گیلانیان : مدیرکل شیلات گیلان گفت: در سفر سال گذشته هیئت دولت به گیلان مقرر شد ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت مطالبات صیادان و طرح هایی چون تعدیل پره های صیادی استان اختصاص یابد که این اعتبار هنوز محقق نشده است.
اسحاق شعبانی صبح امروز در نشستی خبری در رشت اظهار داشت: سالانه بیش از 100 میلیون قطعه بچه ماهی از طریق رودخانه های استان گیلان در دریای خزر رهاسازی می شود.
وی با بیان اینکه تکثیر مصنوعی و رهاسازی بچه ماهیان در رودخانه ها یکی از راه های مرمت و بازسازی ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر است، افزود: 130 میلیون قطعه بچه ماهی سفید به وزن یک گرم امسال از طریق رودخانه های استان در دریای خزر رهاسازی شده است.
مدیرکل شیلات استان گیلان به افزایش برداشت و صید ماهی و کاهش ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر اشاره کرد و گفت: بازسازی ذخایر ماهیان به صورت تکثیر طبیعی در حال حاضر در رودخانه های استان به خاطر نبود شرایط لازم تقریبا صفر است.
شعبانی خاطرنشان کرد: رودخانه های گیلان به علل مختلف از جمله برداشت بی رویه شن و ماسه، مصرف آب در فصل کشاورزی، صید غیرمجاز و آلودگی آب به فاضلاب های خانگی، شهری و صنعتی شرایط لازم را برای مهاجرت و تکثیر طبیعی ماهیان ندارند.
وی از فعالیت 3 مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر ماهیان استخوانی در گیلان خبر داد و گفت: مراکز شهید انصاری در شهر صنعتی رشت و مرحوم یوسف پور در سیاهکل به صورت مستقیم و مرکز شهید بهشتی در بخش سنگر به صورت کمکی در تکثیر مصنوعی و بازسازی ذخایر ماهیان استخوانی در این استان فعالیت می کنند.
مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه فصل صید ماهیان استخوانی هر ساله از 20 مهرماه شروع می شود و تا 15 فروردین ماه سال بعد ادامه می یابد، افزود: امسال به علت تقارن با تاسوعا و عاشورای حسینی صید ماهی استخوانی دریای خزر 3 روز زودتر آغاز شد.
شعبانی با اشاره به روند افزایشی صید ماهیان استخوانی خزر در 5 سال گذشته پیش بینی کرد صیادان گیلانی در صورت مساعد بودن شرایط جوی در فصل جدید می توانند 4 هزار تن ماهی از دریای خزر صید کنند.
وی خاطرنشان کرد: در سفر سال گذشته هیئت دولت به گیلان مقرر شد 30 میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت مطالبات صیادان و طرح هایی چون تعدیل پره های صیادی استان اختصاص یابد که این اعتبار هنوز محقق نشده است.