گیلانیان : رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان با تاکید بر اینکه توسعه گیلان با بودجه کمتر از 5 درصد محقق نمی شود،ادامه داد:از نمایندگان مجلس و مدیران عالی دستگاه های دولتی تقاضا داریم سهم بودجه استانی افزایش یابد.
کیوان محمدی درخصوص مفهوم برنامه و مسیر آن در کشور، یادآور شد: برنامه یک سند مکتوب و قانونی دارای اهداف، راهبردها، روش ها، سیاست ها و ابزارهایی است که ما را برای رسیدن و حصول به یک هدف کمک می کند.
وی با اشاره به اینکه تدوین اولین برنامه توسعه در سال 1327 بود و تا قبل از پیروزی انقلاب 5 برنامه در کشور داشتیم، اظهار کرد: پس از جنگ تحمیلی اولین برنامه توسعه پس از انقلاب در سال 1368 تدوین شد لذا سال آینده سال آغاز برنامه ششم توسعه خواهد بود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان گیلان برنامه سوم توسعه را بهترین و موفق ترین برنامه توسعه پس از انقلاب بوده دانست و افزود: پیش بینی رشد اقتصادی از 6 درصد به 6.1 درصد، رشد سرمایه گذاری از 10.1 درصد به 10.7 درصد، کاهش نرخ بیکاری از 12.6 به 12.3 درصد و تورم از 15.9 درصد به 14.1 رسید.
وی محوریت اقتصاد مقاومتی را مهم ترین ویژگی برنامه ششم توسعه برشمرد و تصریح کرد: این برنامه در قالب اقتصاد مقاومتی به سمت عملیاتی شدن در حرکت است.
این مقام مسئول با بیان اینکه برنامه ششم توسعه نخستین برنامه ریزی پس از انقلاب است که با تلفیقی از محورها و موضوعاتی خاص و راهبردی تدوین شده است، عنوان کرد: آب و محیط زیست نه تنها در سطح استان بلکه در سطح ملی، موضوعات مکان محور مانند مکران و اروند، موضوعات بخشی مانند معدن، کشاورزی و موضوعات فرابخشی در قالب اقتصاد مقاومتی مانند تقویت اقتصاد دانش بنیان و توسعه آمادگی دفاعی کشور محورهای اساسی برنامه ششم توسعه هستند، چراکه همه کارها را نمی توان در یک مقطع زمانی انجام داد بلکه باید اولویت بندی هایی صورت گیرد.
محمدی بودجه با اشاره به پیشنهادی سال 96 گیلان، گفت: 95 درصد بودجه در سطح ملی تصمیم گیری می شود و کمتر از 5 درصد به استان ها اختصاص می یابد. بودجه استانی نسبت به سال گذشته در بخش هزینه ای 16.2 درصد و در بخش عمرانی حدود 14 درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان با تاکید بر اینکه توسعه گیلان با بودجه کمتر از 5 درصد محقق نمی شود، ادامه داد: از نمایندگان مجلس و مدیران عالی دستگاه های دولتی تقاضا داریم سهم بودجه استانی افزایش یابد، زیرا هر چقدر میزان جذب اعتبارات استانی از 95 درصد ملی افزایش یابد سرعت توسعه استان نیز افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه پروژه راه آهن می تواند به توسعه گیلان ابعاد جهانی ببخشد، خاطرنشان کرد: راه آهن قزوین – رشت – انزلی – آستارا صرفا متعلق به گیلان و ایران نیست بلکه پروژه جهانی است و تاکید رئیس جمهور هم همین دلیل است. علاوه بر این روسای جمهور روسیه، آذربایجان و سایر کشورها علاقه مند هستند این پروژه هرچه سریعتر به بهره برداری برسد.