گیلانیان : معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه براساس برآوردهای فائو نشان هر سال 1.3 میلیارد تن غذا در جهان هدر می رود گفت:35 میلیون تن از این رقم معادل 2.7 درصد، در کشور ما ایران دور ریخته می شود.
دکتر فیروز سرودی در نخستین گردهمایی ملی سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی و آرایشی بهداشتی که با حضور مسئولین کشوری و استانی به میزبانی گیلان برگزار شد اظهار کرد: این گردهمایی با هدف حفظ، ارتقای امنیت مواد غذایی،بهداشتی و آرایشی برای مصرف کنندگان برگزار می شود.
وی با بیان اینکه براساس برآوردهای فائو نشان هر سال 1.3 میلیارد تن غذا در جهان هدر می رود،گفت: 35 میلیون تن از این رقم معادل 2.7 درصد، در کشور ما ایران دور ریخته می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد:بر اساس گزارش های فائو، در جهانی که نه صد میلیون نفر از جمعیت آن از گرسنگی رنج می برند، یک سوم از مواد غذایی تولید شده توسط انسان(بر مبنای محتوای کالریک آن )به هدر می رود.
سرودی با بیان این که امروزه تولید مواد غذایی،بسته بندی،مواد افزودنی،مواد محافظ،مواد نگهدارنده،حمل و مکان عرضه، رنگ های افزودنی و اسانس ها با پیشرفت علم دستخوش تغییرات می شوند،یادآورشد:رشد تعداد کارخانه های فرآورده غذایی و ایجاد تغییرات در تکنولوژی و تنوع فرآورده های غذایی سبب شده که مقررات و ضوابط جدید متناسب با علم روز تدوین شود.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه لازم است ضوابط و مقررات بازبینی و نظارت ها نیز هوشمند شوند تا فرایندها تضمین کننده سلامت جامعه باشد.