Friday، 04 October 2024 | جمعه، 13 مهر 1403
1 2

گیلانیان : رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان توسعه، پیشرفت و حرکت در راستای برنامه ریزی های آینده استان را نیازمند اتفاق نظر و وفاق دانست.

کیوان محمدی روز پنجشنبه در نخستین نشست کارگروه آمایش محیط زیست و توسعه پایدار در سال 95 و نقش آن در تدوین برنامه ششم توسعه کشور، با بیان اینکه برای آمایش سرزمینی زمان یک ماه و نیم در نظر گرفته شده که اجرای آن از امروز آغاز می شود، افزود: مبنای حرکت و توسعه برای آینده بهتر استان، با اتفاق نظر و وفاق حاصل خواهد شد.

وی از فرمانداران، نمایندگان مجلس و مسئولان دستگاه های اجرایی استان خواست به شکل فعال با این موضوع برخورد کنند و هریک نقش دستگاه خود را در آمایش سرزمینی تبیین و تدوین تا از این طریق مبنای عمل قرار گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان هدف نهایی و غایی آمایش سرزمینی را اجرای همایش یک روزه که در 24 تیرماه سالجاری در استان برگزار می شود، اعلام و تصریح کرد: بطور قطع با توافق نسبی که در این زمینه حاصل خواهد شد، این مهم را به پایان خواهیم رساند.

مدیر مرکز آموزش و پژوهش و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان نیز در حاشیه این همایش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان طرح آمایش گیلان در سال 91از طریق انعقاد قرارداد با دانشگاه گیلان آغاز بکار کرد و در سال 93 خاتمه یافت، بیان کرد: امروز در این نشست، تبیین آمایش سرزمینی استان را با اخذ نگاه مسئولان دنبال خواهیم کرد.

شراره کاووسی افزود: با لحاظ کردن نقطه نظرات مسئولان خواهیم توانست خروجی طرح آمایش استان را به یک اجماع کلی و نهایی سوق دهیم.

سید حسن معصومی اشکوری عضو هیات علمی دانشگاه گیلان و همکار طرح آمایش سرزمینی نیز در این نشست، به فرایند تدوین طرح آمایش گیلان اشاره و بیان کرد: درباره آمایش سرزمینی گیلان این کار از سوی دانشگاه گیلان انجام و امروز کلیات آن با حضور مسئولان بررسی می شود.

وی با بیان اینکه آمایش سرزمین از سه فرایند و سه گام مهم شگل گرفته، گام نخست را شناسایی وضع موجود استان در همه بخش ها و پهنه های سرزمینی و جغرافیایی، گام دوم آینده نگری و سیاستگذاری و گام سوم برنامه های اجرایی اعلام کرد.

به گفته اشکوری، این کار سال گذشته از سوی دانشگاه گیلان انجام و خاتمه یافت و تیرماه امسال نهایی می شود.

وی به ویژگی ها و موقعیت استان اشاره و اظهار کرد: مهم ترین نکات مهم در استان ، آینده نگری است که برای ما بسیار مهم و حائز اهمیت است و مورد توجه دقیق بوده که از جمله آنها سیستم منابع آبی، پوشش گیاهی، چگونگی کاربری زمین ها و مطالعه دقیق شهری و روستایی و صنعتی استان و ... است که مورد بررسی قرار گرفت.

وی در ادامه به مجموعه ای از تهدیدهایی که استان را نیز مورد تهدید جدی قرار می دهد، اشاره و اضافه کرد: وجود گسل ها ، زلزله ، لغزش و رانش زمین، خشکسالی و سیلاب ها و ... اینها جزو مواردی بوده که مورد مطالعه قرار گرفته که برای آینده نگری لازم است.

اشکوری با بیان اینکه گیلان دارای پیشینه تاریخی توسعه است، افزود: باید در آمایش سرزمینی این پیشینه تاریخی را توسعه داد تا از این طریق بتوان تا 15سال آینده نقش مهمی در توسعه کشور ارائه داد.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش با بیان اینکه برای رسیدن به نتیجه مطلوب در آمایش سرزمینی باید نگاه دقیق و هدفمند داشته باشیم، گفت: یا باید این موضوع بصورت شهرستانی یا همه چهار ضلع شمال، جنوب، شرق و غرب را بنگریم یا باید آمایش سرزمینی در استان تقسیم کنیم.

کاظم دلخوش افزود: معتقدم باید در این امر مهم به ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی پرداخته شود.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان