Tuesday، 15 October 2024 | سه شنبه، 24 مهر 1403
1 2

گیلانیان : رئیس صندوق نوآوری وشکوفایی در نشست پارک های علم و فناوری کشورهای اسلامی که در رشت برگزار شد از اعطای ۱۱۹۰ میلیارد تومان تسهیلات مالی به شرکت های دانش بنیان طی دو سال و نیم گذشته خبر داد.

دوره آموزشی پارک های علم و فناوری کشورهای اسلامی که به مدت سه روز با عنوان «مقدمه و پیش شرط های تولید ثروت از نوآوری» در رشت برگزار شد بعد از ظهر چهارشنبه به کار خود پایان داد.

در این دوره آموزشی که با مشارکت سازمان همکاری های اسلامی و به دبیری پارک علم و فناوری گیلان برگزار شد نمایندگانی از کشورهای اندونزی، لبنان، افغانستان، پاکستان، نیجریه، سودان، جمهوری آذربایجان، بنگلادش، عراق و استان های قزوین، اصفهان، کردستان، آذربایجان شرقی و گیلان حضور داشتند که با تدریس دو مدرس از آلمان و یونان همراه بود.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در مراسم اختتامیه این دوره آموزشی با اشاره به چشم انداز جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به رشد قابل توجه در حوزه علم و تکنولوژی طی برنامه ۲۰ ساله اظهار کرد: در حال حاضر سهم شرکت های دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی نیم درصد است که با توجه به چشم اندازی که برای این مهم اندیشیده شده است در تلاش هستیم این رقم را به ۱۰ درصد برسانیم.

بهزاد سلطانی با بیان اینکه اهمیت حضور شرکت های دانش بنیان در فعالیت های اقتصادی در تمام دنیا غیرقابل انکار است افزود: برای رسیدن به این مهم باید ساختارهای متناسب با رشد اقتصادی حاصل از تکنولوژی نوین در کشور را مهیا کنیم.

وی تصریح کرد: بدین منظور طی ۱۵ سال گذشته توسعه فعالیت پارک های علم و فناوری، مراکز رشد و مراکز تحقیقاتی مدنظر قرار گرفته است که برای این بستر نیاز به شتاب دهنده هایی است که سرعت رشد این شرکت ها را بیشتر کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تشکیل این صندوق و ارائه حمایت های مالی ار فعالیت های شرکت های دانش بنیان را از جمله ساختارهای تامین شده برای رشد اقتصادی مبتنی بر تکنولوژی در کشور دانست و گفت: در دو سال و نیم گذشته یک هزار و ۳۰۰ شرکت دانش بنیان از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی کشور حمایت شده اند و بیش از یک هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان تسهیلات مالی دریافت کرده اند.

سلطانی بیشترین سهم حمایت های مالی صندوق نوآوری و شکوفایی را مربوط به حوزه شرکت های بیو تکنولوژی اعلام کرد و افزود: ۲۰۰ شرکت در این حوزه بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی اخذ کرده اند.

به گفته وی، شرکت های دانش بنیان با گرایش های الکترونیک و آی. سی. تی از دیگر حوزه هایی بوده اند که بیشترین سهم از حمایت های صندوق نوآوری و شکوفایی را کسب کرده اند.

این مسئول با بیان اینکه رسیدن به این مهم که شرکت های دانش بنیان که فناوری را تبدیل به ثروت می کنند باید در بین جوانان به فرهنگ تبدیل شود گفت: هم اکنون دو هزار و ۶۵۰ شرکت دانش بنیان در سطح کشور فعالیت می کنند که از این تعداد دو هزار و ۱۵۰ شرکت در سطح شهرها به طور پراکنده فعالند که صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از این شرکت ها در نظر دارد برج های فناوری را در سطح شهرها فعال کند.

سلطانی توضیح داد: برای فعالیت و گردهم آمدن چند شرکت در کنار یکدیگر صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات خرید ساختمان و دفاتر کاری را به این شرکت ها اعطا می کند تا با عنوان برج های فناوری در سطح شهرها، فعالیت این شرکت ها به صورت فرهنگی ملموس برای شهروندان به ویژه نسل جوان نهادینه شود.

بهره گیری مسئولان و مدیران گیلان از فرصت شرکت های دانش بنیان

رئیس پارک علم و فناوری گیلان نیز در این مراسم با بیان اینکه هدف از برگزاری دوره آموزشی فوق با حضور نمایندگان کشورهای اسلامی توسعه فعالیت پارک های علم و فناوری بوده است گفت: بسترهای لازم برای همکاری بیشتر بین پارک های علم و فناوری کشورهای اسلامی با برگزاری چنشن نشست هایی مهیا می شود.

مجید متقی طلب با اشاره به تفاهمنامه های همکاری که بین کشورهای اسلامی در نشست رشت به انجام رسیده است افزود: اهمیت چنین نشست هایی در رسیدن ایده های به محصول رسیده برای حوزه سرمایه گذاری است و به همین منظور نشست های مشترکی با نمایندگان پارک های کشورهای اسلامی شرکت کننده در این نشست با منطقه آزاد انزلی و مدیریت شهری رشت انجام شد.

وی تصریح کرد: فعالیت شرکت های دانش بنیان فرصت بزرگی برای حوزه صنعت و اشتغالزایی است که نیاز است بیشتر مورد توجه مسئولان و مدیران استانی قرار گیرد.

رئیس پارک علم و فناوری گیلان تاکید کرد: تولید ثروت از طریق نوآوری هایی که در شرکت های دانش بنیان رقم می خورد فرصتی برای توسعه و بهبود وضعیت اقتصادی استان است که باید در تفکر مدیران و مسئولان به خوبی نهادینه شود.

به گفته متقی طلب، ۵۰ شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری گیلان مستقر هستند.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان