گیلانیان : م با اشاره به شناسایی ۱۰۴ نقطه حادثه ساز در استان گفت: ۹۰ درصد متوفیان در جاده های استان گیلان بومی هستند.
سرهنگ حسین محمدپور پیش از ظهر امروز در نشست خبری در سالن اجتماعات پلیس راه استان گیلان با اشاره به طرح زمستانه راهنمایی و رانندگی اظهار داشت: این طرح همزمان با کل کشور از 17 آذرماه آغاز شده و تا 20 اسفندماه ادامه می یابد.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان گیلان با بیان اینکه در 6 گردنه مهم استان تیم هایی به صورت ثابت مستقر هستند گفت: برای گردنه ها 18 تیم در نظر گرفته شده و در کل استان گیلان از 60 تیم استفاده می شود.
محمدپور با اشاره به اینکه از 130 نفر در طرح زمستانه استفاده شده است بیان کرد: در طرح زمستانه تیم ها به صورت 7 شبانه روز در گردنه ها مستقر می شوند و این طرح در 12 مرحله انجام می گردد.
وی با بیان اینکه جلساتی برای رفع نواقص برای نوروز انجام برگزار می شود توضیح داد: بیش از 64 تیم خودرویی و بالغ بر 140 نفر به صورت روزانه برای طرح نوروزی در نظر گرفته شده اند و 450 نفر از کل همکاران استان در این طرح همکاری می کنند.
محمدپور با اشاره به اینکه سامانه پایش هوشمند تصویری ناوگان مسافربری در استان گیلان در حال اجرا است اظهار داشت: در این سامانه اتوبوس های مسافربری از هنگام خروج از ترمینال تا لحظه رسیدن به مقصد توسط دوربین نصب شده در بالای سرشان کنترل می شوند.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان گیلان با اشاره به اینکه اتوبوس ها زمان زیادی را در پاسگاه ها برای توقف سپری می کنند بیان کرد: در این روش اتوبوس ها دیگر نیازی به توقف در پاسگاه ها ندارند و فقط بعضی از آنها متوقف می شوند.
محمدپور با بیان اینکه 6 پاسگاه در استان گیلان به سیستم سامانه پایش هوشمند تصویری ناوگان مسافربری مجهز هستند گفت: پاسگاه های بین راهی تالش به صومعه سرا و رشت به لاهیجان، انزلی، قزوین، چابکسر و آستارا مجهز به این سامانه هستند.
وی با اشاره به اینکه وانت بارها برای حمل بار باید بارنامه تهیه کنند توضیح داد: راننده های وانت بارها را برای گرفتن کارت هوشمند به ادارات راهداری و حمل و نقل هدایت می کنیم و این مقوله سال بعد به صورت جدی تر دنبال می شود.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان گیلان با بیان اینکه همایش ایمنی موتورسیکلت سواران در بیش از 50 روستا اجرا شد اظهار داشت: در این همایش بیش از 2000 کلاه ایمنی به موتورسواران اهدا شد تا با این روش به کاهش فوت موتورسواران کمک کنیم.
محمدپور با اشاره به برگزاری کلاس های آموزشی کارشناسان پلیس راه در مدارس و مساجد اظهار داشت: اغلب متوفیان بالای 60 سال سن دارند و زمان تصادف بین ساعت 4 تا 8 شب است و مساجد نقش کلیدی در کاهش تلفات دارند.
وی با بیان اینکه ایمن سازی جلوی مساجد یکی از طرح های پلیس راه محسوب می شود گفت: اولویت اصلی با مساجد قرار گرفته در راه های اصلی است و مکاتباتی در این زمینه با اداره راهداری و حمل و نقل استان انجام شده است.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان گیلان با اشاره به اینکه استان گیلان 9 پاسگاه پلیس راه دارد بیان کرد: طرح 14 پاسگاه پلیس راه روستایی در سال گذشته به علت محدودیت مالی اجرایی نشد.
