Tuesday، 18 March 2025 | سه شنبه، 28 اسفند 1403
1 2

اختصاصی گیلانیان : عموما در هر برفی دو اتفاق غیر قابل گریز به خاطر تحمیل سختی به مردم لذت برف را به کام همگان تلخ می کند ، یکی مسدود شدن راهها و خیابان ها و دیگری قطعی برق است .

از بین این دو حادثه تحمل اولی آسان است زیرا بالاخره بر اثر انباشت برف همه معابر الا معابر اصلی را نمی توان باز کرد ولی عبور از آن ممکن و عملی و بسیاری موارد هم موجب شادمانی است ، اما چیزی که طاقت مردم را طاق می کند و تبعاتش زندگی را بر مردم سخت و حتی معیشت برخی را مختل می کند و ممکن است زیان های جانی و مالی در پی داشته باشد قطعی برق است .

قطع برق حوادث متعددی را در پی دارد که از آن جمله است : قطعی آب ، تلفن ، رادیو ، تلویزیون ، از کار افتادن آسانسور ها ، خاموشی شوفاز مجتمع های مسکونی و هجوم سرما به داخل خانه ها و تعطیلی نانوایی یعنی قطع ارزاق عمومی .

در برف اول که به اختلاف آمار حدود هفتاد ، هشتاد هزار مشترک با قطعی برق چند ساعته و چند روزه مواجه شدند تصور می رفت تجربه حاصله برای برف دوم که روزها در مورد آن هشدار های سفت و سختی داده می شد شرکت توزیع نیروی برق با توجه به اعتبارات قابل توجه مکتسبه از بحران اول از آمادگی بیشتری برخوردار باشد که با کمال تاسف چنین نشد .

شاید عدم موفقیت شرکت توزیع به خاطر سپردن امور خود به بخش های خصوصی است که مسئولان شرکت های خصوصی علی القاعده بازنشستگان شرکت برق هستند و یا گیر و گور کار به خوبی آشنا هستند !

وقتی مسئولان استانی با هشدار های جور واجور ته دل مردم را خالی و مردم بسبب بی اعتمادی به خدمات رسانی متولیان در انبار کردن آذوقه نسبت به یکدگر سبقت می گیرند عملا با آغاز بارش دوم معلوم شد این هشدارها تاثیری در برخی از مسئولان ذیمدخل نداشته شاید همه این توصیه ها و تاکیدها برای آماده باش مردم و راحت باش مسئولان بوده است .

اگرچه در آغاز بارش برف مانورهایی صورت گرفت و بیل ها و گریدل ها و لودر ها به حرکت در آمدند ، اکیب چند ده نفری برق عازم محلات حادثه شدند ولی نتیجه کار چیزی نشد که مقبول عامه داشته باشد .

از آنجاییکه در بارش برف همه نگاه ها به شرکت توزیع نیروی برق است حق این بود که این شرکت در فاصله بین برف اول و دوم تدبیری می اندیشید و در مورد قطع اشجار و شاخه ها و ساقه های قد کشیده گل های کاغذی شهروندان که با بارش برف روی سیم های فشار ضعیف و قوی برق لمیده انداقدام می کرد تا این مزاحم ها همچنان برای مشترکان برق ایجاد مزاحمت و خاموشی یا ایراد خسارت مالی نکند .

برق منازل بسیاری از شهروندان در طول بارش برف مثل چراغ چشمک زن راهنمایی و رانندگی به تناوب در حال چشمک زدن است به حدی که باعث قطعی تلویزیون و گاهی قطع کامل برق یخچال و غیره می شود .

اگرچه روزگاری شرکت توزیع تبلیغ می کرد که وسایل برقی شهروندان بیمه است و خسارت پرداخت می شود و نویسنده یک مورد این اتفاق را که هفت خان را طی می کرد تا حدود هشت ، نه ماه پیگیری کرد ولی به دلیل طول زمان از پیگیری نتیجه کار صرفنظر نمود ، یعنی به خودی خود به فراموشی سپرده شد .

وقتی از هر مشترکی به تناسب مصرف برق مبلغ قابل توجهی عوارض و مالیات وصول می شود و یا برای جریمه تخلف مشترک برگ جریمه نجومی صادر می شود آیا نباید در این قبیل اتفاقات که هر چند سال ممکن است یک بار اتفاق بیفتد شرکت توزیع برق خدمات مطلوبی ارائه نماید .

با کمال تاسف مسئولان در ایام راحتی به جای تجهیز و نوسازی شبکه برق به روزمرگی می پردازند و در زمان بروز حادثه با خلق اصطلاحات جدید نبوغ مدیریت را به رخ مردم می کشند .

(رطوبت بالا و چسبندگی برف) !؟ قبلا شنیده بودیم در جنوب رطوبت موجب چسبندگی ریزگرد و باعث قطعی برق می شود ولی نمی دانستیم برف هم رطوبت و چسبندگی دارد و موجب قطعی برق می شود !؟! و باید برف از نوع خشک و بی رطوبت و فاقد چسبندگی باشد تا شرکت توزیع دچار مشکل نشود !؟

عکس زیر در فاصله حدود 40، 50 متری برق ناحیه یک رشت واقع در بلوار شهید انصاری و به فاصله 600، 700 متری یکی از شرکت های خصوصی قرار دارد و یا عکس بعدی که شش ماه ساکنین یک کوچه 40 خانواری پیگیری قطع این شاخ و برگ ها هستند ولی شرکت توزیع هیچ توجهی به این مهم ندارد !

بنظر می رسد عوامل شرکت توزیع فقط مترصد تاخیر پرداخت مشترکند تا با یک ضرب الاجل سه روزه اقدام به قطع برق نماید زیرا باید حقوق اند میلیون تومانی ! اضافه کار ، حق ماموریت ، هزینه سفر و چند چیز دیگر !؟ را تامین شود .

امید است اعتبار اختصاصی به شرکت توزیع هم به سرنوشت برخی از اعتبارات که بی سرانجام است گرفتار نشود و از سوی دیگر دولت بودجه ای هم برای قطع اشجار و شاخه ها درختان اختصاص دهد تا خیال همگی راحت شود .قطعی برق

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان