گیلانیان : نماینده ولی فقیه در گیلان گفت : در لاهیجان یک باغ 17 هکتاری به نام باغ کشاورزی وجود دارد که در نوع خود بی نظیر در حال بایر شدن است .
آیت الله زین العابدین قربانی در دیدار با حجت الاسلام حسین سعیدیان ، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان این مطلب گفت : هفت هکتار این باغ به چای اختصاص داشت و درختان با ارزشی از قبیل : سرو ، اوکالیپتوس ، کافور و غیره دارد که الآن در حال از بین رفتن هستند .
وی گفت : در گذشته این باغ مرکز تحقیقات بود و نهال چای تولید می شد و بوته های چای سه متر در سه متر وجود داشت شنیدم آنها را اره کردند و از بین بردند .
وی با اشاره به محصولات درختی این باغ و استخر و ماهیان موجود آن گفت : با ورود فاضلاب خانگی به داخل باغ ضمن از بین رفتن ماهیان استخر مسیر ایاب و ذهاب نیز از حیز انتفاع ساقط گردیده کرد .
نماینده ولی فقیه در گیلان گفت : من یکی از استانداران گیلان را برای بازدید این باغ بردم و خواستم فکری برای احیای آن کنند که موفقیت حاصل نشد ، باید این اماکن را احیا کرد .
وی گفت : پیشنهاد می کنیم در این سفر از این باغ بازدید کنید و حتی اگر لازم باشد به اتفاق برویم انتظار داریم باغی که از گذشته به ارث مانده ما بتوانیم احیا کنیم و موجب خرسندی مردم را فراهم نماییم .
وی با تاکید به این مهم که باغ مذکور یک سرمایه ملی است ، افزود : به سازمان چای می گوییم ، می گوید مال ما نیست باید به سازمان تحقیقات بگویید ، ما هم به مرکز تحقیقات دسترسی نداریم ، باید این ثروت ملی را که دارای درختان ذیقمت است و ارتفاع برخی به 80 متر می رسد و میلیون ها تومان ارزش دارد احیا کرد.
آیت الله قربانی گفت : با توجه دولت الحمد الله چای امسال 60 درصد افزوده پیدا کرد و روز به روز هم در حال افزایش است ، اگر ما بتوانیم این باغ های تحقیقات را هم احیا کنیم چای وضعیت مضاعفی خواهد یافت .
وی ادامه داد : تا به امروز مبلغ 200 میلیارد تومان پول برای چایکاران وارد گیلان شد که رقم کوچکی نیست و اقتصاد مقاومتی را باید در عمل پیاده کرد نه در حرف .
وی در مورد علت توجه بیش از حد خود به چای گفت : با توجه به اینکه چای بعنوان یک محصول استراتژیک در حال از بین رفتن بود من زیاد در باره اش صحبت کردم تا جاییکه برخی می گویند من جز چای به چیز دیگری توجه ندارم ، اگرچه من به همه محصولات کشاورزی توجه دارم ولی از آنجاییکه در حال از بین رفتن بود تلاش کردم که به سرنوشت نوغانداری در گیلان مبتلا شود .
در ادامه دکتر رضا آزادی ، رئیس مرکز تحقیقات چای نیز طی گزارشی اعلام کرد : ما تمام 124 هکتار باغات خودمان را احیا کردیم و الآن با کمک بخش خصوصی در حال تولید چای ارگانیک هستیم .
وی افزود : یکی از موفقیت های ما این است که پس از 12 سال کارخانه چای شهید اسلامی اولین کارخانه چای دولتی (هوختیف) که در سال 1314 تاسیس و متروکه شده بود با حمایت دکتر اسکندر زند ، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ، نماینده محترم ولی فقیه و استاندار محترم گیلان و راه اندازی کردیم .
وی ادامه داد : دریاچه موجود در باغ کشاورزی به صورت آبرومندی در دست بازسازی است
آزادی با اشاره به نتایج خدمات ترویجی به چایکاران گفت : سال گذشته چایکار نمونه کشور با استفاده از برنامه های ترویجی توانست 14.8 تن برگ سبز چای در هر هکتار برداشت نماید .
وی گفت : ما با بخش خصوصی پیمان مشارکت بستیم و با این اقدام ضمن احیای باغ گیاه شناسی چای محصول چای را نیز احیا کردیم و امروز ارزش افزوده آن به چند برابر رسید و بزودی از چای ارگانیک ما نیز با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه رونمایی خواهد شد .
حجت الاسلام حسین سعیدیان ، مسئول حوزه ی نمایندگی ولی فقیه در سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی نیز طی گزارشی گفت : در گذشته سازمان تحقیقان یک مرکز نا شناخته حتی در بدنه خود وزارت جهاد کشاورزی بود ، از این رو بودجه لازم در اختیارش گذاشته نمی شد .
وی ادامه داد : امروز متولی این سازمان یک شخصیت علمی است و تمام تلاش خود را صرف معرفی سازمان تحقیقات کرده است و اینک در حال احیای مراکز در حال خمود هستیم .
سعیدیان : در حال حاضر موسسه باغبانی احیا شد و سازمان تحقیقات و غیره در زیر مجموعه این موسسه قرار گرفت .
وی ادامه داد : یکی از مشکلاتی که در جلسات معاونین ما مورد بررسی قرار می گیرد همین سوال هست که چرا اکثریت تحقیقاتی ما فعال نیستند ؟ انشاء الله سعی داریم با این تحقیقات میدانی این مراکز را فعال کنیم .
حجت الاسلام سعیدیان افزود : در آینده نزدیک سعی می کنیم همه مسئولات تحقیقات کشاورزی اعم از چای و برنج استان را در یک جلسه ای محضر شما جمع کنیم تا فرمایشات شما را بشنوند .