گیلانیان : معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد گیلان خبر داد:معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان گیلان از پرداخت بیش از۴۰ میلیارد تومان برای سه هزار و 500 فرصت شغلی توسط کمیته امداد استان گیلان در سال جاری خبر داد .
حبیب اله رضادوست بابیان اینکه مددجویان تحت حمایت کمیته امداد حضرت امام(ره)نیازهای متعددی دارند افزود:نیازهای معیشتی، مسکن، فرهنگی و اشتغال از جمله نیازهای اساسی خانواده ها هست که در این میان توانمندسازی آنها ر ابعاد مختلف از اهمیت بیشتری برخوردار است .
وی ایجاد اشتغال را جزء اولویت های کاری کمیته امداد حضرت امام(ره)برشمرد و اظهار کرد:مدل اشتغال کمیته امداد یک مدل علمی است و مسیر برنامه ما در مرحله اول شناسایی توانایی و استعداد مددجو و سپس مشاوره شغلی است و در مشاوره چند شغلی بحث توانمندی،مهارت و توانایی مددجو مورد ارزیابی قرار می گیرد تا در قالب خوداشتغالی توانایی حداقل انجام یک کار را داشته باشد.
رضادوست با بیان اینکه افراد تحت پوشش کمیته امداد در دو گروه پیرو و مدیر قرارمی گیرند،افزود:آن هایی که پیرو هستند توانایی ندارند خودشان به طور مستقل کار کنند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان گیلان بابیان اینکه ما تعاملاتی با مراکز کاریابی های سطح استان داریم و بسته های تشویقی برای آنان در نظر گرفته ایم،گفت:اگر مراکز کاریابی های سطح استان بخواهند مددجویان ما را به بنگاه های اقتصادی معرفی کنند ما از بسته های تشویقی استفاده می کنیم تا آن ها در مسیر تولید قرار گیرند و نوع دیگر تعامل با کارفرمایان این است که اگر یک بنگاه اقتصادی بخواهد مددجوی ما را مشغول به کار کند ما تا دو سال حق بیمه کارفرما را پرداخت می کنیم .
وی با بیان اینکه علاوه بر حق بیمه پرداختی،کلیه نیازهای آموزشی مددجو را نیز متقبل خواهیم شد،افزود:اگر مددجو برای معرفی و اشتغال به بنگاه اقتصادی نیاز به مهارت داشته باشد،تمام هزینه های آموزشی او را کمیته امداد پرداخت می کند تا پس از گذراندن دوره آموزشی و کسب مهارت وارد بازار کار شود.
رضادوست خاطرنشان کرد:برنامه اشتغال در سطح استان در سال جاری تقریباً برای ایجاد ۴۵۰۰ فرصت شغلی با ۵۵ میلیارد تومان اعتبار بود که حدوداً 80 درصد از این اعتبارات،بانکی و ۲۰ درصد از صندوق اشتغال پرداخت می شود.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان گیلان با اشاره به این نکته که الحمدالله تعامل خوبی بین کمیته امداد و بانک ها وجود دارد، تصریح کرد:کمیته امداد به تنهایی نمی تواند مقوله اشتغال و یا کاهش فقر را حل کند بلکه با تعامل و همکاری همه دستگاه های اجرایی به ویژه بانک ها می تواند مسیر توانمندسازی خانواده ها را بیش از گذشته با موفقیت طی کند .
وی با اشاره به اهمیت پایدارسازی مشاغل و نظارت بر اجرای هر چه بهتر طرح های اشتغال اظهار کرد:فرایند ایجاد اشتغال بر اساس نظارت مستمر انجام می شود و استعدادیابی،مشاوره شغلی و مهارت آموزی از مباحث مهم در امر اشتغال مددجویان است.
رضادوست سقف وام مشاغل خانگی را تا مبلغ ۵ میلیون تومان،تسهیلات خوداشتغالی را تا سقف ۴۵ میلیون تومان اعلام کرد و گفت:مبلغ ۳۰ میلیون تومان از تسهیلات اشتغال زایی از صندوق اشتغال نیازمندان و ۱۵میلیون تومان نیز از طریق اعتبارات بانکی پرداخت می شود.
وی به موضوع کارآفرینی نیز اشاره کرد و افزود:برای توسعه کار و تامین نیروی انسانی تا سقف ۷۵ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه و برای اشتغال به کار هر نفر تا سقف ۱۵ میلیون تومان پرداخت می شود