گیلانیان : رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: اختلاس صندوق ذخیره فرهنگیان بزرگترین پرونده اقتصادی بعد از انقلاب است.
محمد مهدی زاهدی در نشست خبری عصر امروز که در محل برگزاری چهارمین نمایشگاه دیجیتال انقلاب اسلامی برگزار شد به نقد و بررسی عملکرد وزارت علوم در دوره کنونی پرداخت و اظهار کرد: این دوره از وزارت یکی از دوران هایی است که ضعف های زیادی در ارتباط با عملکرد آن وجود دارد و علی رغم تلاش های بسیاری که در حوزه های فرهنگی و پژوهشی صورت گرفته اما دولت نتوانسته در ارتباط با این وزارتخانه موفق باشد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به این که این وزارتخانه در دوره کنونی از منظر بودجه و منابع مالی نیز در وضعیت بدی قرار دارد و این در حالی است که تجهیزات دانشگاه ها نیز فرسوده شده است، گفت: در حوزه آموزش و آمایش سرزمین اقدامی به صورت عملیاتی انجام نشده و بودجه های دانشگاه ها نیز افزایش لازم نداشته اند به گونه ای که نتوانسته اند حق التدریس های سال قبل را پرداخت کنند.
وی در ارتباط با اختلاس صندوق ذخیره فرهنگیان به یکی از پرونده های سنگین مالی به حساب می آید نیز گفت: اگر از منظر ریشه یابی بخواهیم این موضوع را بررسی کنیم متاسفانه حوزه بانکی کشور قوانین و مقررات شفافی ندارد و از این منظر نیازمند بازنگری در سیستم بانکی هستیم، که البته این موضوع شامل روابط بانک ها با بانک مرکزی نیز می شود.
زاهدی با تاکید بر این که آنچه در ارتباط با صندوق ذخیره فرهنگیان تا به حال رسیده ایم حاکی از تخلفات مالی بزرگ است، گفت: در این که تخلفی صورت گرفته شکی وجود ندارد و طبق بررسی ها و گزارش ها میزان تخلف 11 هزار میلیارد تومان بوده است، که برخی از آنها شامل وام هایی بوده در قالب مضاربه تخصیص پیدا کرده اما نحوه دخل و خرج آن مشخص نبوده و حتی معلوم نیست ضامن آنها چه شخصی بوده است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطر نشان کرد: در بسیاری از وام هایی که داده شده حتی شخص وام گیرنده هم گاهی مجهول الهویه است در صورتی که عقلا همچین چیزی نمی تواند وجود داشته باشد. در اصل پشت درخواست وام ها افرادی بودند که با بدنه مدیریتی در بانک سرمایه ارتباط داشتند اما وام های 100 میلیارد تومانی را به اسم کارتن خواب هایی گرفتند که در اصل برای خودشان بوده و پولی به افراد کارتن خواب داده نشده است.
وی همچنین با ابراز گلایه از برخی کارشناسان دادگستری گفت: برخی از کارشناسان قیمت های بالایی را در ارتباط با ملک هایی که قیمت شان شاید یک صدم ارزش واقعی آن بوده گذاشته و متخلفان نیز از آنها به عنوان ضمانت استفاده کرده اند.
زاهدی با این حال ضمن تشکر از قوه قضائیه، دیوان محاسبات و وزارت اطلاعات که وارد این پرونده تخلف مالی شده اند، گفت: امیدواریم با پیگیری هایی که داریم بتوانیم حق فرهنگیان را به آنها بازگردانیم و در این خصوص بحث تحقیق و تفحص را در کمیسیون تحقیقات و آموزش مجلس پیگیری می کنیم که تحت کارگروه های مختلف به بررسی تخلفات موجود در این هولدینگ می پردازند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر این که این پرونده سنگین ترین پرونده اقتصادی بعد از انقلاب بوده است، در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا دولت عمل آموزشی 2030 را در حالی که طرح تحول بنیادی آموزش و پرورش از قبل وجود داشته، تدوین کرده است؟ گفت: تا جایی که ما مطلع شدیم این سند توسط یونسکو رونمایی شده است و این موضوع را با همکاری 2 نهاد شورای اسلامی و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس پیگیری می کنیم.
وی افزود: در ارتباط با این موضوع 2 بحث حقوقی و محتوایی مطرح است، که در ارتباط بخش حقوقی باید بدانیم آیا وزارت علوم و یونسکو در تهران با توجه به اسناد علمی در کشور مثل سند تحول بنیادی آموزش و پرورش این کار را کرده اند یا خیر.
زاهدی گفت: بحث محتوایی هم از این جهت مطرح است که این سند مغایرت های فراوانی با اهداف انقلاب و نظام دارد و در مواردی بسیاری از تساوی جنسیتی سخن گفته است و از حقوق زن در نگاه اومانیستی گفته است. اخیرا در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره محتوای این سندتحقیقاتی صورت گرفته و گزارش آن ارائه شده است.