گیلانیان : نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از اعتبارات محدود وزارت بهداشت برای درمان اعتیاد، درباره روند رو به افزایش مصرف موادمخدر هشدار داد.
محمدحسین قربانی، نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس با انتقاد از اعتبارات محدود در درمان اعتیاد، اظهار کرد: تلاش شد تا از مالیات بر دخانیات بتوان اقداماتی در زمینه درمان اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر انجام داد تا جایی که در سال 93 مالیات اخذ شده از دخانیات حدود 400 میلیارد تومان بود که این رقم در سال 95 به هزار و 800 میلیارد تومان رسید و قرار شد این اعتبارات در اختیار سه وزارتخانه بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان قرار گیرد.
وی افزود:از سویی دیگر در قانون برنامه ششم توسعه نیز اگرچه نتوانستیم به اهداف مورد نظر خود در زمینه افزایش مالیات بر دخانیات برسیم اما قرار شد بخشی از اعتبارات اخذ شده از مالیات بر دخانیات باز هم در اختیار سه وزارتخانه مذکور قرار داده شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم،تصریح کرد:متاسفانه اعتبارات وزارت بهداشت در حوزه پیشگیری از اعتیاد قابل توجه نیست و متاسفانه امسال نیز در جداول برنامه ششم هیچ گونه تغییری حاصل نشد.
وی یادآور شد:وزارت بهداشت باید با استفاده از فضای منابع داخلی یا درآمد اختصاصی خود به همراه ستاد مبارزه با مواد مخدر اعتباراتی تامین کرده و در جهت درمان اعتیاد و مبارزه با موادمخدر بپردازد چراکه باور داریم اعتیاد معضل بزرگ جامعه است و باید در این زمینه تدبیراتی اندیشیده شود.
قربانی افزود:برای ما دردآور است که بعد از سالیان سال با توجه به مبارزات انجام شده در حوزه موادمخدر و تدابیر اتخاذ شده و هزینه های سیاسی و اجتماعی پرداخت شده اما همچنان نتوانستیم از شیوع مصرف آن جلوگیری کنیم.
نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی،گفت:واقعیت آن است که امروزه مصرف موادمخدر در بین جوانان و دانش آموزان و حتی زنان ما شیوع پیدا کرده و باید تدابیر دیگری اندیشیده شود تا شاهد کاهش مصرف مواد مخدر در کشور باشیم.