سهراب عاقبتی عصر امروز در گردهمایی آموزشی بهداشت کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه پیشگیری از بیماری های دام یکی از وظایف حاکمیتی دامپزشکی استان است، اظهار داشت: دامپزشکی در مقوله سلامت نقش موثری را ایفاء می کند.
وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی یکی از مقوله های مهم در تمامی جوامع محسوب می شود افزود: با رعایت الزامات و استانداردهای ملی و بین المللی در واحدهای تولیدی و فرآوری، خود باید موجب تسهیل در بحث صادرات شویم.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه دامپروری در گیلان به صورت سنتی انجام می شود تصریح کرد: در استان گیلان مراتع گسترده ای وجود دارد که چراها در این مراتع به صورت مشترک انجام می شود و این عامل خود به عنوان یک فاکتور در شیوه بیماری است.
وی با تاکید بر اینکه کنترل بیماری های دامی در دامپروری سنتی و روستایی بسیار سخت و مشکل است خاطرنشان کرد: وجود تالاب انزلی به عنوان یک فضای مناسب برای مهاجرت پرندگان و نگهداری دام در حاشیه تالاب، امکان انتشار بیماری را در این محدوده افزایش می دهد.
عاقبتی با بیان اینکه 9 میلیون طیور بومی در گیلان نگهداری می شود افزود: اگر کنترل بیماری ها در روش های سنتی به خوبی صورت نگیرد می تواند یک تهدید جدی برای سرمایه گذاری در دامپروری های صنعتی در استان باشد.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه سه کشتارگاه صنعتی در شهرستان های ماسال، رشت و لنگرود در استان موجود است افزود: به منظور ارتقاء سلامت در حوزه دام استان تمامی کشتارگاه های سنتی در گیلان تعطیل شده اند.