حبیب جهانساز اظهار داشت: بر اساس پایش های انجام شده امسال و شرایط اقلیمی حاکم، پیش بینی ما این است که امسال سال طغیان آفت مگس زیتون است.
جهانساز با بیان اینکه برای جلوگیری از خسارت آفت مگس زیتون، 29 ایستگاه پیش آگاهی دایر کرده ایم که توسط آن مراحل آفت پایش و هشدارهای اولیه داده می شود افزود: از بهمن ماه سال گذشته هشدارها به باغداران داده شده و کلاس های آموزشی و نشست های توجیهی برگزار شده است.
وی تأکید کرد: از آنجا که این آفت همگانی است و سم پروتئین و کارت زرد نیز به اندازه کافی تهیه شده است مشارکت مردم در جهت سم پاشی، نصب تله ها و محلول پاشی ضروری است و اگر این اقدام صورت نگیرد نسل دوم آفت خسارت بیشتری به مردم می زند.
جهانساز خاطرنشان کرد: در باغات جدیدالاحداث اصولی و فنی خیلی مشکل وجود ندارد و بیشترین مشکل مربوط به 2000 هکتار باغ قدیمی است که اگر باغداران در بحث هرس باغات قدیمی همکاری و توجه داشته باشند و بخشی از درآمد خود را که حدود 500 هزار ریال است برای مبارزه اختصاص دهند از خسارتی به مراتب بیشتر جلوگیری می کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان یاد آور شد: آفت مگس زیتون که از سال 83 با زیتون های قاچاق وارد کشور شده است در باغات زیتون رودبار مستقر شده است و از حالت قرنطینه ای خارج شده و به عنوان آفت همگانی سالیانه به محصول زیتون خسارت وارد می کند.
جهانساز همچنین با اشاره به وابستگی 80 درصدی اقتصاد رودبار به زیتون گفت: 8300 هکتار سطح زیر کشت زیتون در این شهرستان وجود دارد که 12 هزار نفر در قالب کاشت داشت و برداشت و فرآوری صنایع زیتون اشتغال دارند و این محصول 500 میلیارد ریال در رودبار گردش مالی دارد.