گیلانیان : نماینده رودبار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران مقام اول رشد علمی در بخش پزشکی را در دنیا کسب کرده است، گفت: هنوز در سایر بخش های مربوط به بهداشت و درمان وضعیت مطلوبی نداریم.
به گزارش ایسنا منطقه گیلان، منوچهر جمالی در پانزدهمین نشست تخصصی توسعه با موضوع «تعهدات مالی دولت و ابزارهای بازپرداخت آن» و «مروری بر اوراق خزانه اسلامی و معاملات آن در بورس اوراق بهادار» که در سالن اجتماعات سازمان برنامه و بودجه گیلان برگزار شد، با اشاره به سند چشم انداز 1404، اظهار کرد: براساس این سند، ایران باید رتبه اول منطقه در بخش های علمی، فناوری، اقتصادی و... باشد.
وی با اشاره به گذشت حدود یک دهه از سند چشم انداز، افزود: ایران مقام اول رشد علمی در بخش پزشکی را در دنیا کسب کرده است، اما هنوز در سایر بخش های مربوط به بهداشت و درمان وضعیت مطلوبی نداریم.
نماینده رودبار در مجلس شورای اسلامی روند رشد صعودی ایران را کند دانست و تصریح کرد: بسیاری از همسایگان ما در منطقه در حال پیشی گرفتن از ما هستند لذا اگر به همین روند ادامه دهیم، احتمالا به اهداف سند چشم انداز نخواهیم رسید.
جمالی رعایت ناقص قوانین، پایبند نبودن به دستورات دینی، عدم هماهنگی و عدم تعهد به برنامه ها را از جمله دلایل احتمالی این روند کند دانست و گفت: بدهکاری های دولت به بانک ها و پیمانکاران ناشی از دریافت خدمات جامعه است لذا دولت راهی جز انتشار اسناد خزانه ندارد.
وی با بیان اینکه دولت در نهایت متعهد به بازپرداخت اوراق بهادار است، خاطرنشان کرد: کشور شرایط سختی دارد و دولت کنونی بیشترین فشار را تحمل می کند و امکان بازپرداخت وجود ندارد لذا ناگزیر سراغ استقراض می رود که رقم اولیه بدهی نیست.
نماینده رودبار با تصریح بر اینکه پیوند میان صنعت و دانشگاه هنوز ایجاد نشده است، عنوان کرد: در بخش تولید و صنعت مشکلات فراوان داریم و پیشرفت های دانشگاهی کاری برای تولید و صنعت نکرده است. امکان تغییر آموزه های دانشگاهی وجود ندارد لذا باید تولید و صنعت را به دانشگاه نزدیک کنیم و از نخبگان دانشگاهی کمک بگیریم که جذب بازار تولید و صنعت نمی شوند.
جمالی با بیان اینکه فضای امنیت سرمایه گذاری باید بر کشور حاکم و سرمایه گذار جذب شود، گفت: بدبینی بسیاری از کشورها به اقتصاد ایران آسیب وارد کرده است. همچنین باید برای ایرانیان خارج از کشور شرایط سرمایه گذاری را فراهم کنیم.
وی لازمه فائق آمدن بر فشارهای اقتصادی را یک تفکر جمعی همراه با انتقادپذبری دانست و یادآور شد: اگر انرژی های یکدیگر را خنثی کنیم، از کارهای اصلی باز می مانیم.