های اشتغال در شهرستان فومن

فرماندار فومن نیز در ادامه این نشست ضمن تشکر و قدرانی از اقدامات انجام شده سازمان چای در حوزه این شهرستان اظهار کرد: متاسفانه گاها شاهد کاهش سطح زیرکشت باغات چای در شهرستان هستیم.

میرشمس مومن زاده این موضوع را عکس سیاست های دولت در زمینه چای عنوان کرد و  افزود: امیدواریم با همکاری و توجه مسئولان بتواند مشکلات را برطرف و موجب افزایش سطح زیر کشت چای در شهرستان فومن شویم.

وی با اشاره به ایجاد اشتغال با افزایش سطح زیرکشت باغات چای در شهرستان فومن، گفت: با پیگیری های لازم می توان در بخش های مختلف اقتصادی، گردشگری، کشاورزی به ویژه حوزه چای گام های موثر برداشت.

فرماندار فومن این شهرستان را یکی از قطب های بخش کشاورزی استان گیلان دانست و اظهار کرد: باید از ظرفیت های موجود برای اجرای مناسب سیاست های مقام معظم رهبری و دولت بهره برد.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان