علیرضا شعبان نژاد ظهر امروز در گردهمایی آموزشی بهداشت کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه گیلان کمتر از 1 درصد مساحت کشور را در اختیار دارد اظهار داشت: گیلان با جمیعتی بیش از 2 میلیون نفر سالانه میزبان جمعیتی بالغ بر 5 میلیون نفر است.
وی با اشاره به اینکه دارا بودن جمعیتی سالم مستلزم تولیدات سالم است، افزود: همکاری وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سال های گذشته آغاز شده و تاکنون نتایج مطلوبی را در جامعه داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان مساحت گیلان را 1 میلیون و 400 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: 550 هزار هکتار از میزان مذکور را مناطق جنگلی، 265 هزار هکتار را مرتع و 430 هکتار از مساحت استان را اراضی زراعی و باغی تشکیل می دهد.
شعبان نژاد با تاکید بر اینکه بیش از 87 درصد مساحت استان در حوزه کشاورزی، مدیریت و بهره برداری شده است، افزود: گیلان 2 میلیون و 800 هزار تن تولیدات کشاورزی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان 40 درصد تولید برنج کشور را در گیلان اعلام کرد و با اشاره به اینکه 93 درصد چای کشور نیز در گیلان تولید می شود، تصریح کرد: گیلان بالاترین تنوع تولیدات کشاورزی را در کشور دارد.
وی گیلان را یک استان کشاورزی و مسافرپذیر عنوان کرد و با بیان اینکه ورود حجم وسیع از مسافر در استان موجب ایجاد مزاحمت برای کشاورزان می شود، افزود: ورود حجم گسترده مسافران به استان، بهداشت تولیدکنندگان و کشاورزان را به خطر می اندازد.
شعبان نژاد با تاکید بر اینکه برنج گیلان به طور کامل سالم است، تصریح کرد: هدف سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان تولید محصولات کشاورزی سالم است حتی اگر در این حوزه متحمل آسیب و ضرر شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان میزان مصرف سرانه کود شیمیایی در گیلان را کمتر از 100 کیلوگرم عنوان کرد و افزود: این سرانه در کشور بیش از 1500 کیلوگرم است.
وی با بیان اینکه گیلان تلاش دارد با تولید محصولات سالم وارد بازار جهانی شود، تصریح کرد: کشاورزی گیلان نه تنها آلوده کننده نیست بلکه از فعالیت های صنعتی به شدت آسیب پذیر است.
شعبان نژاد بخش کشاورزی را آسیب دیده از آلودگی های صنعتی عنوان کرد و افزود: کشاورزی در گیلان از سخت ترین انواع کشاورزی در سطح کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با اشاره به اینکه گیلان 350 هزار بهره بردار کشاورزی دارد، خاطرنشان کرد: تولیدات سالم و ایجاد فضای سالم و تأمین سلامت کشاورزان در گیلان از اهمیت بالایی برخوردار است.