محمدپور با بیان اینکه با کمک استانداری از 14 پاسگاه پلیس راه روستایی 7 پاسگاه کار خود را آغاز می کنند توضیح داد: در اجرای طرح پلیس راه روستایی بحث تلفات و گردشگری مورد توجه قرار گرفت.
رئیس پلیس راه گیلان با اشاره به آغاز به کار پاسگاه ها تا اوایل سال 96، اظهار داشت: در مسیرهای انبارسر، رودبنه به چاف، جاده جدید سیاهکل، پیربازار، امین آباد، نصیر محله و کسما تا کلیدبر پاسگاه پلیس راه روستایی در نظر گرفته شد.
محمدپور با بیان اینکه 25 درصد تصادفات در مسیر رشت به لاهیجان رخ می دهد افزود: 19 درصد تصادفات در مسیر رشت به شفت اتفاق می افتد و 13 درصد تصادفات استان گیلان در مسیر رشت به انزلی به وقوع می پیوندد.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان گیلان با اشاره به شناسایی 104 نقطه حادثه ساز در استان گیلان، بیان کرد: 97 نقطه در استان گیلان با توجه به بودجه اختصاص داده شده از جرایم رانندگی ایمن سازی می شوند.
وی با بیان اینکه کنترل سلامت رانندگان از سوی پلیس راه گیلان به شدت پیگیری می شود گفت: در روزهای پایانی هفته برخورد با مصرف کنندگان مشروبات الکی در پاسگاه های رشت به انزلی، لاهیجان و شفت به شدت برخورد می شود.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان گیلان با اشاره به وجود 10 هزار و 816 کیلومتر راه در استان گیلان افزود: در استان گیلان 56 کیلومتر آزاد راه، 419 کیلومتر بزرگ راه، 322 کیلومتر راه اصلی، 10 هزار و 70 کیلومتر راه فرعی و 8 هزار و 943 کیلومتر راه روستایی وجود دارد.
محمدپور با بیان اینکه 11 میلیون و 571 هزار و 561 خودرو در 10 ماهه گذشته وارد استان گیلان شده است گفت: میزان خروجی خودروها از استان گیلان 11 میلیون و 728 هزار و 655 خودرو بود که دلیل این اختلاف بین ورودی و خروجی استان بسته بودن جاده کرج به سوی چالوس در مقاطعی از سال و جایگزینی راه های استان گیلان است.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان گیلان با اشاره به کاهش یک درصدی فوت در تصادفات استان گیلان اظهار داشت: میزان فوت استان گیلان نسبت به میانگین کشوری باید 10 درصد کاهش داشته باشد اما در ده ماهه گذشته تنها 5 نفر کاهش نسبت به سال گذشته در تعداد کشته ها وجود دارد.
محمدپور با بیان اینکه فوت در صحنه تصادف افزایش 8 درصدی داشته است افزود: 29 درصد فوتی ها خود رانندگان خودروها بودند و 17 درصد فوت شوندگان سرنشینان خودرو هستند.
وی با اشاره به اختصاص 30 درصد تصادفات به راکبان موتورسیکلت، بیان کرد: 27 درصد تصادفات مختص به عابران پیاده است و 3 درصد تصادفات را خودروهای باربری به خود اختصاص می دهند.
محمدپور با بیان اینکه تعداد فوت های رانندگان خودرو 19 درصد افزایش داشته است، گفت: 31 درصد رانندگان در صحنه تصادف فوت کرده و 10 درصد در حین انتقال و 59 درصد در بیمارستان جان باخته اند.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان گیلان با اشاره به رخ دادن 55 درصد تصادفات استان گیلان در روز توضیح داد: 38 درصد متوفیان حادثه تصادف، بالای 50 سال سن دارند و 90 درصد متوفیان در جاده های استان گیلان بومی هستند./ منبع : تسنیم