Wednesday، 23 April 2025 | چهارشنبه، 03 اردیبهشت 1404
1 2

گیلانیان : رئیس پارک علم و فناوری گیلان با بیان اینکه امروزه یکی از مشکلاتی که پارک های علم و فناوری با آن مواجه هستند بحث بازاریابی و بازارسازی محصولات دانش بنیان است گفت: کارفرمایان رغبت بیشتری به همکاری با کنسرسیوم ها دارند.

مجید متقی طلب ضمن تأکید بر اهمیت تشکیل کنسرسیوم برای ارتقای کیفیت محصولات اظهار  داشت: در کشور با تشکیل این کنسرسیوم موفق به عقد قرارداد در زمینه تولید و نصب دستگاه انشعاب گیر در شهر باکو کشور آذربایجان شدیم که محصول شرکت های دانش بنیان است.

وی با بیان اینکه شرکت های بزرگ ایرانی هزینه زیادی به واحدهای تحقیق و توسعه اختصاص نمی دهند و تمایلی به تشکیل کنسرسیوم نیز نشان نمی دهند افزود: تنها برخی از شرکت ها که نیاز به فناوری داشته اند سعی می کنند با ادغام و تملک شرکت های کوچک سطح فناوری خود را در قالب تشکیل کنسرسیوم روزآمد کنند.

رئیس پارک علم و فناوری گیلان با اشاره به اینکه تشکیل کنسرسیوم مدل های مختلفی دارد و یکی از نمونه های تشکیل کنسرسیوم به این صورت است که برای نمونه 5 شرکت دارویی با هم تشکیل کنسرسیوم می دهند و این شرکت ها در عین حال که فعالیت مستقل دارند با تشکیل کنسرسیوم برای تولید یک نشان(برند) قرارداد مشترک امضا می کنند گفت: به همین منظور یک نفر از بین شرکت های عضو به عنوان مدیر انتخاب می شود تا این شرکت را به تولید محصول با یک نشان(برند) هدایت کند.

متقی طلب با بیان اینکه نوع دیگر فعالیت کنسرسیوم ها به این صورت است که شرکت های بزرگ با شرکت های کوچک همکاری می کنند تصریح کرد: در این مدل شرکت های بزرگ می توانند چندین شرکت کوچک را برای تشکیل کنسرسیوم انتخاب و با آن ها همکاری کنند، در این مدل شرکت های کوچک با هم ارتباطی ندارند اما شرکت های بزرگ با تمام شرکت های کوچک عضو کنسرسیوم ارتباط دارند.

 رئیس پارک علم و فناوری گیلان با بیان اینکه امروزه یکی از مشکلاتی که پارک های علم و فناوری با آن مواجه هستند بحث بازاریابی و بازارسازی محصولات دانش بنیان است اظهار کرد: این در حالی است که شرکت های دانش بنیان از لحاظ فنی و فناوری توانمندی های خوبی دارند.

وی خاطر نشان کرد: از آنجایی که معرفی محصولات این شرکت ها نیاز به مشارکت شرکت های دانش بنیان و فناور داشت از این رو پارک علم و فناوری گیلان کنسرسیومی را متشکل از 34 شرکت فناور و 3 شرکت دانش بنیان که سابقه بازاریابی داشتند با هدف صادرات محصولات دانش بنیان به کشورهای همسایه و در گام بعدی به دیگر کشورها تشکیل داد و اساسنامه ای را برای آن صادر کرد که در منطقه انزلی به ثبت رسید.

 متقی طلب اظهار کرد: با تشکیل این کنسرسیوم موفق به عقد قرارداد با کشور آذربایجان شدیم که براساس آن دستگاه انشعاب گیر تولیدی شرکت های دانش بنیان در شهر باکو نصب می شود.

با توجه به اینکه یکی از راه های نشان(برند)سازی و موفقیت شرکت های بزرگ تشکیل کنسرسیوم است و کشورهای پیشرفته با شناسایی توانمندی های خود و تشکیل اینگونه کنسرسیوم ها به موفقیت های بزرگی مانند راه اندازی شرکت گوگل رسیده اند از این رو رسیدن به چنین نتایجی می تواند راه را برای صنعتی سازی و تحقق اقتصاد دانش بنیان با تشکیل کنسرسیوم توسط شرکت های بزرگ و کوچک هموار کند و در بلند مدت نتایج خوبی برای کشور به همراه داشته باشد.

از آنجایی که مشارکت و همکاری اساس تشکیل کنسرسیوم است از این رو انتظار می رود مدیران با خلاقیت و پویایی در مدیریت و شناسایی ظرفیت های موجود از این موقعیت به نحو احسن استفاده کرده و زمینه تشکیل چنین کنسرسیوم هایی را فراهم کنند./ منبع : روابط عمومی پارک علم و فناوری گیلان

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان