Friday، 20 September 2024 | جمعه، 30 شهریور 1403
1 2

گیلانیان : رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تولید برنج به غیر از گیلان و مازندران در تمامی استان های کشور متوقف می شود.

کامبیز عباسی ظهر امروز در جلسه ستاد برداشت مکانیزاسیون برنج کشور با حضور استان های فارس ، سیستان و بلوچستان، اصفهان، گلستان، مازندران و گیلان که در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی گیلان برگزار شد، با اشاره به اینکه  توسعه مکانیزاسیون برنج از اوسط دولت تدبیر و امید اهمیت ویژه ای به خود گرفت، اظهار داشت: تولید برنج به غیر از گیلان و مازندران در تمامی استان های کشور متوقف می شود.

وی با تاکید بر اینکه تولید برنج به دلیل پایین بودن بهره وری آب در شرایط کنونی تنها باید در دو استان گیلان و مازندران انجام شود، افزود: به دلیل تقاضای زیاد آب در کشت برنج، وزارت جهاد کشاورزی هیچ برنامه و حمایتی در حوزه کشت برنج در دیگر استان های کشور نداشته و این امر مورد تایید و حمایت وزارت جهاد کشاورزی نیست.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور با اشاره به اینکه چهار پنجم تولید برنج در کشور در دو استان گیلان و مازندران انجام می شود، خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر هیچ گونه تسهیلاتی در حوزه کشت برنج به استان هایی غیر از گیلان و مازندران در کشور پرداخت نشده است.

عباسی با تاکید بر اینکه به دنبال استفاده از روش های جدید در کشاوزی برای کاهش مصرف آب و استفاده از کشت نشائی در کشاورزی هستیم، تصریح کرد: در برخی از استان ها نظیر اصفهان سطح زیر کشت برنج کاهش پیدا کرده است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور خاطرنشان کرد: توسعه نشاهای نیترو، آب یاری زیر سطحی، توسعه کشت گلخانه ها و محیط های کنترل شده از سیاست های وزارتخانه برای کاهش میزان مصرف و تقاضای آب مصرفی بخش کشاورزی است.

وی محوریت سیاست وزارت جهاد کشاورزی را کاهش مصرف میزان آب در کشت و تولید محصولات کشاورزی عنوان کرد و افزود: هر فناوری و دانش در حوزه صرفه جویی آب که ما را به سمت وسوی کاهش تقاضای مصرفی آب در تولید محصولات کشاورزی هدایت کند موجب سربلندی کشور در گذارندن شرایط سخت منابع آبی می شود.

عباسی بخش کشاورزی را سرمایه پذیر عنوان کرد و با تاکید بر اینکه به هر میزانی که در بخش کشاورزی سرمایه گذاری شود باز هم کم است، افزود: اگر بتوانیم شاخص توسعه سرمایه گذاری را در بخش کشاورزی در حوزه مکانیزاسیون افرایش دهیم به یقین افزایش تولیدات را به همراه داریم.

وی با اشاره به اینکه  تا کنون چهار خط اعتباری برای توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی در کشور اختصاص یافته است، تصریح کرد: با این اعتبارات اقدامات مؤثری در این بخش صورت گرفته است.

عباسی با تاکید بر اینکه خط اعتباری نخست 750 میلیارد تومان بوده که به طور کامل این مبلغ جذب شده است، خاطرنشان کرد: در خط اعتباری دوم 800 میلیارد تومان که تاکنون 94 درصد آن جذب و خط سوم یک هزار میلیارد تومان بوده است که 70 درصد آن جذب شده است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور چهارمین خط اعتباری را یک هزار و 200 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: از میزان مذکور تا کنون 400 میلیارد تومان برای دریافت در بانک ها ثبت شده است.

عباسی میزان مذکور را 33 درصد از اعتبارات چهارمین خط اعتباری برای مکانیزاسیون کشاورزی عنوان کرد و افزود: پرداخت خط اعتباری در مکانیزاسیون زراعت، باغ، دام طیور و شیلات است که سهم استان های گیلان و مازندران به تفکیک 50 میلیارد تومان است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور با بیان اینکه طرح های اقتصاد مقاومتی پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری به صورت ویژه از سوی وزارت جهاد کشاورزی اجرا می شود، تصریح کرد: طرح تجهیز و نوسازی ناوگان ماشین آلات کشاورزی یکی از طرح های اقتصاد مقاومتی وزارت جهاد کشاورزی است.

وی با تاکید بر اینکه از ابتدای دولت تاکنون در حوزه کشت مکانیزه، سطح نشاکاری برنج در کشور بیش از 62 هزار هکتار اضافه شده است، افزود: در حوزه برداشت با کمباین بیش از 241 هزار هکتار به سطح برداشت مکانیزه کشور افزوده شده است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با تاکید بر اینکه توسعه خشکن ها در فرآیندهای خط های اعتباری نیز گنجانده شده است، تصریح کرد: اقدامات خوبی در مدت کوتاه گذشته در حوزه بهره وری آب و صرفه جویی آب در تولید برنج کشور انجام شده است.

عباسی با بیان اینکه انتقاد جدی از عملکرد بانک کشاورزی در چهار ماه امسال دارد، افزود: تنها خواسته ما پرداخت تسهیلات روان به کشاورزان است و اگر تسهیلات به موقع به کشاورز داده شود رونق سرمایه گذاری در عرضه و تولید ایجاد می شود و کشور به اهداف خود در توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی می رسد.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان