گیلانیان : مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از احیای 70 هزار هکتار عرصه های جنگلی این استان برای اجرای طرح جنگل کاری خبر داد.
داود زارع با اشاره به اخذ سند مالکیت اراضی استان اظهار کرد: با تعامل بین دستگاه های اجرایی استان تمام اراضی منابع طبیعی را سند اخذ کردیم و تنها دو درصد از اراضی منابع طبیعی باقی مانده که امیدواریم بتوانیم آنها را اخذ سند کنیم.
وی جنگل گیلان را از نوع هیرکانی و ناحیه خزری دانست و افزود: این جنگل ها به عنوان فسیل زنده در دنیا شهرت دارند و با توجه به اهمیت آنها، طرح و برنامه حفاظت از عرصه های منابع طبیعی و اجرای برخی مقررات جزو برنامه های منابع طبیعی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان حفظ جنگل های هیرکانی را از برنامه های مهم منابع طبیعی این استان ذکر کرد و گفت: از آستارا تا منطقه مازندران و گلستان جزو ناحیه خزری محسوب می شود که به دلیل تنوع جنگل ها و آمیختگی آن، از ارزش زیست محیطی خاصی برخوردار است.
وی جنگل های استان را از گونه های عرصه منابع طبیعی متفاوت دانست و تصریح کرد: در پایین دست جنگل های استان درختان توسکا، بلوط و... بالادست نیز درختان افرا و بالاتر درخت راش وجود دارد که از گونه های خاص هیرکانی هستند.
زارع جلوگیری از قاچاق چوب را در عرصه های منابع طبیعی را از اقدام های این نهاد عنوان کرد و یادآور شد: به دنبال حفظ عرصه های منابع طبیعی هستیم بنابراین با قاچاق چوب برخورد می کنیم.
وی از اجرای طرح جنگل کاری در گیلان خبر داد و خاطرنشان کرد: 540 هزار هکتار به عنوان عرصه ها در حال تنفس و استراحت در استان وجود دارد و با طرح مذکور 70 هزار هکتار از عرصه های جنگلی گیلان که در حال تخریب بودند احیا شدند.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان با اشاره به اینکه طرح های جامع در حوزه آبخیزداری استان تعریف شده است، یادآور شد: برای رانش و تخریب اراضی فعالیت هایی را در استان پیگیری می شود.
وی درباره فعالیت گردشگری در استان متذکر شد: برنامه اکوتوریسم فعالیت گردشگری در استان در ارتباط با منابع طبیعی در دست اقدام است.
زارع به کاهش برداشت چوب از جنگل های گیلان اشاره کرد و گفت: در سنوات گذشته حدود 200 تا 300 هزار متر مکعب چوب از جنگل های استان برداشت می شد که اکنون به 50 هزار متر مکعب برداشت رسیده است.
وی برداشت چوب را از درخت های افتاده و آفت زده عنوان کرد و یادآور شد: برنامه کاهش برداشت چوب با توجه به صنایع وابسته به جنگل بوده و در عرصه های جلگه ای زراعت چوب را دنبال می کنیم.